2022. augusztus 07., vasárnap

De Ketelaere első szavai a Milan játékosaként

-

Charles De Ketelaere, a klub új nyári szerzeménye a Milan TV mikrofonjainak adott exkluzív interjút, miután hivatalosan is a Rossoneri játékosa lett. A 21 éves támadó-középpályás beszélt a klubváltásának körülményeiről, Paolo Maldiniről, a Milanról, a játékstílusáról és megnevezte a gyerekkori példaképét is.

A MILANRÓL
“Ez olyan dolog, amiről mindenki álmodozik, ha focista lesz. Mindig is az volt az álmom, hogy futballista legyek és soha nem gondoltam volna, hogy egy olyan nagy klubban játszhatok, mint a Milan. Ez most valósággá válik, szóval ez nagyon büszke pillanat számomra.”

MALDINIRŐL ÉS MASSARÁRÓL
“Paolo és Ricky azt mondták nekem, hogy bíznak bennem és el akarnak vinni a Milanhoz. Már az év eleje óta beszéltem velük és az ügynökeim is kapcsolatban álltak velük. Itt beszéltem a vezetőséggel és az edzővel is. Csak a Milanhoz akartam igazolni. Végül ez eltartott egy kis ideig, de nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

A TÁRGYALÁSOKRÓL
“Úgy érzem, hogy olyan srác vagyok, aki többnyire nagyon nyugodt, de egy kicsit túlterhelt voltam. Azt mondják, hogy addig nem tudod elképzelni ezt az egészet, amíg nem vagy itt, nem látod a szurkolókat és nem érzed ennek a klubnak a valódi szenvedélyét.”

A KLUBVÁLTÁSÁRÓL
“Olyan ember vagyok, aki mindent megoszt a családjával. Nem kellett elmagyaráznom az átigazolásomat, mert tudják, hogy mi történik az életemben. Nagyon örültek nekem és követnek abban, amit akarok. Nem volt olyan, hogy ezt vagy azt nem csinálhatom. Csak mellettem álltak és ők is boldogok voltak.”

A JÁTÉKSTÍLUSÁRÓL
“Úgy gondolom, hogy a pályán egy nagyon támadó szellemű játékos vagyok, aki szereti elindítani és befejezni a támadásokat. Mindent megteszek, ami ehhez szükséges. Szeretek futni, labdát szerezni, gyönyörű passzt adni és gólt szerezni, ahogy a támadó játékosok. Keményen dolgozom, amikor nincs nálam a labda, de persze jobban szeretem, ha nálam van.” – mondta mosolyogva. “A pályán kívül olyan ember vagyok, aki élvezi az életet és az együtt töltött időt a családjával. Nem csinálok őrült dolgokat, csak normális és boldog életet élek.”

SAELEMAEKERSRŐL ÉS ORIGIRŐL
“Beszéltem Alexisszel, aki elmondta, hogy a Milan milyen klub. Jó dolgokat mondott és mesélt a szurkolók szenvedélyéről is. Legutóbb, amikor gratuláltunk neki a Scudetto megnyeréséhez beszélgettünk egy kicsit. Divockkal még nem beszéltem.”

A PÉLDAKÉPÉRŐL
“Gyerekkorom óta Cristiano Ronaldo a példaképem. A Milan történelméből nehéz egy valakit kiválasztani, mert nagyon sok nagyszerű játékos van, mint Ronaldinho, Maldini, Kaká… Emlékszem a hollandokra is, Van Bastenre, Gullitra. Sok videót néztem, hatalmas csapat volt. Remélem, hogy sikerül visszahozni a nagy sikereket a Milanhoz és szeretnék ebben segíteni. Ez a célunk és ez a célom az elkövetkező évekre.”

AZ ELŐZŐ SZEZON MILANJÁRÓL
“Néhány mérkőzést láttam, különösen a milánói derbit, amit mindig leülök megnézni. Azért is, mert Alexis ott játszott a csapatban. Követtem a gólszerzőket és láttam, ahogyan a tabella első helyére jutottak. Nagyszerű érzés egy olyan csapatba kerülni, amely most nyerte meg a Scudettót.”

OLASZORSZÁGRÓL
“Amit a legjobban szeretek ebben az országban, az az étel, legfőképpen a tészta. Az időjárást is, de ez nem annyira fontos számomra. Tetszik az olaszok szenvedélye. Az Európa-bajnokságon is lehetett látni, hogy a szurkolók milyen szenvedélyesek, bármelyik klubért, a válogatottért, a Milanért… A szenvedély az, amit nagyon szeretek a futballban. Élvezni akarom a játékot és jó futballt játszani.”

A MEZSZÁMÁRÓL
“Tulajdonképpen a 90-es mezszámot kaptam fiatal koromban. Csak adtak egy számot minden játékosnak, aztán elkezdtem benne jól játszani és megtartottam, mert sokat segített.”

ÍGÉRET A SZURKOLÓKNAK
“Amit megígérhetek, hogy mindent bele fogok adni a klubért és a Milan-mezért. Csak remélni tudom, hogy együtt sikerül trófeákat nyerni.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Szerintem jó lesz mert egyszerű ember . Szereti az érzelmeket az lesz bőven a szezonba . Remélem gyors mert akkor már hárman lesznek a sprinterek. Theo Leao meg Kete.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS