2022. augusztus 16., kedd

A Vicenza 18 éves csatára közel a Milanhoz

-

A Milan vezetősége nagyon közel áll ahhoz, hogy leigazolja az olasz harmadosztályban szereplő Vicenza tehetséges csatárát, Tommaso Mancinit.

A piros-feketék scoutjainak figyelmét már jó ideje felkeltette az olasz utánpótlás-válogatott csatár, akiért a Benfica és a Sevilla is bejelentkezett. Július elején a Milan felvette a kapcsolatot Mancini leigazolása érdekében és a klub vezetői találkoztak a játékos édesapjával illetve ügynökével.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja közölte, hogy Mancini nagyon közel áll ahhoz, hogy csatlakozzon a Milanhoz és folyamatban van az átigazolás végső részleteinek megvitatása.

A 2004-es születésű olasz csatárért a Juventus is megpróbált versenybe szállni, azonban nem járt sikerrel, mivel a Milannal nagyon előrehaladott szakaszban járnak a tárgyalások és a jelek szerint ezen a héten lezárulhat a transzfer. A várakozások szerint amennyiben létrejön a klubváltás, Mancini az Ignazio Abate által irányított Primavera csapatot fogja erősíteni.

Mancini 2021 januárjában mindössze 16 évesen debütált az olasz másodosztályban és a fizikális adottságai illetve a karaktere alapján Zlatan Ibrahimovichoz hasonlították. A 18 éves olasz csatár 190 centiméter magas és az utánpótlásban több mint 70 gólt vágott a Vicenzában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Csak jöjjön, nagyon tehetséges, ráadásul olasz, nem mellesleg Origi kivételével nincs olyan csatárunk, akire hosszabb távon építkezni lehetne a kora miatt.

 2. Én örülök neki, mert kell építkezni és amennyiben beválik, olcsón lehet kincset találni. Amennyiben nem válik nagyon be, akkor is simán lehet befektetés, azaz egy kis-közép csapathoz kerül, magasabb áron, mint a megszerzett értéke.
  Egyébként kicsit vicces is:
  Marco Nasti 18 éves, kölcsönadjuk, tapasztalatért. https://www.transfermarkt.de/marco-nasti/profil/spieler/629016
  Tommaso Mancini 18 éves, megszerezzük a primaverába. https://www.transfermarkt.de/tommaso-mancini/profil/spieler/659416
  Marko Lazetić 18 éves, egyelőre a felnőtteknél bizonyíthat https://www.transfermarkt.de/marko-lazeti%C4%87/profil/spieler/698548
  Mondjuk az értékük is alátámasztja a fentieket.

 3. Ha jól értem, akkor a harmadosztályban vagdalja a gólokat, emellett utánpótlás válogatott.
  Tényleg nincs egy másodosztályú csapat, aki kezdőként számít rá?
  Én elhiszem, hogy a srác egy tehetség (bár 18 évesen lassan már nem tehetségekről beszélünk), de mondjatok már egy a Milan Primaverába szupertehetségként megvásárolt fiatalt, aki vitte valamire?
  Örülnék, ha így lenne, de az elmúlt éveket nézve ez a Primavera egy kapufa.
  Björklund, Jungdal, Lazetic, Nasti, Traore, Roback stb.
  Nasti elment a Cosenzába oké (bár nem egy nagy karriernek néz ki)
  Jungdal 20 éves. Ennyi idősen a svájci ligában is jobban járna kezdőként, de itt még Tataru és Mirante is előtte van. Na nem mintha harmadik számú kapusként 0 meccsel beljebb lenne.
  Robacknál pedig szépen telnek az évek – már 19 – és én nem akarom elhinni, hogy a Primavera lenne az életcélja.

  • Rosszul közelíted meg az egészet. A Primavera egy üzlet és egy bánya egyben.
   Bánya, mert ha ki tud bányászni egy olyan tehetséget, mint Donnarumma vagy Calabria, akkor az hasznos a csapatnak.
   Üzlet:
   Az utánpótlás igen is üzlet, ahol kihasználjuk, hogy a Milan név miatt idejönnek a fiatalok, majd beépítjük, vagy értékesítjük őket. Sok olyan lehet, akik lehet kevesek a Milanhoz, de értékesíthetőek, olyan Matteo Pessina félék. Az utánpótlásból származó bevétel az utóbbi években nőtt.
   pl. ott van Lorenzo Colombo, akinek a kölcsönadásából pénz jön, még, ha nem is látjuk mennyi
   vagy vegyük Giacomo Olzer-t, aki 3 millát! jelentett Tonali megvételekor!

   Az meg, hogy ki mire vitte, az lényegtelen, ugyanis nem az a kérdés, hogy a elmúlt 50 évben ki az aki sztár lett, a lényeg az, hogy a primaverába való befektetésekkel növeljék az elő csapat értékét.

  • Volt pár olyan játékos akik, ha nem is sztárok, de jó játékosok lettek. Példának okáért: Aubameyang, Cristante, Petagna, Pessina, Darmian. Nyilván, ha kutakodnék találnék még pár játékost, de most ennyi jutott eszembe. Egy top csapatnál sajnos nincs idő pátyolgatni a fiatalokat, ha valaki berobban, berobban lásd a Barcaba Gavi,de főleg a Seria A-ban erre se idő, se türelem.

   • Így van, csak ügyesen kellene csinálni, hogy az ilyenekért, mint
    Aubameyang, Cristante, Petagna, Pessina, Darmian nagyobb pénzt akasszunk, ha már nem használjuk.

 4. Az ilyen srácokon nincs mit bukni.Nem tudom az árát de nem lehet sok,és az esély meg van hogy egy ilyen igazolás egyszer besikerül.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS