2022. augusztus 16., kedd

A Milan védőt igazolt a Roma utánpótlásából

A Milan vezetősége szerződtette Leonardo D’Alessiót a Roma együttesétől a Primavera csapatba.

A 18 éves jobbhátvéd néhány nappal ezelőtt Milánóba érkezett és sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat a Madonnina klinikán, majd aláírta a szerződését a klubbal.

Az AS Roma hivatalosan is bejelentette, hogy a Milan megvásárolta D’Alessio játékjogát. Az olasz futballista összesen kilenc éven keresztül nevelkedett a fővárosi együttesnél és most úgy döntött, hogy klubot vált és Milánóban próbál szerencsét.

D’Alessiót a korosztályának egyik legtehetségesebb olasz játékosának tartják és két kiváló idényen van túl a Roma U17-es illetve U18-as csapatával, ráadásul előbbivel tavaly bajnoki címet is nyert. A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a Milan mennyit fizetett érte, azonban olasz sajtóinformációk szerint a Romának 10 százalékos részesedése lesz a játékos átigazolási árából egy esetleges jövőbeli eladás esetén.

Paolo Maldini kulcsszerepet játszott abban, hogy D’Alessio a Milant választotta. Az olasz jobbhátvéd a soron következő szezonban a Primavera csapatban fog játszani Ignazio Abate irányítása alatt.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nekem ezzel a primavera csapattal az a bajom ,hogy hiába igazolunk 2-3 játékost évente egy kiemelkedő sincs akit felhoznának a felnőttekhez.
  Aki kicsit jobb kölcsönbe adjuk de ott sem szerepel.
  Roback is jött 2 éve 1,5 millioért.Most egy másik csatárt is irnak szintén 1.5 millióért.
  Olyan ez mint egy feneketlen kút.

  • Lényegtelen. Nem csak azért, mert az utánpótlás bevételt hoz, hanem a korábban megbeszéltek miatt, mégpedig:
   “A szabályok szerint a Serie A-ban szereplő klubok 25 játékost nevezhetnek a bajnoki mérkőzésekre, akik közül legalább négy játékosnak saját nevelésűnek kell lennie. Ezen felül a 25 fős listában legalább négy olyan futballistának kell szerepelnie, aki Olaszországban nevelkedett.

   A Lega Serie A szabályzata alapján egy játékos akkor tekinthető saját nevelésűnek, amennyiben a 15. és a 21. életévének betöltése között legalább három teljes szezonban az adott klub (utánpótlásának) tagja volt. Az Olaszországban nevelkedett játékosok esetében ugyanez az életkori követelmény, csak értelemszerűen nem az adott klubra, hanem bármelyik olasz együttesre vonatkozóan.”
   Szóval, miért ne tegyünk tehetséges fiatalokat a padra, ha lehet? Sőt, ha elég korán igazoltuk, akkor saját nevelésű is lehet.
   Ha meg nem üti meg a szintet, akkor eladjuk. Nem nagy befektetéssel, igen jól jár(hat)unk…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS