Új csapatkapitánya lesz a Milannak

14

A várakozások szerint négy évet követően új csapatkapitánya lesz a Milannak.

Szinte biztosra vehető, hogy Alessio Romagnoli a hónap végén búcsút int a Milannak, ugyanis június 30-án hivatalosan is lejár a szerződése. Az olasz középhátvéddel nincsenek folyamatban tárgyalások a hosszabbításról, így a jövő hónaptól szabadon igazolhatóvá válhat.

A MilanNews és a La Gazzetta dello Sport szerint Romagnoli távozásával új csapatkapitánya lesz a Milannak a következő szezontól és körvonalazódni látszik, hogy ki lesz a befutó. A karszalagra Davide Calabria pályázik a legnagyobb eséllyel, ugyanis az ő nevéhez fűződik a legtöbb mérkőzés Rossoneri mezben a búcsúzó Romagnoli és Kessié után, továbbá ő a leghosszabb ideje (2015 óta) tagja a csapatnak.Romagnoli négy évvel ezelőtt, 2018 augusztusában kapta meg a CSK-szalagot Leonardo Bonucci után. Előtte négy évig Riccardo Montolivo volt a Milan csapatkapitánya Massimo Ambrosini 2013-as távozását követően.

Az aktuális szezonban Calabria számos alkalommal viselte a karszalagot, amikor Romagnoli nem volt bevethető. Az új csapatkapitány-helyettes minden bizonnyal Theo Hernández lesz a következő szezonban.

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Azért nem túl erős nevek viselték a szalagot az elmúlt években.
  Calabria sem alapember. Remélem ez boostolja kicsit a teljesítményét.

  • Hát igen, szerintem eházon belül is ő a 2. legjobb a posztra, hacsak nem tér vissza az újraindulás utáni brutáől formájához. Szerintem az itt töltött perceknek nem kéne ennyire egyértelműen meghatároznia ezt a tiszstséget. Aki nálam mentalitásra vezért, az Maignan, Theo.

 2. El kellene már engedni ezt a “ki van itt a legrégebben” módszert. Szavazzák meg a játékosok, és kész.
  Eleve a CSK-nak tekintélyt kellene sugározni, mind a játékostársak, mind a játékvezető felé, erre meg a csere/perememberek nem éppen megfelelőek, plusz a személyiség is számít.
  Vicces amikor egy szezonban többször van a karszalag a CSK helyettese(ke)n, mint a CSK-n.
  Szvsz Theo, vagy Mike lenne a leginkább alkalmas.

  • Gyakorlatilag egyszerre írtuk ugyanazt. 😀 Oké, az enyém 2 perccel később született, de hát akkor még ez sem volt. 😀

 3. Egyértelműen Theo Hernandez aki méltó a CSK szalagra. Megvan a tudása, a mentalitása és a nemzetközi rutin is.

 4. Ha állandóan pályán lévő, meghatározó játékost akarunk hosszabb távra választani, akkor Tonali vagy Maignan.
  Szerintem Theo a többször túljátszott szabálytalanságok miatt nem elég hiteles a bírók szemében, Calabria meg lehet nem lesz annyit kezdő, mint egy kapitánytól várnám.

 5. Szerintem is Ibra vagy Kjaer lenne alkalmas. De ha mivel sérültek őket nem vesszük akkor Giroud, Maignan, Tonali akiket megjelölnék a pozícióra.

 6. A kedvenc mondatom a cikkből azért ez volt:

  “A MilanNews és a La Gazzetta dello Sport szerint Romagnoli távozásával új csapatkapitánya lesz a Milannak”

  Ha ezt nem írják meg, sosem találtam volna ki.

 7. Kedvelem Theot, de nem hiszem, hogy a csapatkapitánynak kellene a legnagyobbat homorítani és a legnagyobbat üvölteni, amikor hozzád sem ér az ellenfél.
  Bár úgy néz ki talán ezt egyre inkább el tudja hagyni Theo.
  Amennyiben az a Kjaer térne vissza, aki a sérülése előtt volt, akkor nem kérdés, de tény hogy jobb lenne olyan, aki akár 10 évre venné fel a karszalagot.

 8. Meglep, hogy senki se említi Tonali-t, pedig szerintem ő is egy opció lehetne. Milan iránti elkötelezettségével nincs gond, teljesítményével úgy szintén, bajnokság végére igazi vezérré vált és fontos gólokat szerzett. Ha első számúnak nem is, másodikszámú jelöltnek eltudnám képzelni.

 9. Én Tonalinak adnám.. Mindig mindenhol ott van, és szerintem hosszú időre egy biztos pont lesz a csapatunkban.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet