Paolo Maldini: “Ez a Scudetto-siker egy mestermű”

15

Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója egy hosszú és nagyon tartalmas interjút adott a La Gazzetta dello Sport mikrofonjainak a klub történetének 19. Scudettójának megnyerése után. Az olasz szakember számos érdekes témát feszegetett, íme a teljes interjú magyar fordítása.

PAOLO, KI VOLT AZ A SZEMÉLY, AKIRE ELŐSZÖR GONDOLTÁL A SCUDETTO MEGNYERÉSE UTÁN?
“Az édesanyám és az édesapám. Remélem, hogy büszkék rám valahol odafent.”

GONDOLKOZTÁL AZON, HOGY CESARE MIT MONDANA NEKED?
“Talán semmit, csak megveregetné a vállamat vagy megölelne. Az édesapám nem volt a szavak embere, különösen velem. Idővel sokat lágyult és többet beszélgettünk egymással. Másrészt a két fiam is ilyen, keveset beszélnek. Ez az én esetemben is így volt a pályán, mert a beszéd erőltetett volt, amikor játszottam. Igyekeztem a lehető legkevesebbet beszélni.”

ÜNNEPELTÉL A FIADDAL, DANIELLEL?
“Reggio Emiliában az éremátadó ceremónia egy pontján a hangosbemondó a 25-ös számban játszó Florenzit szólította. Ekkor tudatosult bennem és azt mondtam magamban: »Most Daniel következik, milyen csodálatos!« Láttam, ahogy lesütött szemmel közeledett, nem nézett egyenesen rám. Tudtam, mert mindig ezt csinálja. Adtunk egy pacsit egymásnak, aztán másnap újra láttam őt a nappaliban. Azt mondtam neki: »Ó, Dani! Gratulálok!« Megöleltük egymást és itt véget is ér a történet.”HÉT SCUDETTÓT NYERTÉL JÁTÉKOSKÉNT ÉS MOST MEGVAN AZ ELSŐ IGAZGATÓKÉNT. EZ A SIKER MILYEN HELYET FOGLAL EL A SZÍVEDBEN?
“Ez az új életem első diadala. Ezúttal nem a sebességemet és a technikámat bevetve sikerült, hanem a fejemmel és az értékeimmel. Gyönyörűnek tartom ezt a sikert. Egyetlen dolog van, ami összeköti ezt a bajnoki címet a többi megnyert trófeámmal: a szenvedélyem a Milan és a futball iránt.”

EZ A KLUB TÖRTÉNETÉNEK 19. SCUDETTÓJA. MESTERMŰ VAGY CSODA VOLT?
“Mesterműnek mondanám. Ez az elképzelések, az akarat és a csapatszellem győzelme. Két évig a csúcson maradtunk és minden esély ellenére sikerült valami egészen szuper dolgot véghez vinnünk. És az sem magától értetődő, hogy a Milan az elmúlt 20 évben mindössze 2 Scudettót nyert. Ezért tölt el olyan nagy büszkeséggel minket ez a győzelem.”

SZÁMOS EGYKORI OLASZ BAJNOK MILAN JÁTÉKOS EZT A SCUDETTÓT NEVEZTE A LEGSZEBBNEK ÉS A LEGMEGLEPŐBBNEK. EZ ÍGY VAN?
“Azt mondanám, hogy igen. Ez a Scudetto hasonlít az 1999-ben Zaccheronival megnyert bajnoki címhez, de a mostani kevesebb befektetéssel és több elképzeléssel született.”

VANNAK OLYAN EMBEREK, AKIK AZT MONDJÁK, HOGY INKÁBB AZ INTER VESZÍTETTE EL EZT A SCUDETTÓT…
“Ezek vélemények. Én pedig azt mondom, hogy 86 pontot gyűjtöttünk ebben a szezonban és csak egyetlenegyszer fordult elő, hogy a Milannak ennél többet sikerült szereznie a hárompontos rendszer történetében. Szeretném hozzátenni, hogy a szurkolók által tanúsított lelkesedés a csapat játékstílusának és a bátorságunknak is köszönhető. Gondolok itt az átigazolások terén hozott döntésekre is. A télen elveszítettük Kjaert térdsérülés miatt, míg Tomorinak a meniszkuszával volt probléma. Nem volt rendelkezésre álló büdzsé. Kölcsönvehettünk volna egy játékost, hogy létszámban meglegyünk és betöltse a helyet, de ehelyett a saját fiataljainkban bíztunk. Mert tudjuk, hogy ők sok garanciát tudnak nyújtani számunkra.”

MI VOLT ENNEK A MILANNAK A TITKA?
“2019-től a mai napig 21 játékost szerződtettünk és létrejött egy keverék a tapasztalt illetve a sok fiatal játékosokból. Massarával együtt elmeséltük minden egyes játékosnak a projektünk történetét, amely aztán megvalósult. Tehát hitelesek voltunk és ez egy nagyon fontos része a sikerünknek. Természetesen ezek különböző történetek voltak. Zlatant például megkértük, hogy mindent adjon át a csapatnak, amit csak tud. Egy olyan fiatal srácnak, mint Kalulu, a következőket mondtuk: »Az első hat hónapban figyelj és tanulj! Itt vagy a védekezés országában, mindent memorizálj, aztán előbb vagy utóbb jönni fog a lehetőség.«”

PAOLO, MI A LEGNAGYOBB MEGELÉGEDÉS SZÁMODRA, AMIT EZ A MUNKA AD?
“A személyes kapcsolatok, amiket kiépítettem a játékosokkal. Legtöbbjük fiatal srác, akiknek útmutatásra van szükségük. Sokan úgy tekintenek rám, mintha a második édesapjuk lennék.”

A FIAD, DANIEL IS OTT VAN AZ ÖLTÖZŐBEN. NEHÉZ KEZELNI EZT A HELYZETET?
“Nem, mert ő egy nagyon jó srác, aki tudja a helyét. Megbecsülik őt azért, amilyen. És a pálya magáért beszél. Ha nem vagy alkalmas erre a szintre, akkor azt a csapattársaid azonnal felismerik. Daniel esetében ez nem állt fenn. Egyértelmű, hogy fejlődnie kell, de megvan a gondolkodásának és a saját életének autonómiája.”

AZ IDEI SZEZONBAN EGYETLEN ALKALOMMAL EMELTED FEL A HANGODAT A JÁTÉKVEZETÉSSEL SZEMBEN, AZ UDINESE ELLENI MECCS UTÁN UDONGIE NAGYON KÉTES GÓLJA MIATT…
“Időnként hasznos kimondani a dolgokat úgy, ahogy vannak. Ezt kevés alkalommal teszem meg, mert inkább szívesebben kérek magyarázatot a játékvezetőktől és szinte mindig megvan a nyitottság a részükről a párbeszédre. Akkor nem így volt, ezért döntöttem úgy, hogy megszólalok. Általában azonban nem szeretünk panaszkodni, mert ez kifogást teremthet a játékosok számára és fennáll annak a veszélye, hogy valami nem túl pozitív hatást vált ki a nyilvánosságból.”

TECHNIKAI IGAZGATÓKÉNT MINDIG FÉLIG ÜRES PÉNZTÁRCA ÁLLT A RENDELKEZÉSETEKRE. ÉRZEL CSALÓDÁST AMIATT, MERT NEM SIKERÜLT SZERZŐDTETNI EGY ADOTT JÁTÉKOST, AKI A KEZEIDBEN VOLT?
“Természetesen… Az a 21 játékos megvásárlása, akiket a közvetlen irányításom alatt átigazolással szerződtettünk összesen 75 millió euró nettó kiadást eredményezett, ha összegezzük az érkezőket és a távozókat. Amikor Leonardo távozása után úgy döntöttem, hogy maradok, ennél magasabb átigazolási büdzsé volt a fejemben. Aztán ott van a gondolat, hogy tegyél valamit, de nem azért csinálod, mert muszáj, hanem azért, mert meg vagy győződve róla. Ennek felül kell kerekednie azzal a gondolattal szemben, hogy minden pénzt elkölts, amid van. Ha meg tudom spórolni a klub pénzét, akkor meg fogom tenni. Ettől teljesen megváltozott a látásmódom. Tudatosult bennem hogy a fiatal játékosoknak lehetőséget kell adni és érezniük kell a bizalmat, különösen a nehéz időkben. Ez az én esetemben soha nem történt meg fiatalon.”

TÉRJÜNK RÁ A JÁTÉKOSOKRA. MINDEN 2019 JÚNIUSÁBAN KEZDŐDÖTT EGY IBIZAI KÁVÉZÓBAN THEO HERNÁNDEZZEL…
“Szeretem őt, mert egy fantasztikus srác és ember. 19 évesen megnyerte a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal és némi önbizalomra volt szüksége, mert a csillaga halványodni kezdett. Aznap azt mondtam neki: »Erős játékos vagy, ragadd meg ezt a lehetőséget!« Meséltem neki a Milan világról, a városról és arról, hogy mit akarok tőle. Fél óra alatt igent mondott és félretette egy német klub ajánlatát, amely szuper fizetést ajánlott fel neki. Ma ő az egyik legjelentősebb szélsőhátvéd a futballban.”

MAIGNAN TELJESÍTMÉNYE NEKED IS MEGLEPETÉS VOLT?
“A kapusedzőink, Dida, Ragno és Betti tanácsaira támaszkodtunk. A Mike-kal való beszélgetésünk alkalmával megértettük, hogy mi jár a fejében és olyan személyiséggel illetve győzelmi vággyal rendelkezik, mint senki más.”

ÉRDEKESSÉGKÉPPEN… DONNARUMMA KÜLDÖTT NEKED ÜZENETET, HOGY GRATULÁLJON?
“Nem, de az év során beszélgettünk és találkoztunk Ibra 40. születésnapi buliján is. Megbánta-e? Nem tudom, de még mindig reménykedem benne, hogy boldog. Sokat adott a Milannak.”

TONALI VOLT AZ EGYIK MEGHATÁROZÓ EMBER A SCUDETTO MEGNYERÉSÉBEN. HA EGY KORÁBBI CSAPATTÁRSADDAL KELLENE ÖSSZEHASONLÍTANOD A NAGY MILANBÓL, AKKOR KIT MONDANÁL?
“Azt mondták róla, hogy ő az új Pirlo, de ő inkább Gattusónak érezte magát. Azt mondanám, hogy mindkét játékos jellemvonásai megvannak Sandróban. Az első szezonjában nagyon nehéz helyzetben volt. Az érkezésekor egy sérülésből tért vissza és szenvedett a kedvenc klubja általi nyomástól. Ezt megértettük és úgy döntöttünk, hogy megtartjuk őt. Az eredmény látható.”

ÉS AKKOR PIOLI… HOGYAN LETT EGY “NORMÁL” EDZŐBŐL KÜLÖNLEGES?
“2022-ben normálisnak lenni már valami különleges dolog. Ismertem Stefanót, mert játszottam vele az olasz U21-es válogatottban és mindig is becsültem őt emberileg és edzőként. Kívülről mindig is kedveltem őt. Ami meglepett, az az elképzelések átadásának intenzitása és az az energia, amit a munkájába fektetett Milanellóban. Többször is mondtam neki: »Megváltoztathatsz bármilyen játékrendszert, amit csak akarsz, de ne veszítsd el ezt a számunkra létfontosságú energiát.« Ő is kemény azokban a dolgokban, amiket mond. Ez igazán tetszik.”

SZAKMAI DOLGOKRA GONDOLSZ?
“Massarával gyakran leülünk vele, hogy megpróbáljunk javítani valamin. Ezt különösen akkor tesszük meg, ha a dolgok jól mennek, mert akkor nyitottabbak vagyunk a párbeszédre.”

Ő A MEGFELELŐ SZEMÉLY ARRA, HOGY EZZEL A MILANNAL EGY ÚJ KORSZAKOT NYISSON?
“Stefano határozottan egy fontos alkotóelem, aztán persze a klub akaratának is meg kell lennie a korszak megnyitásához. A mai Milan – magas szintű stratégiai vízióval – mehet és versenybe szállhat a legnagyobb csapatokkal a következő szezonban. Másrészt ha a beruházások nélküli víziót választjuk, akkor továbbra is a 6-7 legjobb olasz csapat között versenyeznénk, hogy újra megpróbáljuk megnyerni a Scudettót és kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába. Éppen ezért eljött a tulajdonos ideje, akár az Elliottnak vagy annak, aki majd jönni fog, hogy lezárjon egy hároméves időszakot és kitalálja, hogy milyen stratégiát akar a jövőre nézve. Két vagy három nagy igazolással és az aktuális játékosok megtartásával valami nagyobb célért versenyezhetünk a BL-ben.”

EZ EGYÉRTELMŰ JELZÉS A REDBIRD SZÁMÁRA…
“Igen, habár még semmilyen kapcsolatom nem volt velük.”

IGAZ, HOGY AZ ÚJSÁGOKBAN HALLOTTÁL ELŐSZÖR A TULAJDONOSVÁLTÁS LEHETŐSÉGÉRŐL?
“Azután beszéltek róla nekünk, hogy megjelent a sajtóban. Érzékeltem, hogy valami történik a klub főhadiszállásán, de ez nem volt probléma. Amikor végre sikerül létrehozni egy különleges csapatot, mint a miénk, akkor ezek a pletykák nem zavarják meg a környezetet. Milanellóban úgy mentünk előre, hogy tudtuk, egy erős klub van mögöttünk és a fizetések is mindig pontosan rendezve lettek. Persze megvolt a kíváncsiság. Volt olyan játékos, akivel a szerződésének meghosszabbításáról beszélgettünk és azt mondta, hogy várjunk vele, mert talán lesz több pénz.”

AMI A MERCATÓT ILLETI, GONDOLOM EGY IDEJE MÁR DOLGOZTOK RAJTA…
“Hónapok óta, de jelenleg nincs meg az anyagi forrásunk ahhoz, hogy ezen a minőségi ugráson gondolkozzunk. Azért is, mert egy átmeneti időszakban vagyunk. Majd meglátjuk… És ezen kívül kérdés merül fel Massara szerződése és az én szerződésem kapcsán. Mindkettőnknek lejár a kontraktusa és még nem hosszabbítottunk. Azt kell mondanom, hogy az utunk és a múltban történt Rangnick-ügy miatt is tiszteletlennek tartom, hogy a mai napig a vezérigazgató és az Elliott még nem ült le velünk beszélni. Csak egy beszédre gondolok, mert el lehet azt is mondani, ha nem végeztünk elég jó munkát ahhoz, hogy folytassuk vagy akár azt is, hogy esetleg nem tetszik a stratégiánk. Ahogy annak idején elmondtam, szeretek egyfajta garancia lenni a Milanisták számára. Nem én vagyok a megfelelő személy egy olyan projekt megvalósítására, amelyben nincs meg az elképzelés a győzelemre. Ezt soha nem tudtam megtenni. A valóság az, hogy a tulajdonos még soha nem ült le velünk egy asztalhoz és ez nem jó.”

VISSZAKANYARODVA A CSAPATHOZ: A JÁTÉKOSOK KÖZÜL SOKAN A JÖVŐ ÉKKÖVEI, LEAÓVAL KEZDVE. MÁR ARRÓL BESZÉLNEK, HOGY NAGY KLUBOK KÖRNYÉKEZTÉK MEG ŐT. ELADHATATLANNAK TARTOD ŐT?
“Természetesen nem eladó. Ő még mindig egy csiszolatlan gyémánt, aki az egyik szezonról a másikra hatalmas fejlődésen ment keresztül. A Lille cserepadjáról szerződtettük őt és 24 millió eurót fizettünk érte, majd azonnal egy 150 millió eurós kivásárlási árat tettünk rá, mert Boban, Massara és én hittünk benne. Ami a benne rejlő potenciált illeti, az alapján ő mindig is egy bajnok volt. Egy olyan utat kellett követnie, ami nem ért véget. Rafa rendkívül intelligens és szüksége volt egy kis segítségre. Sokat beszéltem vele. Nyilvánvaló, hogy ha a jövőben a Milan nem lesz Leao szintjén, vagy Leao nem lesz a Milan szintjén, akkor a dolgok változhatnak, azonban jelenleg a klub és a játékos is exponenciálisan fejlődik.”

IBRAHIMOVIC ÚJABB TÉRDMŰTÉTEN ESETT ÁT. MI LESZ?
“Hétfőn beszéltem vele és megbeszéltük, hogy két hét múlva találkozunk. Nem látok problémát abban, hogy megegyezzünk. Biztos, hogy nem kényelmes számára, ha ilyen keveset játszik. Meglátjuk, hogy mi lesz a következő két hétben. Mindenben az ő és a Milan érdekei alapján fogunk cselekedni. Ha jól értem, akkor az a szándéka, hogy folytassa.”

GIROUD RENDKÍVÜLI SZEZONT ZÁRT, DE A KÖVETKEZŐ SZEZONBAN SZÜKSÉG LESZ LEGALÁBB MÉG EGY CSATÁRRA…
“Persze. Folyamatban vannak a megbeszélések Origivel és nagyon előrehaladott stádiumban vannak.”

EZ ELEGENDŐ LEHET?
“Nem szabad megfeledkezni arról, hogy Giroud egy bajnok, egy magas szintű játékos, de ott van Rebic is. Megvannak a megoldásaink. Természetes, hogy a versenyképesség érdekében gondolkodni kell az erősítésen. A nyáron rendelkezésre álló átigazolási büdzsének megfelelően fogunk igazolni.”

MIT GONDOLSZ, HA AZT MONDOM, HOGY BOTMANT A VÉDELEMBE?
“Figyelemmel kísértük őt, de jelenleg sok jó játékosunk van ezen a poszton.”

AZ INTER ÉS A JUVENTUS MÁR KÉSZÜL A MERCATÓRA, HOGY MEGERŐSÍTSÉK A CSAPATUKAT…
“A Juventus nem fog megállni Vlahovicnál. Az Inter is erősíteni fog. A következő szezonban egy olyan bajnokságunk lesz, amely egy fokkal magasabb szintű lesz. A Roma, a Napoli, a Fiorentina, a Lazio és az Atalanta is versenyképes lesz. Ezért létfontosságú a stratégiánk meghatározása.”

PAUL SINGER, AZ ELLIOTT NAGYFŐNÖKE IS OTT VOLT A LELÁTÓN A MAPEI STADIONBAN AZ UTOLSÓ FORDULÓBAN. MIT MONDOTT NEKED?
“Nagyon boldog volt, már ismerte a történetemet. Megdicsért a klub felé közvetített értékeim miatt. El volt ragadtatva és meglepte őt az emberek szenvedélye. Tudta, hogy én hiszek benne. A fia, Gordon továbbította neki az üzenetemet, amit 6 hónappal ezelőtt küldtem neki: »Készüljenek fel a Scudetto megnyerésére.«”

MÁR KARÁCSONYKOR A SCUDETTÓRA GONDOLTÁL?
“Igen. Tudtam és hittem benne, hogy lehetőségünk van megnyerni.”

ZÁRJUK AZ INTERJÚT A SAN SIRÓVAL. MIT GONDOLSZ, HELYES DÖNTÉS ELHAGYNI ÉS ÚJ STADIONT ÉPÍTENI?
“A San Sirót az ott játszó csapatok tették naggyá. Ha versenyképesek akarunk lenni, akkor új stadionra van szükségünk. Csak így lehetünk versenyképesek a nemzetközi porondon, de az új létesítmény nem lehet 55 ezer férőhelyes. Nagynak és tágasnak kell lennie. A futball népszerű sport és a stadion nem lehet elitista. Tartozunk a szurkolóinknak egy legalább akkora létesítménnyel, mint a San Siro.”

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Paolo Maldini.

  Nekem mar nem elsősorban egy játékos legenda. Paolo azon nagyon nagyon kevés ember közé tartozik aki a legenda státuszt felülírva visszatért, oda ahol legenda lett a korábbi énjét megtartva, de egyben azt hátrahagyva, épített egy stabil és hihetetlenül intelligens új alapot arra, hogy meg egyszer az életében újra legenda legyen egy másik szerepben.

  Nem nagyon tudok ehhez hasonló pályaívet most így hirtelen de ha van is akkor maximum 10 ilyen lehet az elmúlt 30 évben.

  Maldini korszak

  Nekem úgy érződik, hogy ez a korszak amit most látunk a Milan esetében, egy új Berlusconi korszak lesz. Csak ezt az új korszakot mar nem a Tulajdonosrol fogjak elnevezni, hanem Paolo Maldiniről. Ő az ugyanis aki a klub értékeit és DNS-t átadja.

  Az interjúban elképesztő erő, hit, és tudatosság sugárzik arról a Milan projektről, amiben hisz és amiért ma itt vagyunk, hogy a klub 1,2 mrd eurót ér és nyert egy Scudettot.
  Ahogy látom ez a következő szezonok ban is így lesz ha Maldini és a Csapata marad.

  Ha pedig a maga posztján a következő 3 évben mindenki képes lesz Maldinihez – és egyébként Mikehoz, Ibrahoz, Piolihoz – hasonló alapokról indulni idén júliusban és továbbfejlődni, akkor nem csak a második csillag lesz ott a mezünkön szívunk felett hanem a 8 as szám is a vállunkon.

  Bizakodó vagyok és van bennem Hit, Erő és elszántság, hogy ebben a Csapat mögé álljak és Maldini mögött legyek.

  Mert ehhez a projekthez kell egy hitében erős, elszánt kitartó, stabil alapokról induló és sok erőt sugározni képes szurkoló tabor is.

  Mindenhol a világon!

  Forza Milan, Forza Paolo!

 2. Érdekes gondoltok:
  elég egy csatár Origi mert ott van Rebic is. 2 hét múlva beszélnek Ibrával, de nem látja akadályát a folytatásának.

  Botman túl sokan vagyunk azon a poszton.

  Dániel lesütött szemmel vette át az aranyérmet. Az apja szerint ilyen a személyisége. Esetleg szégyelli milyen keveset játszott abban a klubban ahol az apja, nagyapja nagyszerű játékos volt?!

  Mike már a beszélgetés alatt kitünt hogy győzelmi vággyal rendelkezik. Ezzel sok játékos így van, de csak kevesen lesznek bajnokok💪🍾🏆🏅⚽

  Dollárruma:ott volt Ibra Születésnapján?! Vajon mit keresett ott?????

  Karácsonykor már tudta, hogy a miénk lesz a Scudettó. Azért érti a szakmáját.👍

  Kjaer, Tomori sérülése idején lett volna pénz egy játékosra, de vele csak a létszám lett volna még.😱😓😤
  Vajon ki lett volna?
  Helyette belátta, hogy akkor inkább jöjjenek a fiatalok.
  A csatároknál nem lehetne ugyanez???😠

  Rengeteg jó csatárunk volt, van a Primaverában, de inkább hozunk egy fiatal szervet?!
  Egyszerűen nem értem!😜😬

  Stadion:kell egy saját nagy 55 ezer főnél nagyobb,de még nem tudják lesz-e új tulajdonos?🙏
  Azért így nehéz :nem tudják mennyit költhetnek új igazolásokra???

  Az Eliott még nem ült le vele tárgyalni, még szóbeli egyeztetés sem voltak. Mégis mire várnak még???

  Ez így nagyon gáz a BL, bajnokság előtt.

  • Bocsi, de Te melyik cikket olvastad?

   “Érdekes gondoltok:
   elég egy csatár Origi mert ott van Rebic is. 2 hét múlva beszélnek Ibrával, de nem látja akadályát a folytatásának.”

   Mi ebben az érdekes? Ha Ibra elfogadja hogy csere 15-20 percekre, akkor még lehet hasznos játékos. Ha pedig marad Rabic, akkor Ibra felépüléséig lehet Őt a 3. számú csatárnak tekinteni.

   Két belső védős rendszerben amíg itt van Romagnoli (még hivatalosan nincs bejelentve hogy megy), akkor valóban megvagyunk darabra. Tavasszal Kjaer nélkül is elég jól elvoltunk. És ha Ő visszatér, akkor a kezdő Kalulu-Tomori páros mögé még ott van a Roma-Kjaer-Gabbia hármas. Amint ROma elmegy hidd el előkerül a belső védő igazolásának a kérdése. De amíg nem hivatalos nem nyilatkozhat mást.

   “Dániel lesütött szemmel vette át az aranyérmet. Az apja szerint ilyen a személyisége. Esetleg szégyelli milyen keveset játszott abban a klubban ahol az apja, nagyapja nagyszerű játékos volt?! ”

   Miért kéne szégyellnie magát? Lőtt fontos gólt, játszott néhány meccsen. Ha edzésen odatette magát, akkor nincs miért szégyenkeznie, ezt nem is értem.

   “Dollárruma:ott volt Ibra Születésnapján?! Vajon mit keresett ott?????”

   Ugyanaz (volt) az ügynökük, lehet jóban vannak. Mi ezzel a baj? Azért mert mi haragszunk rá, miért kéne egy esetleges barátjának is? Amúgy meg lehet ennek a távozásnak köszönhetjük a bajnoki címet, Mike jóval jobb kapus, szóval már el is felejtettem Donnának hogy ingyen távozott (az egy más kérdés hogy szerintem csak idő kérdése hogy az Inter v. Juve kapusa legyen, akkor majd térjünk erre vissza megint hogy mi róla a véleményem 😀 )

   “Karácsonykor már tudta, hogy a miénk lesz a Scudettó. Azért érti a szakmáját.”

   Konkrétan nem ezt mondta. Hitt benne és tudta hogy lesz rá lehetőségünk megnyerni. És 6 hónappal korábban jelezte a főniknek hogy készüljenek rá, mert odaérhetünk. Nem kijelentette, hanem hitt benne és látta a lehetőségét (amit tudatott a vezetőséggel is, hogy számítsanak rá).

   “Kjaer, Tomori sérülése idején lett volna pénz egy játékosra, de vele csak a létszám lett volna még”

   Szintén nem ezt mondta, hanem hogy nem volt pénz, max. kölcsön jöhetett volna valaki.

   “Rengeteg jó csatárunk volt, van a Primaverában, de inkább hozunk egy fiatal szervet?!
   Egyszerűen nem értem!”

   Én igen. Legyen minél több tehetséges fiatal, aztán lesz közülük aki beválik (lásd Kalulu) és lesz aki nem. Jó esetben úgy járunk vele mint Hauge-val, besült nálunk is és a németeknél is, mégis haszonnal adtuk el.

   ” Stadion:kell egy saját nagy 55 ezer főnél nagyobb,de még nem tudják lesz-e új tulajdonos?”

   Ez szerintem inkább még az Elliott-nak egy odaszúrás, hogy a jelenlegi terv (Interrel közös 55 ezer férőhelyes “elitista” stadion) nem jó megoldás.

   “Az Eliott még nem ült le vele tárgyalni, még szóbeli egyeztetés sem voltak. Mégis mire várnak még???”

   Hogy eladják a klubbot? Ők már nem érzik magukénak ezeket az ügyeket (valamint gyanítom már nem nagyon akarnak milliókat belefektetni), majd ha kútba esik az eladás akkor elkezdik ezeket rendezni. Ha meg összejön akkor az legyen az új tulaj dolga.

   “Ez így nagyon gáz a BL, bajnokság előtt.”

   Gáz akkor lesz, ha húzzák-nyúzzák az eladást, lecsúszunk mindenkiről, nem tárgyalnak addig a szerződések meghosszabbításáról. Ez most egy átmeneti állapot, ahol mindenki kivár mi lesz az eladásból.

 3. “A valóság az, hogy a tulajdonos még soha nem ült le velünk egy asztalhoz és ez nem jó.”
  Ezt még olvasni is rossz.

  Arra pedig kíváncsi lennék, hogy ez ki volt:
  “Volt olyan játékos, akivel a szerződésének meghosszabbításáról beszélgettünk és azt mondta, hogy várjunk vele, mert talán lesz több pénz.”

  • Szerintem Leao!már pedzegették,hogy közel a megállapodás a hosszabbításra,majd jött a tulajdonos váltás hírek .Gondolom az ügynöke azt javasolta,nem sürgős,nem jár le a szerződése még,nagy érték lett,várják meg mi lesz,az új tulajnál nagyobb ,kedvezőbb szerződést lehet kiharcolni. Ami valjuk be,logikus is egy játékos szemszögéből.

 4. Még annyi,hogy az elején tartottam Maldini kinevezésétől,hogy csak egy név lesz, báb jelleggel.De egy főnyeremény lett a Milán számára az ide hozott,nem nagyon jegyzett “no name” játékosokkal.Theo,Maignan,Tomori,Tonali,Kalulu,Kjear! Ezekből ki mennyi nevet ismert,amíg fel nem merült az ideigazolásuk híre?Gondolom nem sokat😀

 5. Ez nem egy sima nyilatkozat volt, semmi kertelés, vagy sablon duma. Nagy respekt! 🙂

  ”Éppen ezért eljött a tulajdonos ideje, akár az Elliottnak vagy annak, aki majd jönni fog, hogy lezárjon egy hároméves időszakot és kitalálja, hogy milyen stratégiát akar a jövőre nézve. Két vagy három nagy igazolással és az aktuális játékosok megtartásával valami nagyobb célért versenyezhetünk a BL-ben.”

  Nem mondom hogy szerelmes vagyok Maldinibe, de szerelmes vagyok Maldinibe! 😀

  ”Volt olyan játékos, akivel a szerződésének meghosszabbításáról beszélgettünk és azt mondta, hogy várjunk vele, mert talán lesz több pénz.”

  Kiváncsi lennék hogy ez a játékos ki volt… Elég gusztustalan megjegyzés. (természetesen a játékos részéről) Kessiesen hangzik.

  ”Nyilvánvaló, hogy ha a jövőben a Milan nem lesz Leao szintjén, vagy Leao nem lesz a Milan szintjén, akkor a dolgok változhatnak, azonban jelenleg a klub és a játékos is exponenciálisan fejlődik.”

  Nagyon megnyílt a Capitano, nem kertel. 😀

  MIT GONDOLSZ, HA AZT MONDOM, HOGY BOTMANT A VÉDELEMBE?
  “Figyelemmel kísértük őt, de jelenleg sok jó játékosunk van ezen a poszton.”

  Köszönöm! Ezekszerint ők is látják hogy Kalulu, Kjaer, Tomori, mellé nem feltétlen kell egy kezdő színtű KH. Más posztokra jobban kellene.

  ”az új létesítmény nem lehet 55 ezer férőhelyes. Nagynak és tágasnak kell lennie. A futball népszerű sport és a stadion nem lehet elitista. Tartozunk a szurkolóinknak egy legalább akkora létesítménnyel, mint a San Siro.”

  Nem tudok belekötni, igaza van!

 6. Nekem ebből a totál bizonytalanság, egy bazi nagy Y jön csak le, ahol senki nem tudja mi lesz. Azt sem értem, hogy tudtak Maldiniék egy ilyen tulajdonosi közeg, egy ezek szerint nulla személyes kapcsolat felsővezetők és tulajdonosi kör között dolgozni-főleg hatékonyan. Respekt!!!
  Szerintem élvezze ki mindenki a jelent mert egyáltalán nem biztos, hogy mostanában lesz megint ilyen.
  Döbbenet

 7. “Két vagy három nagy igazolással és az aktuális játékosok megtartásával valami nagyobb célért versenyezhetünk a BL-ben.”

  Kiváncsi lennék hogy kikre gondolhat, remelem Origi és Sanchez nincs közöttük

 8. Maldininek és Massaranak júni végén lejár a szerződésük és még le sem ültek velük beszélgetni a folytatásról… Számomra ez a legszomorúbb. A tiszteletelnség egy diplomatikus jelző itt. A bajnok csapat managementjét így kezelni.. ehh

 9. Maldininek nagyon sokat köszönhet az Elliot, hogy ilyen árban tudja eladni a csapatot, a minimum az lenne, hogy tárgyaljanak vele…
  Csak ha azt nézzük,hogy a Tomori,Leao,Tonali,Theo 4est is ő igazolta és nem kerültek 100 millióba viszont mára a piaci értékük legalább 300 millió… Ez is Maldini szakmai zseniálitását mutatja.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet