Saelemaekers százados lett a Milanban

8

Alexis Saelemaekers két évvel ezelőtt érkezett és most különleges mérföldkövet ért el.

A belga válogatott támadó 2020 januárjában csatlakozott a Rossonerihez az Anderlecht együttesétől, akkor 6 hónapos kölcsönben egy vásárlási opcióval. Fél évvel később a Milan vezetősége végleg megvásárolta és mintegy 8,5 millió eurót fizetett a játékjogáért.

Saelemaekers különleges mérföldkőhöz érkezett a vasárnapi Atalanta elleni bajnokin, ugyanis a 100. tétmérkőzésén lépett pályára a Milan játékosaként. Stefano Pioli a kezdőcsapatban szavazott neki bizalmat és 56 percet töltött a pályán.A Rossoneri aktuális keretéből rajta kívül nyolc játékos mondhatja el magáról, hogy túllépte a 100 meccses álomhatárt, nevezetesen Alessio Romagnoli, Franck Kessié, Davide Calabria, Zlatan Ibrahimovic, Theo Hernández, Rafael Leao, Samu Castillejo és Ismael Bennacer. Érdekesség, hogy az elmúlt három szezonban Saelemaekers az ötödik játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Alexis eddigi mérlege 100 meccsen 6 gól és 11 gólpassz a Milan színeiben.

SAELEMAEKERS A MILANBAN:

SZEZON M G GP
2019/20 15 1 1
2020/21 40 3 7
2021/22 45 2 3
100 6 11

megjegyzés: M – tétmeccsek száma | G – gólok | GP – gólpasszok

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ez mindent elmond az elmúlt évek jobbszélső posztjáról. De a melót legalább beleteszi, arra nem lehet panasz.

  2. Hajt szívvel lélekkel csak sajnos kicsit kevés hozzá, van amikor elkapja a fonalat,de sajnos többször nem

  3. 333 percenként rúg gólt és/vagy ad gólpasszt. Ahhoz képest, hogy tavaly ezüst érem és idén is minimum ezüst, de inkább aranyérem lóg a nyakában, hát…. Nem túl meggyőző. Azt hiszem Hauge statjai is jobbak voltak.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet