Újabb befektető kopogtatott a Milanért

4

A legfrissebb hírek szerint az amerikai RedBird Capital Partners versenybe szállt az Investcorppal szemben a Milan részvényeinek megvásárlásáért és ajánlatot nyújtott be az Elliott Managementnek.

Az elmúlt hetekben az Investcorp kizárólagos tárgyalásokat folytatott az Elliott vezetőivel a Milan megvásárlása kapcsán és nemrég sikeresen véget ért az átvilágítási időszak, amelyet a szerződések aláírása és a tulajdonosváltás véglegesítése követ.

Mark Kleinman, a Sky Sport UK újságírója arról számolt be, hogy a RedBird Capital Partners 1 milliárd eurós ajánlattal kopogtatott az Elliottnál a Milanért. Az amerikai befektető készen áll versenybe szállni annak érdekében, hogy megelőzze az Investcorpot.A RedBird egy amerikai befektetési társaság, amelyet 2014-ben alapított a Goldman Sachs korábbi partnere, Gerry Cardinale. Jelenleg mintegy 4,5 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek elsősorban a sport, a pénzügyi szolgáltatások és a fogyasztói szektorban. Az amerikai vállalat 2020-ban megvásárolta a Toulouse 85 százalékát, emellett egy évvel ezelőtt 735 millió dollár ellenében 10 százalékos részesedést szerzett a Liverpoolt tulajdonló Fenway Sports Groupban.

A MilanNews megerősítette, hogy a RedBird érdekelt a Milan megvásárlásában, azonban az Investcorppal folytatott tárgyalások nagyon előrehaladott stádiumban járnak és napok kérdése, hogy lezáruljon az üzlet. Éppen ezért jelen pillanatban a bahreini vállalat van pole pozícióban a részvények megvásárlásáért.

A portál szerint az elmúlt hetekben özönlöttek az ajánlatok a klubért az Elliott felé.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ