A Milan 11 éve nem látott lehetőség előtt áll

15

Négy forduló van hátra az olasz bajnokságból és a Milan immáron két és fél hónapja vezeti a tabellát, miközben most már a saját kezében van a sorsa.

A Napoli legutóbbi botlásai következtében nagyon úgy tűnik, hogy a két milánói csapat közül fog kikerülni a Serie A 2021/2022-es szezonjának bajnokcsapata. A Milan 34 fordulót követően 74 ponttal áll az élen, 2 ponttal megelőzve a második helyezett Intert – amely a hétközben 2-1-re elveszítette a Bologna elleni meccsét, amelyet a 20. fordulóban halasztottak el. A Rossoneri mérlege 22 győzelem, 8 döntetlen és 4 vereség, valamint 60 rúgott gól és 30 kapott gól.

A Milannak a saját kezében van a sorsa és 11 éve nem látott lehetőség kapujában áll, ugyanis karnyújtásnyira van a Scudetto megnyerésétől. Legutóbb a 2010/11-es idényben fordult elő, hogy a piros-feketék a szezon ezen szakaszában a tabella élén álltak: akkor 34 forduló alatt szintén 74 pontot szereztek.Stefano Pioli együttese a szezon elején meghatározott célkitűzést már teljesítette, ugyanis a Lazio elleni győzelmének köszönhetően matematikailag is bebiztosította a Bajnokok Ligája-indulást a következő szezonra. Hinni és merni kell nagyot álmodni, ahogy Paolo Maldini is elmondta a legutóbbi interjújában, az alapvető célon felül a csapatnak magasabbra kell törekednie és mindent elkövetni annak érdekében, hogy megtartsa az első helyet.

Ami a hátralévő meccseket illeti: kétségtelenül a Milanra vár a legnehezebb sorsolás, hiszen négy rendkívül nehéz mérkőzés fog következni a Fiorentina, a Verona, az Atalanta és a Sassuolo ellen. Jelenleg ez a négy csapat a 7-10. helyezéseket foglalja el a tabellán. Ezzel szemben az Inter az Udinesével, az Empolival, a Cagliarival és a Sampdoriával találkozik.

Mivel a szezon végén pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt, ezért a Milannak a hátralévő 4 meccsen legalább 10 pontot kell gyűjtenie ahhoz, hogy biztosan bajnok legyen függetlenül az Inter eredményeitől. A piros-feketék az egymás elleni eredmény alapján jobbak a városi riválisnál, hiszen novemberben az első meccs 1-1-es döntetlennel zárult, míg februárban Pioli csapata 2-1-re nyert. A szabályok szerint ha pontazonosság esetén két csapat egymás elleni eredménye megegyezik, akkor a következő szempontok alapján rangsorolják őket: összesített gólkülönbség, legtöbb lőtt gól, döntetlenek száma.

SORSOLÁS:

MILAN:

35. forduló: Milan-Fiorentina
36. forduló: Verona-Milan
37. forduló: Milan-Atalanta
38. forduló: Sassuolo-Milan

INTER:

35. forduló: Udinese-Inter
36. forduló: Inter-Empoli
37. forduló: Cagliari-Inter
38. forduló: Inter-Sampdoria

NAPOLI:

35. forduló: Napoli-Sassuolo
36. forduló: Torino-Napoli
37. forduló: Napoli-Genoa
38. forduló: Spezia-Napoli

TABELLA:

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én örülök hogy négy nehéz meccs vár ránk mert ezeken a mérkőzéseken rendre jól teljesítettünk ebben az idényben csak a gyengébb csapatok tíz emberes védekezése ellen kínlódtunk. Ha támadóbb felfogású csapat ellen játszunk és van területünk akkor jók vagyunk. Négy meccs most ne hibáztunk három győzelem egy döntetlen ez a csapat nagyon megérdemelné a scudettot sokat tett érte. FORZA MILAN

 2. Én azért nem bánnám ha az Inter botlana még a hátralévő meccsein mert nekünk nagyon cinkes ez. A 2 pont előnyünk koránt sem megnyugtató, még simán elveszíthetjük ezt.

 3. Nem érzem azt, hogy mi húznánk be végül. A csapat van már olyan jó, mint az Inter, sőt, ahogy a nagyon fiatalok fiatalokká cseperednek, lassan a játékosállományunk is. A győzelem viszont rutinnal jön, és mi még mindig iszonyat fiatal csapat vagyunk. Cáfoljanak rám, de szerintem sok lesz még nekik ez a teher, egy ponton meg fognak roppanni a srácok, és nem is lesz ezzel semmi gáz.
  A 2. hely már kvázi megvan, a Napoli nagyon leszakadt. Ha valaki érti ezeket az együtthatókat, meg tudná tippelni, melyik kalapba kerülnénk a 2. helyről?

  • Még több év jó szereplés, továbbjutások csoportkörből, hogy legalább 1 kalapot fellépjünk. Valószínűleg idén is 4. kalap leszünk.

   • Ennél azért jobb a helyzet. A BL-csoportkör sorsolásánál az 1. kalapba jut a címvédő, az El-győztes és erősorrendet tekintve a 6 legerősebb bajnokság (a top 4 mellett a francia meg a portugál) győztese. Tavaly pl. így lehetett első kalapos a 14(!!!) pontos Lille, miközben a 2. kalapba került a 127 pontos (de ugye nem spanyol bajnok) Real Madrid.

    Magyarán, azért is lenne kifizetődő megnyerni a bajnokságot, mert ebben az esetben automatikusan 1. kalapos lenne a Milan, tehát a sorsolásnál csak egy nagyon erős csapatot kapna, így a továbbjutásra is több az esély, ami újabb pénzeket jelentene. Ha a Milan bajnoki cím nélkül akkor feljebb jutni, mondjuk a 2. kalapba, az valóban éveket jelenthet (kivéve, ha nem nyeri meg valamelyik sorozatot), mert pl. tavaly a leggyengèbb 2. kalapos csapat (Dortmund) 90 pontos volt, a Milan meg a 31 pontjával csak a Malmöt, a Wolfsburgot meg a Sheriff Tiraspolt előzte meg, azaz a negyedik leggyengébb csapata volt a BL-nek… A 2-4. kalapba sorolt csapatokat a pontok tekintetében tehát egységesen kezelik, előnyben csak a címvédők és a top bajnokságok bajnokai vannak. A 100 pont feletti csapatok legalább fél évtizede stabilan ott vannak a legjobb 8 között a BL-ben.

 4. Kémény lesz az biztos .A csapat hajtani fog. Mindenki bajnok akar lenni . Szurkolók is mindig ott vannak a csapat mellett . Ha már van lehetőség akkor miért ne birkóznának meg vele. Négy meccset biztos nem nyer a csapat de az Sinter se az tuti nekik még Kupa meccs is van a Juve ellen utánna lévő meccsen lehet bízni a pont veszteségben mert azért fáradnak a Interesek is egyre jobban. Pl Bologna meccs. Cagliari -Inter lesz amibe reménykedek. De nem lennék nagyon meglepve ha már a hétvégén egy x be beleszaladnának.

 5. Szerintem vért fognak inni..Én meg sört..vagy bort.Meg magyar pálesz helyett ami itt van.Remélem így sikerül a Fior ellen.😉Egyszerre csak 1-re koncentráljunk.🙂

 6. Én meg kiszurkolom a csapatnak a bajnoki címet, az atalanta ellen ott leszek a helyszínen🙂
  Ezt most idén behúzza a klub!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet