Ibra megdöntötte Totti rekordját a Serie A-ban

2

Zlatan Ibrahimovic a Lazio elleni gólpasszával történelmet írt Olaszországban.

A 40 éves klasszis a térdproblémából való felépülése után a 68. percben 1-1-es állásnál Olivier Giroud helyére csereként szállt be a vasárnapi Lazio elleni mérkőzésen. Ibra egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből: a 92. percben ő volt az előkészítő Sandro Tonali góljánál.

Ezzel Ibrahimovic lett a Serie A történetének legidősebb játékosa, aki gólpasszt adott. Mindezt 40 évesen, 6 hónaposan és 21 naposan érte el.

Az eddigi rekordot Francesco Totti tartotta az olasz bajnokság történetében, aki 2017 februárjában 40 évesen, 4 hónaposan és 23 naposan osztott ki egy asszisztot a Roma-Torino bajnokin, amely végül fölényes 4-1-es hazai győzelemmel zárult.Ami a Serie A legidősebb gólszerzőit illeti: Ibrahimovic a harmadik helyen áll Alessandro Costacurta és Silvio Piola mögött. Amennyiben az elkövetkező meccseken betalál, megelőzi Piolát és fellép a második helyre. Costacurtát – aki 41 évvel és 25 nappal tartja a rekordot – csak abban az esetben érheti be, ha a következő szezonban is marad a Milanban és novembertől beveszi az ellenfél kapuját.

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ