“A játékosaim sohasem adják fel” – Pioli

2

A Milan hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott Rómában a Lazio vendégeként. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően és kiemelte: büszke a játékosaira, amiért a végsőkig küzdöttek a győzelemért és nem adták fel.

“A szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, de jól reagáltunk. Meg voltak az elképzelések és az esélyünk arra, hogy megfordítsuk a mérkőzést a végső sípszó előtt. A játékosaim erősek technikailag, taktikailag és mindenekelőtt mentálisan is. Ez hihetetlenül nagy elégedettséget ad, hiszen a srácok sohasem adják fel még a legnehezebb helyzetben sem. Egyértelmű, hogy nem kezdtük úgy a meccset, ahogy számítottunk rá, de minden áron meg akartuk nyerni a mérkőzést. Ez egy nagyon erős csapat reakciója volt.” – mondta Pioli.

“A szurkolóink fantasztikusak. Nehéz bármit is hozzáfűzni ahhoz, amit már elmondtam róluk. Pozitivitást, lendületet, energiát és támogatást adnak a csapatnak, Őszintén hiszem, hogy az összes energia, amit beleadtunk ebbe a mérkőzésbe nekik is köszönhető.”“A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy ha én az ő helyükben lennék, akkor mérges lennék, mert ahogyan az elmúlt két évben bizonyítottak sokkal jobban kellene bízniuk a kvalitásaikban. Én már hozzászoktam ehhez, mert amióta edzősködöm, még sehol sem fogadtak engem megmentőként. Ezért mindig keményen meg kellett dolgoznom azért, amit megérdemeltem. Ugyanakkor az elmúlt két évben a játékosaim bizonyították, hogy erősek. Nem véletlen vagyunk ott, ahol tartunk. Nem voltunk középcsapat, az elmúlt két évben közel állunk a tabella éléhez. Ezzel az elszántsággal kell folytatniuk, hiszen nagyszerű kvalitás rejlik bennük. Nem vagyunk és soha nem is leszünk tökéletesek, de a csapatszellem nagyon büszkévé tesz.”

“Ezeket az érzelmeket megtapasztalni a legjobb dolog és csodálatos, amikor sokat beleadsz és sokat vissza is kapsz. Itt a játékosokkal való munkámra gondolok és arra a kapcsolatra, ami a csapat és a szurkolóink között van. Ez az, ami büszkeséggel és örömmel tölt el minket. Egyetértek azzal, hogy bizonyos dolgokat túlságosan is erőltettünk ezen a meccsen, de minden áron nyerni akartunk. Tudtuk, hogy erős támadóink vannak elől és amilyen gyorsan csak lehetséges el kell juttatnunk hozzájuk a labdát, még az olyan helyzetekben is, amikor talán egy kicsit birtokolni kellett volna a labdát. Egy ilyen teljesítmény után az első 5 percünket leszámítva nincs semmi okom bármiért is kritizálni a játékosaimat.”

“Nem hiszem, hogy most fellélegezhetünk és ez így van jól. Ezen az estén megmutattuk, hogy még hevesebben és elszántabban tudunk játszani. Ez az, ami innentől kezdve a különbséget jelentheti. Néha a szezon utolsó mérkőzésein csökken a taktikai és a technikai tényezők fontossága az elszántsághoz és a haraghoz képest. Az érzés, hogy a végsőkig kell védeni a kaput és eljön a megfelelő pillanat a meccs megnyeréséhez. A végén nem véletlenül szereztünk gólt és nem azért, mert Tonali ott volt vagy Ibra passzolt. Ez az egész annak az eredménye volt, hogy hittünk abban, hogy minden egyes labda sorsdöntő fontosságú lehet. Ez az, amiért nyertünk, de nem lehetünk többé könnyelműek, hiszen emeltünk a csapat szintjén és ezzel együtt az elvárások is növekedtek.”

“Egy ilyen fiatal csapat még soha nem harcolt a bajnoki címért Olaszországban, így normális dolog, hogy érezzük a feszültséget, amit elszántsággá kell alakítanunk a pályán. Semmi másra nincs szükség.”

“Kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába a következő szezonra és ez fontos számunkra. Tavaly ilyenkor még nem tudtuk, hogy sikerül-e elérni a BL-t vagy sem. Azt mondtam a csapatnak, hogy meg kell próbálnunk megnyerni az összes hátralévő meccset. Ha ez sikerül, akkor az azt jelentené, hogy 86 ponttal végzünk. Leao? Nagyszerű meccset játszott, aztán a végén talán kicsit elfáradt. Igyekeztem friss energiát behozni a cserékkel. Giroud? Ő egy nagyszerű játékos, mély érzésekkel. Tökéletes igazolás volt.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Zseniális teljesítmény volt, ahogy a félidőben összekapta a stáb a Csapatot. Nekem nagyon tetszettek a cserék időpontjai, és akikkel cserélt jó mentalitással érkeztek meg a meccsbe.

  Az egész Csapaton, talán kicsit Kessiet leszámítva harcos, elszánt győzni akarás és azt megvalósítani képes jó pszichés hozzáállás látszódott .

  Ne feledjétek egyszerre játszottunk a Lazio ellen a pályán.
  Továbbá
  Nápolyi Guida ellen aki nem értem miért nem adott meg egy pirosat a Lazio kapusának és Immobilenak egy
  sárgát.
  Illetve
  Azt nem láttam, hogy a VAR miért engedte tovább a kezezést Diaz megmozdulása után.

  Tehát ebben a helyzetben fizikailag, mentálisan és taktikailag is jol összerakott Csapat volt a pályán!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet