Pioli értékelése a Torino elleni döntetlen után

2

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője a Torino elleni 0-0-s döntetlenre végződő mérkőzést követően beszélt a sivár támadójátékról, a hibákról, a csapat mentális állapotáról és Fikayo Tomori lecserélésének okáról. Az olasz tréner kitért a sérüléssel bajlódó játékosok állapotára is.

“Nem sikerült jobb gólszerzési lehetőségeket teremtenünk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy megszabaduljunk az ellenfél védőitől és jól mozogjunk, ez néhány alkalommal sikerült is. Ugyanakkor nem voltunk elég pontosak és intuitívak, hogy támadásban megtaláljuk a megfelelő passzokat, lövéseket, mozgásokat. Ennek következtében még nehezebbé vált számunkra a meccs.” – mondta Pioli.

“Ami a lelkesedést és a teljesítményt illeti: megpróbáltuk a legjobbunkat nyújtani az első perctől egészen a meccs végéig. A kapu előtt jókor kell jó döntést hozni. A pontosság és az időzítés terén sem voltunk jók, amikor lehetőségünk lett volna gólt lőni. Ilyen kemény és erős védelmek ellen még bonyolultabb üres területet találni.”“Tomori lecserélése? Egyszerűen csak elfáradt, miután egész meccsen Belottit üldözte és jól teljesített. Fáradtság miatt cseréltem le, ez normális egy ilyen lendületes és pörgős meccsen.”

“Nem látok ideges vagy szorongó csapatot. Játszottunk, egységesek voltunk és nyilván tudjuk, hogy milyen nehezek ezek a mérkőzések. Az elmúlt meccseken nagyobb volt a nyomás és fiatal csapat vagyunk, de tudjuk kezelni. Meg kell próbálnunk egyre jobban teljesíteni. Már csak néhány meccs van hátra és még mindig versenyben vagyunk. A bajnokság versenyképes és minden csapatnak vannak nehézségei. Scudetto? Nem fogok százalékokat mondani. Először mi voltunk az esélyesek, aztán a Napoli, majd az Inter… Újra bármi megtörténhet.”

“Egyáltalán nem tetszik, hogy állandóan – és a legutóbbi két meccsen is – a kapus kirúgásokat időhúzásnak használják. A játékvezető azt mondta, hogy hozzáadja ezt az időt a hosszabbításban, de ha a bíró nem avatkozik be azonnal, hogy megoldja ezeket a szituációkat, akkor a mérkőzés elveszíti a ritmusát. Megvannak az eszközeik arra, hogy beavatkozzanak és ezt használni kellene. Akár 5 vagy 8 perces ráadás esetén is valójában mennyi idő telik el tényleges játékkal a hosszabbításban? Ezért nem számít, hogy mennyi hosszabbítást tesznek rá. A szabályokat követni kell és amikor kimegy a labda, akkor azonnal játékba kell hozni vagy sárga lappal szankcionálni kell a kapust.”

“Theo-Singo büntetőgyanús eset? Többé már nem akarok a játékvezetésről beszélni.”

Pioli kitért a mérkőzés után azokra a játékosokra, akik izomfáradtság miatt kidőltek és nem tudtak pályára lépni a Torino ellen.

“Szerencsére egyik esetben sincs komoly sérülés, csak izomfáradtságról van szó. Remélhetőleg egy vagy két nap pihenő után rendbe fognak jönni. Remélem, hogy mindannyian bevethetőek lesznek a pénteki meccsen.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet