Ismert az ajánlat és Asensio fizetési igénye

8

A következő szezontól a Milan szeretné soraiban tudni Marco Asensiót, azonban van egy akadály, ami gondot okozhat, méghozzá a játékos magas fizetési igénye.

Az elmúlt hetekben a klub vezetősége érdeklődést mutatott Asensio iránt, akinek 2023 nyarán lejár a szerződése a Real Madriddal és egyelőre kérdéses, hogy marad vagy távozik.

Rudy Galetti, a SportItalia transzferguruja arról számolt be, hogy a Milan kapcsolatba lépett a játékos ügynökével és javaslatot tett a szerződtetésére. A klub vezetősége készen áll évi nettó 5 millió eurót kínálni Asensiónak.

Ez az összeg nagyjából megegyezik Asensio aktuális bérével. Ugyanakkor a 26 esztendős jobb szélső támadó ennél magasabb összeget szeretne kapni és a fizetési igénye 7 millió euró körül mozog – erősítette meg Antonio Vitiello, a MilanNews-tól.A klub erősen mérlegeli a lehetőséget, mivel a vezetőség tökéletes választásnak tartja Asensiót a támadó-szekció jobb oldalának megerősítése érdekében. Mindenesetre az ajánlat és a bérigény közötti különbség egy olyan akadály, amit le kell küzdeni. Emellett a spanyol játékos iránt más klubok is érdeklődnek, többek között a Premier League-ből az Arsenal.

Az elkövetkező hetekben további fejlemények várhatóak Asensio jövőjének ügyében.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Berardi olasz, válogatott, ismeri a Seria A-t. Jelenleg 2,5 millió eurót keres évente. Inkább neki adnék 5-öt és fizetnék érte 30-40m közötti összeget.

 2. Hjaaaaj hagyjátok már azt az Berardit. Egy erősebb középszerű játékos. És bárki bármit mond ha akkora játékos lenne már rég nem a Sassuoloban van. Nem mondom hogy rossz de ha hozhatunk tőle jobbat akkor miért ne???

  • Ebben a szezonban eddig 27 meccsen 14 gól 14 gólpassz.
   Az előző szezonban 30 meccsen 17 gól 8 gólpassz
   Az azt megelőző szezonban 31 meccsen 14 gól 10 gólpassz.

   Ismeri a Serie-A t és nem zsákbamacska, nem lehet rákenni az Olasz kiesést, ahoz többen kellettek köztük a cigánykapus.
   Messias idén 20 meccsen 4 gólig jutott.
   Saelemakers pedig 30 meccsen 1 gól 3 agólpassz.

   Szerintem a két úriemberhez képest óriási előrelépés lenne Berardi.

 3. Azért nem rossz számokat hoz a Berardit. Utolsó 3 év gól/gólpassz 14/10, 17/7, és idén 14/10nél tart

 4. Mindkettőnek örülnék, de Berardi olyan stabilan hoz egész Európa szinten kiemelkedő számokat, hogy nálam ő lenne a befutó.

 5. Én nem látok túl sokat Asensióban. Jól indult a Real Madridban, de amikor Real-meccset nézek, valahogy nem érzem benne azt a nagy átütő erőt. A spanyol játékosokkal egyébként sincs túl sok szerencsénk. A jó szélső nálam nem Asensióval kezdődik, az biztos.

  Berardi inkább afféle látszat-szélső, mert a sebessége nem lenne elég ehhez a poszthoz, de meggyőződésem, hogy egyértelmű minőségi változást eredményezne, ha a jelenlegi felhozatalt nézzük.

  Hogy ki hol játszik, még nem minden esetben határozza meg, hogy mennyire jó vagy rossz az illető. Totti egész életében egy trófeákra esélytelen (a nagy hármashoz képest kevésbé esélyes) Romában játszott. Cannavaro a Napoliban meg a Parmában szerepelt az Inter előtt, azok sem voltak a szó szoros értelmében vett tradicionális sztárcsapatok. Cafu nyert ugyan egy bajnokságot a Romával, de az első igazán nagy klubja a Milan volt – 33 évesen. De lehetne említeni a régi időkből pl. Gigi Rivát (Cagliari), vagy Gianninit (Roma)… Ha ebből indulnánk ki (“ha annyira jó lenne, ennyi idősen nem a Sassuolóban játszana”), ez azt is jelentené, hogy ha valaki egy nagy(obb) csapatban szerepel, akkor szinte biztosan jó focista is. Ami nyilván nem igaz, mert nálunk is voltak (és vannak) Brocchik meg hasonló szintű játékosok.

  Én is úgy gondolom, hogy egy játékosnak, ha annyira jó, illetve jobb, mint a csapattársai egy kisebb csapatban, azért “illik” megpróbálnia máshová igazolni. Itt az igény a fontos, hogy ki akarja-e használni valaki a tudását, vagy jó neki a mozdulatlanság. Ha valakit annyira jónak tartanak, mégsem érkezik érte megfelelő ajánlat (egy jobb csapattól), akkor elgondolkodtató, hogy tényleg annyira jó-e, mint azt gondolják. Berardi abban a korban van, hogy ha valamikor, akkor mostanában (1-2 éven belül) igenis meg kell próbálnia váltani. Kicsit furcsa, hogy miért maradt eddig Berardi a Sassuolónál, ettől függetlenül úgy gondolom, jelenleg nincs a Serie A-ban olyan csapat, amelynek ne jelentene azonnali erősítést.

  Nyugodtabb lennék, ha a Milan Berardit szerezné meg, nem pedig Asensiót.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet