A Milan együttműködést kötött a Konamival

9

A Milan hivatalos közleményben jelentette be, hogy partnerséget köt a Konami japán videójáték-fejlesztő céggel.

Mint arról beszámoltunk, két év után nem folytatódik tovább a Milan és az EA Sports partnersége, miután 2022. június 30-án lejár az exkluzív marketing partnerség és a felek nem hosszabbítanak. A klub bejelentése szerint nyártól egy konkurens játékfejlesztő vállalat csatlakozik a szponzorokhoz.

“Az AC Milan és a Konami Digital Entertainment örömmel jelenti be egy hosszú távú együttműködés kezdetét, amelynek eredményeként 2022. július 1-től a Konami lesz a klub történetének első hivatalos tréningruházati partnere és egyben a Rossoneri egyik fő támogatója.”A klub tájékoztatása szerint a következő szezontól a Konami eFootball logó megjelenik a férfi csapat edzőmezein, amelyet a Milanellóban tartott edzéseken és a mérkőzések előtt viselnek a játékosok a hazai illetve a nemzetközi porondon egyaránt.

Casper Stylsvig, a Milan igazgatója: “Nagyon örülünk, hogy újra üdvözölhetjük a Konamit a Milan családban, mint az egyik fő támogatónkat és a legelső edzőruházati partnerünket. Nagyon izgatottak vagyunk az együttműködésben rejlő lehetőségek miatt. Ezzel a partnerséggel klubként és márkaként egyaránt közösen új utakra törhetünk.”

“A Konami nagyon izgatottan várja, hogy ismét együtt dolgozhasson a Milannal. Hihetetlen lehetőség számunkra, hogy Európa egyik legnagyobb futballklubjának fő támogatójává válhatunk. Alig várjuk a közös munkát és együtt az innovatív partnerség létrehozását.” – tette hozzá Naoki Morita, a Konami európai elnöke.

A MilanNews bejelentette, hogy a Konamival szóló együttműködés részeként a klub összesen 45 millió euró bevételre fog szert tenni. A felek megállapodása 7 évre szól.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A klub szempotjából ez jelentős bevétel, de én személy szerint nem örülök a váltásnak. Valami katasztrófa volt az utóbbi években kiadott összes PES játék, aztán ez az ingyenes eFootball még viccnek is rossz . A FIFA is elég nagy trágyadomb, főleg az Ultimate Team módja, a maga “pay to win” rendszerével és szkriptelt játékmenetével, de sajnos még így is a legjobb focis játék jelenleg. És mióta az EA partnerséget kötött a Milannal, legalább sok játékosunk kapott az online játékban is használható speciális lapot, de ezután már azzal is be kell érnünk, ha megtarthatja a névhasználati jogot és nem lesz Piemonte Calcio, Roma FC vagy Bergamo Calcio.

  • Ezt az egészet a szaros ea kezdte azzal amikor exkluzív megállapodásokat kezdet kötni a ligákkal meg a csapatokkal. Amúgy meg a pes 2021 jó játék. A 22 még nem, de meglátod az lesz. A Fifa sohasem volt jó. Egy Árkádos sz.r. Szerintem a vásárlók átlagéletkora 20 alatt van a fifában. A Pesnek meg 20 fölött. A fifa gyerekeknek való! Aki igazi focit akar játszani az Pes-ezik.

   • Kár ezen vitatkozni, hogy melyik realisztikusabb, meg a FIFA gyerekeknek való stb. Egyetértek azzal, hogy a PES játékmenete lassabb és közelebb áll a realitáshoz, de az online része sajnos fényév távolságra van a FIFA Ultimate Team módjától. Megmonom őszintén elég gyakran kiakaszt a FIFA online játékmenete, meg a toxikus community. Itt Kelet-Európában a szerverek hiánya miatt sokszor belassul és késik az irányítás, ami sokat ront a játékélményen. A reward rendszer is nagyon sokszor igazságtalan és nagyban függ a szerencse faktortól. És mindezek ellenére mégis a FIFA-nak van a sokkal nagyobb játékos bázisa, mert a folyamatos content miatt jobban leköti és függővé teszi a játékosokat.
    Én nagyon örülnék, ha végre lenne egy igazi kihívója az EA-nek, legyen az a Konami, 2K Games vagy bármelyik másik fejlesztő, de egyelőre ők vannak monopolhelyzetben.

 2. Elvileg a licensz marad, vagyis a FIFA 23-ban nem változik semmi, maximum kevesebb különleges lapot kapnak kedvenceink az Ultimate Teamben. Persze ha jól játszunk, akkor úgysem hagyja ki Theót, Maignant, Giroud-t vagy bárki mást az EA az ilyen-olyan promókból. 🙂