Sven Botman egyre közelebb a Milanhoz

25

A legfrissebb hírek szerint a Lille holland hátvédje készen áll elfogadni az ajánlatot és az elsők között csatlakozhat a Milanhoz a közelgő nyári átigazolási időszakban.

Nem titok, hogy a Milan vezetősége Sven Botmant tartja hosszú távon az ideális védőpartnernek Fikayo Tomori mellé a védelem tengelyében. A klub már januárban is minden követ megmozgatott a leigazolása érdekében, azonban akkor nem járt sikerrel, mivel a Lille minden ajánlatot visszautasított és egyértelművé tette, hogy a télen nem engedik el.

Fabrizio Romano információi szerint a Milan nagyon közel áll Botman megszerzéséhez. A felek között folyamatban vannak a tárgyalások, amelyek már előrehaladott szakaszban járnak.

Manapság Romano egyértelműen a leghitelesebb és legmegbízhatóbb forrásnak számít az átigazolási ügyekben. Az olasz sportújságíró hozzátette, hogy Paolo Maldiniék azon dolgoznak, hogy létrejöjjön a teljes körű megállapodás a Lille vezérkarával. Botman készen áll elfogadni a Rossoneri ajánlatát és csatlakozni a klubhoz.A hírek szerint körülbelül 30 millió eurós átigazolási árral zárulhat le a transzfer és minden jel arra utal, hogy a Milan meg fogja nyerni a 22 éves védő megszerzéséért folyó versenyfutást többek között a Premier League-ben szereplő Newcastle-vel szemben.

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Vicc…. Gólt sem kapunk meccsek óta erre védőre költünk annyit amennyiből simán igazolhatnánk egy jó jobbszélsőt (pl Berardit) + csatárt. Csatár felhozatal elég erős az ingyen igazolható játékosok között. De ezekkel már rég meg kellett volna egyezni. Január óta lehet tárgyalni minden lejáró szerződésű játékossal.
  Persze a Lille és Milan tulajdonosa ugyan az, így mindenki tudja miről szólnak ezek a játékosmozgások.

  • Nevezd már meg a forrásodat, mert már írtad párszor, hogy a Milan és a Lille tulajdonosa ugyanaz, de én semmiféle információt nem találtam arra, hogy az Elliott lenne a Lille tulaja is…

   • Én is ilyesmit olvastam, viszont arról, hogy visszafizette-e a klubtulaj a pénzt, nem tudok. Vélelmezem, hogy visszafizette, mert már hírt adtak volna arról, hogy tulajdonosváltás történt, még akkor is, ha nem olyan nagy klub a Lille.

    • Én azt olvastam, hogy nem fizették vissza az adósságot, csak a felét. Ezért Elliot egy leányvállalatára bízta ennek rendezését. Így azért erősen kötődnek a franciákhoz. De ezek az ügyek azt hiszem nem véletlenül követhetetlenek.

 2. Romag megy, Kjaer kérdéses, ezért szükséges még egy jó belső védő. Kell a rotáció. De Kalulu remélem nem szorul ki, mert nagyon jó szezont fut. Kérdés mi lesz Gabbiával?

  • 30M-ért nem a padra jön. Az a legkevesebb, hogy Kalulu kiszorulna. Persze majd a megalománok írják, hogy hány frontos harc lesz és kell a sok védő. Gabbia – Kalulu a padról beugorva nagyon magabiztosan hozott le több meccset is. Remélem hogy komoly erősítés is érkezik a támadó szekcióba ahol kellene egy csatár, jobb szélső és irányító is.

   • Csatár már kb megvan. Origi. A jobb szélső meg az irányító lenne nagyon fontos. Meg Ballo helyett akarnak másik balhátvédet. Baromi jó biznic volt a csávókám. 😀

    • A bal szélső védő posztnál (ahol meg van a kezdőnk) sokkal fontosabb lenne a jobb szél és az irányító pozíció. Ha ezek meg vannak lehetne a cserepadra is igazolni, de addig … esztelenségnek tűnik, főleg akkor, ha nem marad pénz a két említett posztra.

    • Ebben igazad van, én kicsit félek ettől az Origitől. Nem tartom rossz játékosnak de évek óta nem játszott. Wolfsburgban volt viszonylag kezdő 2017/18 szezonban 22 meccsen kezdett 11x csereként lépett pályára: 6 gól és 2 gólpassz. Elég kevésnek tűnik. Perc/ gól mutatói nem rosszak, de azért egész pályafutása során 51 gól és 15 gólpassz az elmúlt évek legerősebb csapatában játszva 2015 óta….. Én még mindig Belottira szavazok aki 1 évvel öregebb (28 éves) de lőtt 106 gólt és 29 gólpasszt osztott ki, ráadásul a szívét biztosan kitenné a pályán minden meccsen.
     Belotti perc/gól mutatója is jobb amúgy, úgy hogy egy gyenge közép/kieső csapatban érte el ezt.

   • Azért a jelenlegi Top5-sből az AC Milan kapta a legtöbb gólt… (Romagnoli elmegy, Kjaer kérdéses) és szerintem Maldininek a védelemtől indul a gondolkodása…
    Ha nincs stabil védelmed, akkor bármilyen támadót vehetsz, ha annak is vissza kell menni védekezni…

 3. Belottiba és Berardiba hàl Isten Maldiniék se làtnak semmit,mert szerintem màr elhoztàk volna valamelyiket….

   • Berardival biztos van valami baj amit mi innen a fotelból nem látunk. Ma már ha valaki fut egy jó szezont akkor 80 milliókat fizetnek érte, Berardi bármikor vihető lett volna 30-40 millióért de az évek alatt ezt senki nem fizette ki valamiért. Persze attól én még örülnék neki.

 4. T.J82!
  Berardit vagy Belottit hasonlitsd össze “csak”
  Leaoval.
  Màr az hatalmas különbség!
  Tudom nem u.a a posztjuk,de a portugàl tud vàratlant húzni,ami a 2 olaszról nem igazàn mondható el.
  Ràadàsul aki/k/ az é.íreknek és makedonoknak nem tudnak gólt rúgni…..

  • Aham, hiszen Leao zseniális gólokat rúgott a világverő Cagliari ill. Bologna ellen pld., ha én is csak két mérkőzést nézek.

   Berardi pld. sokkal többet tett a győzelemért az olasz válogatottban a macedónok ellen, mint amit Leao teszem azt a Cagliari ellen.

   Berardi (jelenleg még) sokkal jobb játékos mint Leao. Belotti-t viszont én is egy csupa szív mindent beleadó cserének hoznám csak, HA komolyabb terveink vannak (komolyabb BL eredmények és bajnoki címért menés). Ha csak a 3-4. hely a lényeg és a BL elérése, akkor arra Belotti is elég lehet, akár kezdőként is.

  • Egyelőre Leao sem rúgott gólt sem az Észak-Íreknek, sem a Macedónoknak (amennyire én tudom). Ráadásul a váratlan megoldások sem jönnek meccsek óta, csak a rossz döntések passz/lövés szituációkban.
   Abban egyetértek, hogy Leaoban több a potenciál, de most nem vagy-vagy szituációról beszélünk, hanem arról, akciósan vehetünk olyan játékost, aki azért több szezonon keresztül bizonyított az olasz bajnokságban.
   Vegyük meg, játsszon a jobb!
   Berardi hasonló, csak drágább, viszont ő egyértelműen hiányposztra érkezne.

  • Leao-nak a Seria A-ban ha jól számoltam 20 gólja és 10 gólpassza van. Berardinak csak ebben a szezonban 14 gólja és 11 gólpassza. Tavaly 17 gól 7 gólpasszal zárt. Előtte 14 gól 10 gólpassz…. nem hinném hogy zsákbamacska lenne. Én még nem láttam olyan meccsét amikor teljesen eltűnt volna a mezőnyben, ellentétben Leao-val akinek még idén is több a rossz meccse, mint a jó. Én jórészt neki tulajdonítom a jó helyezést, de akkor se legyünk már ennyire elvakultak.

 5. Nem vagyok benne biztos, hogy jelenleg Leao jobb Berardinál. Ez nem azt jelenti, hogy nem ér többet, nyilván fiatalabb, fejlődőképes, de azért Berardi elég sokszor hozza azt amit elvárnak tőle, míg Leao sokszor eltűnik a mezőnyben.

 6. Ha jól néztem, Berardi 14 gólnál és 9 asszisztnál jár a serie A-ban idén. Leao ide vagy oda, ez elég jól néz ki. És nem befejezőcsatár, hanem jobb szélső. Konkrétan az egész csapatunkban nincs senkinek ilyen statisztikája, és mindezt egy erős középcsapatban. Nem tudom, a fanyalgóknak ez miért nem elég, de én örülnék neki jobb szélsőben.

 7. Egy Botmanról szóló cikknél, hogy miért Belotti, Berardi, vagy Leao a téma az számomra teljes rejtély, de ám legyen..
  Romagnoli jó eséllyel távozik. Marad Tomori és Kalulu, akinek egyébként jobb hátvéd, de ennek ellenére parádésan játszik belső védőként. Gabbia olyan, mint Colombo felesége, és ott van Kjaer, aki ki tudja milyen állapotban fog visszatérni, és hogy mennyire lehet majd a későbbiekben számolni vele.. Szóval mindenképp kell egy belső védő, és Botmanal tuti nem fogunk gyengülni..

  Ha már szóba került, megjegyzem, hogy számomra kb. Vicc kategória, hogy valaki Belottiban még lát fantáziát.. Jose említi, hogy a szívét kitenné a pályára, de nekünk inkább olyan csatár kell aki gólokat szerez.. Cutrone is kitette a szívét a pályára és most az Empoliban csere..

  • “Egy Botmanról szóló cikknél, hogy miért Belotti, Berardi, vagy Leao a téma az számomra teljes rejtély, de ám legyen..”
   :-)))))))))))

 8. Mindegy, ki jön, csak B-vel kezdődjön a vezetékneve…

  Botmant akarta a klub, őt most van esély megszerezni, nyilván így gondolkodnak Maldiniék. Romagnoli maradására nincs sok esély, Kjaer még nincs vészes korban, de ez a sérülés a legrosszabbkor jött neki. A legrosszabb forgatókönyvre kell készülni, ez pedig az, hogy Romagnoli távozik, Kjaer pedig már nem lesz a régi. Gabbiában valószínűleg nem bíznak annyira. Én is többet látok benne, de hasonló a helyzete, mint Maldininek.

  A Tomori-Kalulu páros jól muzsikál, de elképzelhető, hogy Kalulut megpróbálják “visszarakni” jobbhátvédnek Calabria elé vagy mellé. Ez a Florenti [:)]-sérülés elgondolkodtathatja a vezetőséget, hogy éljenek-e a vásárlási opcióval, és azt az összeget ne egy másik játékosra költsék.

  Még azt is el tudom képzelni, hogy ha ennyi középhátvéd lesz, akkor egy 3 védős rendszert (3-4-1-2 ?) is kidolgoz Pioli, ahol Botman lenne középen, a két gyorsabb védő, Tomori és Kalulu pedig mellette, tartalékként pedig lenne Kjaer és akár Gabbia.

  A jelen körülmények között – van két jó és gyors középső védőnk – nem feltétlenül lenne indokolt egy – nyilván a kezdőbe szánt – középső védő igazolása. Kivéve akkor, ha a vezetőség a fent leírtak szerint gondolkodik. Ha viszont Botman leigazolásával fogják magyarázni a támadó szekció felturbózásának ismélt elhalasztását, akkor az nagy idiótaság lenne.

  Kíváncsi vagyok, hogyan áll anyagilag a klub. Múltkor jelenése volt a Milan vezetőinek az UEFA-nál vagy a FIFA-nál, mert nyilván kiszámolták, hogy a Milan azzal, hogy leigazolta Lazeticet, megszegte a FFP szabályait. Hogy ott mi történt vagy történhetett, arról azóta sincs hír.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet