A Milan is pályára lép a Dinamo Kijev ellen

0

Az ukrán élvonalban szereplő Dinamo Kijev bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban barátságos mérkőzést játszik európai klubok ellen, beleértve a Milant is.

Az Ukrajnában lévő háború miatt február óta felfüggesztették az ukrán bajnokságot. A Milan több hazai mérkőzés előtt is állást foglalt a háború ellen és a játékosok “Béke” felirattal és ukrán nemzeti színekkel ellátott pólót viseltek a meccs bemelegítés alatt.

A Dinamo Kijev a hivatalos honlapján megerősítette, hogy 2022 áprilisa és júniusa között barátságos mérkőzést játszik számos európai klubbal. Az összecsapásokat a következő szlogennel rendezik meg: “Mérkőzés a békéért! Állítsuk meg a háborút!” A meccsek célja, hogy felhívják a figyelmet az Ukrajnában zajló szörnyű háborúra és adományokat gyűjtsenek a civil emberek megsegítésére.Az ukrán együttes a Milan mellett a Borussia Dortmunddal, a Paris Saint-Germainnel, az FC Barcelonával, a Benficával, az Ajaxszal, a Sporting CP-vel, a Basellel, a Legia Varsóval és a Steaua Bukaresttel is játszik.

A mérkőzések hivatalos dátumait később hozzák nyilvánosságra, így egyelőre még nem ismert a Milan-Dinamo Kijev meccs időpontja.