Jó hírek érkeztek Kjaer felépüléséről

4

Simon Kjaer ügynöke megerősítette, hogy nagyon jól halad a felépülési folyamat.

A dán válogatott védő 2021 decemberében egy Genoa elleni bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést. A csapat 3-0-ra megnyerte a meccset, de elveszítette egy meghatározó játékosát a védelemből. Mint kiderült, Kjaernek elszakadt az elülső-keresztszalag a térdében és meg kellett műteni. Ezt követően a 33 éves hátvéd megkezdte a rehabilitációját. Mikkel Beck, Kjaer ügynöke nyilatkozott a játékos állapotáról.

“Simon gyógyulása nagyon jól halad és továbbra is követi a rehabilitációs programot. Alig várja, hogy visszatérhessen a pályára a Milanban. Szerződés? Nyártól még két évig érvényes szerződése van a klubbal.” – mondta az ügynök.Közel négy hónap telt el Kjaer térdsérülése óta és a decemberi térdműtétet követően körülbelül 6 hónapra becsülték a felépülés várható időtartamát, így szinte biztosra vehető, hogy ebben a szezonban már nem léphet pályára. A játékos képviselőjét arról is kérdezték, hogy már kitűztek-e időpontot a lehetséges visszatérésre.

“Jelenleg még nem, az orvosok fogják meghozni a döntést.” – tette hozzá.

Kjaer az aktuális idényben 14 tétmeccsen játszott és bő 1000 játékpercet töltött a pályán. A hosszú hónapokig tartó kiesése ellenére Stefano Pioli nagyszerűen átszervezte a védelem közepét és az utóbbi hónapokban elég stabilnak bizonyult a Pierre Kalulu-Fikayo Tomori kettős.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Semmiképp sem szabad kockáztatni a hamarabbi visszatérését. Idő kell, míg a szalag helyére tett inas izomból a megfelelő erősségű keresztszalag lesz. Ezt alig lehet gyorsítani, nincs értelme kockáztatni. Szeptemberben várjuk vissza!