Kessié átesett az orvosin a Barcelonánál

32

Franck Kessié az FC Barcelonában folytatja pályafutását a következő szezontól.

Úgy tűnik, hogy pont került a hosszú hónapokig tartó huzavona végére és Kessié 5 év után távozik a Milantól. Az elefántcsontparti középpályás rendre visszautasította a Rossoneri ajánlatait a szerződés meghosszabbítására és most új kihívások után néz Olaszországon kívül.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia jól értesült transzferguruja tényként közölte, hogy Kessié néhány nappal ezelőtt Lugano városában sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat az FC Barcelonánál és aláírta a szerződését a leendő klubjával.

A kétségek eloszlottak és a formalitások is rendeződtek, így Kessié 2022. július 1-től hivatalosan is a Barca játékosa lesz, miután véget ér a szerződése a Milannal. A katalánok február végén felgyorsították a tárgyalásokat a játékos ügynökével és Xavi telefonon is egyeztetett Kessiével. A transzfer sikeres lebonyolításáért 10 millió eurós ügynöki jutalék üti Kessié képviselője, George Atangana markát a Barca jóvoltából.Di Marzio szerint Kessié 4 évre, azaz 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá a Barcával és évi 6,5 – 7 millió eurót fog keresni.

FRISSÍTVE: Fabrizio Romano megerősítette az orvosi teljesítését és a szerződés aláírását.

32 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Jó kis spíler a srác (messze nem világklasszis), csak hát az igazmondással vannak problémái.
  Én személy szerint örülök, hogy elhúz innen, függetlenül attól, hogy ezt ingyen teszi.

 2. Reméljük így már nem fogja majd annyira vissza magát hogy biztos a szerződése és mer újra úgy játszani ahogy tavaly, be van biztosítva a jövője.

  Amúgy az meg nem igaz hogy ingyen távozik, ha hozzávesszük hogy az ügynökének azonnal le kellett volna rakni ezt a 10 millát + a megemelt éves fizetésével együtt (gyanítom aki jön fele ennyit ha megkap) igen jelentős spórolás.

 3. Érdekes döntés, hisz mi pont ennyit ajánlottunk. De hát nem csoda, más cikk alá leírtam, a Barca jövőre top4 BL esélyes lesz, és nagy eséllyel La Liga győztes, már most alighanem Európa legszebb, leggólerősebb fociját látszó csapata lett hirtelen (azóta ugye egy klasszikót is nyertek úgy 4-0-ra, hogy baromi nagy mákja volt a Reálnak, hogy csupa ajtó-ablak helyzetet hagytak ki, és nem 9-0 lett… aki látta, tudja, miről beszélek)

  Szóval nem a pénz döntött, hanem a szakmai okok. Jó volt a Milan, épült a projekt, de ennél jobbat akart. (Remélhetőleg a Scudetto megnyerése után 😀 ) új kihívások kellenek neki.

  Ami érdekes, hogy ott biztos, hogy nem lesz stabil kezdő. 5 komoly szintű középpályás lesz forgatva, vélhetően lassan vele vezetik majd ki Busquets-et.
  Bár lassan itt sem lenne kezdő, ha lenne normális tizesünk. Baromi jó még mindig, nem az ő szégyene, de szerencsére Benna és Tonali annyira jók, hogy őt is kitolták.

  • Azért szerintem a BL győzelemhez nem sok esélyük lesz 🤣
   LaLiga győzelemhez meg kb annyi az esélye mint a Real-Atletico duo bármélykének igy előzetesen.Sőt szerintem ha Mbappé madridba köt ki akkor szerintem évekig a külömbséget jelentheti a Real számára.

  • Kedves rossoneri92 barátom..igaz hogy a börszalonnád lemosta a Realt legutobb,de a Real vezeti a bajnokságot elég nagy előnnyel (megengedhette magának)még a Bajnokok ligájában is ott van…éshol a Barca? Hagyad már mi lessz jövőre idén sehol sincs a Barca..és semmit nemis fog nyerni..szoval nemkell elájulnunk a játékuktol azért..elég gáz hogy itt a Milan oldalon ennyit fényezed őket..a Barca oldalon is istenited az AC Milant?kiváncsi lennék..na mindegy..Forza Milan!nem Barca..Kessie mehet..nemfog hiányozni.bár biztos örülni fognak neki mert egy tank..csak kicsit kilog majd a tiki takábol,szerintem egy favágó.

   • 50-50%-ban vagyok Barca és Mian drukker – szerintem jogom van hozzá. A Barca 3 hónap hátránnyal indult, egyérszt egy világ szégyene edzővel, másrészt játékosok nélkül, néha majdnem egész B csapattal léptek pályára. Amióta Xavi itt van, 5 ponttal szerzett többet a Barca, mint a Reál, pedig az ittöltött idejének felében 19 éves marokkói ifikkel kellett játszania, míg nem tudtak igazolni. Mostanság minden szembejövő nagyobb csapatnak 4 gólt vágnak, pl. az ATM és a Real esetében is, iszonyatos szakadék van most a katalánok és a két madridi között, és még ők is a BL-negyeddöntőben vannak, nem esélyesként, de azért ez már szép teljesítmény.
    A Napolit is nagyon megalázták, ami jó fokmérő, hisz mi egált játszottunk velük két meccs alapján, kb egy szinten játszva velük.
    Ha szóba kerül, dicsérem a Milant ott is, nyilván, mostanában meg szóba kerül ott is Kessié miatt.
    És nem ömlengek, csak kifejtettem, hogy szerintem miért megy el Kessié – ha már mindenki pénzt kiáltott egy évig, ami nyilvánvalóan nem igaz, hisz ugyanannyiért ment el, mint amit itt kínáltak neki. Úgyhogy marad a projekt és a szintlépés. A Barcelona most nagyon komoly magasságokban van már hónapok óta, és még mindig nem kész a csapat. A Milan is nagyon szépen beérett, nagyon jó a projektje, szerintem már kb 40% esélyünk van megnyerni a Scudettót is, de azért sajnos a Barca-projekt most a csillagokba lő, a Milan meg “csak” egy erős, remélhetőleg azért európai porondon is félig-meddig meghatározó csapat lesz újra.
    Amúgy én sem értem, miért megy oda, a játékstílusa sokkal inkább illik ide, eleve amíg 4-3-3-ban játszott középpályást, hasznavehetetlen volt. Jó lenne, ha maradna, mert akkor 3 komoly játékosunk lenne két helyre, de hát ez van… :/

   • Gabrino,hogy mered rossoneri kollégát véleményét bírálni,neki jogai vannak! Csak Ő bírálhat,véleményezhet ezen az oldalon,mert különben picsog mint egy kislány.Az sem zavarja,ha egyedül Ő látja úgy,hogy egy szar meccs után,hogy nem volt olyan játékos aki “ultra brutál nagyot játszott”.Ezt nevezik kommunista tempónak.

  • Kessie legalább másfél éve húzza-halasztja ezt a dolgot. A Barcelona helyzete annyira kilátástalan volt, hogy az Európa-liga is neccesnek tűnt. Xavi még szóba sem jött akkor a katalánoknál. Szóval elég érdekes az, hogy Kessie most a Barcelonába igazol, te azt mondod, hogy “szakmai indokok” játszottak szerepet, csak éppen ezzel nem magyarázod meg a Kessie és az ügynöke által legalább másfél éve leművelt szarkavarást.

   Írod: “Szóval nem a pénz döntött, hanem a szakmai okok.”

   Ez nem állja meg a helyét. Úgy gondolom, akkor állná meg, ha Kessie kategorikusan kijelentette volna, hogy elzárkózik a Milan ajánlatainak még a meghallgatásától is – már kezdettől fogva. De nem ez történt. Kessie meg a tetű ügynöke tárgyalt, többször is, majd az ajánlatokat meghallgatva újabb ötletekkel álltak elő. A Milan nagyjából ugyanolyan ajánlatot tett Kessie elé, mint a Barcelona – vélhetően egy dolgot kivéve, ez pedig az ügynöki jutalék. Mert nehezen tudom elképzelni, hogy ennyit ajánljon a Milan egy ügynöknek azért, mert ő “rábeszélte” az ügyfelére a maradást… Szóval a Milan ajánlatára mi volt Kessie ötlete? Egy annál is 2-3 millióval magasabb összeg. Ha annyira a szakmai okok játszottak volna szerepet, mint írod, akkor Kessie nem túráztatja a Milant, nem kér tőle még magasabb összeget, hanem úgy tesz, mint 2010-ben Ibrahimovic, aki nem a Manchester Cityhez igazolt nagyobb pénzért, hanem a Milanhoz kevesebbért.

   Utólag persze lehetne szakmai indokkal magyarázni Kessie eligazolását. Kessie taktikázása bejött. Volt egy ajánlata a Milantól, amit el is fogadhatott volna még április-májusban is. A Milan utolsó ajánlata után hetekig nem történt semmi, majd megjelent a színen a már fellendülőben lévő Barcelona, és jött az ajánlatuk (a pletykák más csapatok ajánlatairól meg köddé váltak). Kessie-nek ez a Barca-ajánlat kapóra jött (addig tkp. semmi más nem mozgatta, csak a pénz), erre bólintott rá (a Barca ügyes volt, mert azt ajánlotta, amit a Milan, bízva abban, hogy a jutalékkal együtt és a “személyes varázsával” ő lesz a befutó), így tehát rá lehet húzni azt, hogy “győztek a szakmai indokok”. De valahogy nem így tűnik.

   Lehet, hogy vonzóbb projekt a Barcelona, mint a Milan, de meglátásom szerint Kessie nem szakmai indokok miatt nem fogadta el a Milan ajánlatát, hanem anyagi okokból: azt remélte, hogy kapni fog egy szép magas ajánlatot (magasabbat, mint a Milané) máshonnan. Ideje volt, csak éppen az ajánlatok nem igazán jöttek (csak a pletykák), ráadásul Kessie sem játszott úgy, mint az előző idényben, a Milan meg inkább úgy volt vele, hogy nem hagyja magát zsarolni, és megáll kb. 6,5-nél. Biztos vagyok benne, hogy a Milan egy 8 milliós ajánlattal (ha ott megáll) itt tartotta volna Kessie-t (ha még az ügynököt is kifizetik).

   Azért nem tudom elfogadni az álláspontod, mert quasi “felmented” Kessie-t: mintha azt mondanád, hogy Kessie korrekt módon járt el (szakmailag igazolva látod a távozását), a Milannak pedig el kellene fogadnia a helyzetet, mert a Barcelona előrébb tart, mint a Milan (“ha egy játékos átigazolhat egy jobb csapatba, át is igazol”). Fentebb levezettem, miért nem tartom ezt annak… Egyébként pedig nem is annyira ezzel van problémája a többségnek. Mint azt többen már leírták (én is vagy tucatnyiszor), nem azzal van a baj, ha egy játékos egy általa jobbnak tartott csapathoz akar igazolni. Én magam évekkel ezelőtt (talán Donnarumma jóval korábbi szerződéshosszabbítási mizériájakor) felvetettem, hogy amennyiben a Milan abban a nagysemmiben tengődik, tkp. van-e joga elvárni egy-egy játékosától – pláne, ha az klasszis matéria -, hogy ebbe belenyugodva a Milanban töltsön éveket, nem nyerve semmit, sőt úgy, hogy tkp. esélye sincs nyerni. A kérdés költői volt, de úgy gondoltam, hogy a Milan, ha nem tesz meg mindent azért, hogy versenyképes legyen, egy idő után nem vádolhatja hálátlansággal a játékosait, mert azok feljebb akarnak lépni. Szóval senkit sem szabad itt tartani erőszakkal, ha menni akar, menjen, nem a Milan a legerősebb csapat Európában, mindenki sokat akar keresni és nyerni is szeretne. Azt viszont nem tudja tolerálni senki, amikor valaki eljátssza az ártatlant, hazudozik mindenféle médiumnak, biztosítja a szurkolókat arról, hogy mennyire elkötelezett, és a többi, majd ezzel teljesen ellentétes módon cselekszik. Nem kellenek a nagy érzelemnyilvánítások, nem érdekel, hogy csókolgatja-e vagy sem a Milan-címert meg hogy “megvalósult álomról” dumál-e egy-egy interjúban. Jönnek azzal, hogy a sajtó mennyire félre tud magyarázni mindent. Nos, ha Kessie kiáll, tart egy sajtótájékoztatót, hogy távozni szeretne a Milantól, szakmailag előre akar lépni, és nem szeretne hosszabbítani a Milannal, akkor ezzel kivívta volt az elismerését sok olyan szurkolónak, aki most azért anyázik, mert Kessie inkorrekt volt. Ez nem került volna semmibe a részéről. És erre sem volt képes. Pedig 5 évet csak “kibírt” a Milanban. És tegyük hozzá, azért kicsit a Milan is kellett ahhoz, hogy most legyen lehetősége a Barcelonához igazolni.

   Azt elképzelhető, hogy a Barcelona lehetőségei jobbak, mint a Milanéi, mert a katalánok vegetálása elképzelhető, hogy eddig tartott, míg a Milan még épül(ni is fog még egy ideig), de az nem feltétlenül tekinthető okos döntésnek, ha valaki nagyon szeretne egy bizonyos csapatban játszani, de a stílusa marhára nem illik oda. És nekem Kessie esetében ez a legnagyobb bajom. Persze, jöhetnek azzal, hogy nem véletlenül fizetnek valakinak ennyit, ha utána a padon akarják ültetni, de elnézve a Barcelona játékát, ismerve Xavi játékosi múltját és a filozófiáját (Guardiola 2.0), valahogy Kessie rendszeridegennek tűnik ebben a Barca-stílusban. És kérdés, hogy szakmailag indokolt-e egy ilyen csapathoz igazolni, és elhagyni egy olyan gárdát, amelybe ez inkább illeszkedik. Ne felejtsük, a katalánoknál nem nagyon vannak verőemberek, a Barca futballja, stílusa egy kirakóshoz hasonlít, amelynek megvannak az elemei – legalábbis erre törekednek. Míg a Real Madridnál a galaktikus korszakban is voltak művészek (Zidane, Figo) és vízhordók (Helguera, Salgado, Makelele), addig a Guardiola-féle Barcelona és a Xavi-féle Barca is arra törekszik, hogy stílusfocit játsszon. Nos, ebben nem látom Kessie helyét. Amit Xavi eddig csinált, az kiváló, és érdekes kísérlet lesz Kessie, de egyelőre meglep ez a lépés.

   • Az írásod tökéletes,de azzal nem számoltál,lehet hogy már Barca mezben született,ahogyan a kolléga vizionálja.

  • Aki látta azt a meccset az tudja, hogy az a Real le sem szarta azt a meccset (kiégett elklásszikó ide vagy oda).
   Ha azonos ponttal állnának, akkor a real feltörölné a padlót a barcával.
   “Legszebb, leggólerősebb”
   Ha Calhanogluról mondjuk, hogy középszer, akkor elvakultság, na pont ugyanezt gondolom, ha barcelonáról legszebbet állítunk.
   Jelenleg a Real a legtöbbet lőtt, legkevesebbet kapott csapat, akinek belefért a 0:4-es alamizsna is

  • Érdekes, hogy páran amnéziásak lesznek és elfelejtik mit játszott el Donna Hakan és most Kessie, ezek a nem szép dolgok és nem számít, hogy hol zöldebb a fű, ha ilyen hazug módon távozik, akkor egy hazug sz*r alak a menedzserével együtt. Nem kell sajnálni, volt már sok ilyen és lesz is, de mindig sikerült pótolni, viszont a normális értékrendű szurkolók szemében elásta magát örökre. Nem felejtünk, mint egyesek.

 4. Amilyen játékot mutat manapság a realitás inkább a Puskás Akadémia vagy a Mezőkövesd lenne. Remélem minél kevesebbet fog játszani a hátralevő meccseken és nem kell egy ilyen embert Milan mezben látnom.

 5. Annyira rosszindulatúak vagytok … És akkor mi van ha elmegy? 5 évig szolgálta a csapatot és azért tett le az asztalra valamit nálunk. Előfordul hogy szeretné kipróbálni magát más helyen. Ez van, nekünk a csapatunkra kell koncentrálni nem pedig azokra akik elmennek innen.

  • Inkább az ahogy itt a probléma. Nekem azzal sem volt bajom hogy Donnarumma elment, azzal meg végkép nem hogy a török, náluk is az zavart ahogy ezt előadták.

   Kessie menjen, legyen boldog, köszönet azért amit tett a csapatért, de amit az ügynökével leműveltek az több mint gusztustalan volt.

 6. Köszönjük hogy itt volt,sok sikert!Lehetet volna sokkal korrektebb a búcsu,ha nem nyilatkozik tavaly felelőtlenül.Így szerintem mindenkinek rossz marad a szájíze,de Ő akarta így.

 7. És ezzel nem lehetett volna várni kb a bajnokság végéig? Padoztatnam mert szerintem mar nem tudna profin jatszani ahogy ezt be is bizonyította hogy bem profi.

 8. Kessienek igazából volt egy igazán jó szezonja. Nem egy technikás játékos az biztos, tehát olyat mint ő lehet pótolni. Ő inkább olyan volt mint Gatusso, hogy lehet nem volt egy nagy labda zsonglőr de ha kellett talán három meccset is egymás után végig játszott volna. És itt szintén nem az volt a hiba hogy nem akarták neki megadni az 1-2millióval többet és azért ment el mert máshol többet keresett volna hanem egyszerűen el ment kipróbálni magát máshová, ami érthető is hisz ez normális, a baj csakis csakis a kijelentéseivel volt. Jöhet Renato Sanchez meg Pobega és azt hiszem ezen a poszton meg is vagyunk, sőt lehet még jobb szinten is leszünk.

 9. Hát nem tudom, én nem gondolom, hogy a Barca jelenleg sokkal másabb csapat lenne. Ők is a szinte nullából építkeznek csak nagyobb a klub presztizse ezért könnyebben igazolnak.

  A pénz se sokkal több. Szóval szakmailag (a többiek után) ezt a váltást sem érzem akkora szintugrásnak amiért hazudozni kellett volna hónapokon keresztül de ő tudja.

  Valamiért azt érzem itt is az ügynöki jutalék volt a vezérelv! Viszlát!

 10. Korábban szomorú lettem volna, ha elmegy, de az utóbbi fél évben a harmadik helyre szorult a középpályán. A másik meg az hogy hogyan… Ő már a 2. Vagy a 3. Ember aki így lép le… Ez elgondolkoztató, de azt mondom az ilyen félkegyelműek menjenek is. Nyilván pénzből él mindenki, de na, nem hiszem hogy arra van rászorulva ebből a fizetésből, hogy hétfőnként visszavigye egy szatyorban az üres sörösüvegeket a Spárba. Szakmailag nem látom előrelépésnek, bocs minden barcástol. Ha meg környezet változásra van szüksége, mondja azt és ne húzza az időt felesleges tárgyalásokkal a klubbal. Hülye ez a gyerek…. 🙂

 11. Szerintem csak azért csinálta, hogy az nso első 10 hírében szerepelhessen másfél napig, mert csak Milan játékosként ez nem adatott meg neki 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet