Pioli: “Kiváló a morál, a csapat jól szerepel”

0

A Milan a következő mérkőzésén a Cagliari ellen lép pályára idegenben a Serie A 30. fordulójában. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen kiemelte: ez az utolsó mérkőzés a válogatott szünet előtt és nagyon fontos lenne a csapat számára a győzelem.

A CSAPAT JELENLEGI FORMÁJÁRÓL
“Úgy gondolom, hogy az Empoli elleni meccsen a második félidő elején nehezen járattuk a labdát hatékonyan, de az is igaz, hogy Maignannak csak egyetlen védést kellett bemutatnia. A munkánkra koncentrálunk és nem figyelünk semmilyen külső zajra. Egy egész hetünk volt felkészülni erre a mérkőzésre és őszintén szólva nem igazán beszéltünk a tabelláról. Csak a saját formánkra koncentrálunk és próbálunk minden olyan dolgon javítani, ami nem megy megfelelően. Kiváló a morál az öltözőben és a csapat jól szerepel. A játékosok keményen dolgoznak és meggyőződésem, hogy ha fejben ott vagy a pályán, akkor a tested is követni fog.”

A CAGLIARIRÓL
“Minden tapasztalatunk a segítségünkre lesz. Jelenleg minden csapat nagy motivációval rendelkezik és mindenkinek megvannak a kitűzött céljai, így mindig intenzíven kell játszani és figyelmesnek kell lenni. Részünkről ez mindenképpen így lesz a Cagliari ellen, amely támadó futballt játszik. Agresszívak és ők is egy nagy cél eléréséért dolgoznak. Előtérbe kell helyeznünk a kvalitásunkat és a tudásunknak megfelelően kell játszanunk. Következetesnek, ébernek és rugalmasnak kell lennünk végig 90 percen át. Nagyon sok variációs lehetőségünk van a csapatban és az adott mérkőzéstől függ, hogy éppen ki játszik.”KALULU FEJLŐDÉSÉRŐL
“Pierre nagyon jó képességekkel rendelkezik és megvan benne a határozottság. Nyugodt és összeszedett, ami lehetővé teszi számára, hogy karakteresen játsszon. Mindig a meccsekre koncentrál és soha nem idegeskedik, ami fenomenális egy ilyen fiatal játékostól. Sokat fejlődött és most kezdi learatni a kemény munkájának gyümölcsét. Felpörgött a játéka és ennek eredményeképpen magasabbak lesznek az elvárások vele szemben, de ő egy jó játékos és folyamatosan fejlődik.”

IBRAHIMOVIC ERŐNLÉTÉRŐL
“Egyértelműen jobban van, mint egy héttel ezelőtt. Intenzív egyéni edzéseket végzett és több játékpercet is kaphat a meccsen. Meglátjuk, hogy mi fog történni. Zlatan mindent meggyőződéssel és lelkesedéssel csinál. Ha elég fittnek érzi magát ahhoz, hogy ott legyen a svéd válogatottban, akkor feltétlenül mennie kell. Most csak az a fontos, hogy minél több játékpercet kapjon. Ha ő magabiztos, akkor én is az vagyok.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Giroud? Emberileg és kvalitás szempontjából is sokat adott a csapatnak. Minden játékosomtól elvárom, hogy mindent beleadjon. Csak egy kis plusz kell ahhoz, hogy 98-99 százalék helyett 100 százalékot nyújtsanak. Messias és Saelemaekers is keményen dolgozik a csapatért és úgy vélem, hogy mindketten még többet tudnak nyújtani támadásban. Daniel Maldini három napja lázas és nem lesz bevethető a Cagliari ellen. Tonali két edzés kihagyása után visszatérhet, de értékelni fogjuk az állapotát. Giroud újra a csapattal edzett és készen állhat a játékra. Brahim Diaz kapott egy rúgást az edzésen, így alaposabban fel kell mérnünk az állapotát.”

A FEJLŐDÉSRŐL
“Gólokat kell szereznünk annak érdekében, hogy időben lezárjuk és megnyerjük a mérkőzéseket. Igaz, hogy nagyon szilárdak vagyunk. Ezeken a meccseken bárki győzhet és a legapróbb részletek fogják jelenteni a különbséget. Csak a saját teljesítményünket tudjuk befolyásolni. Az egyetlen dolog, amit tennünk kell, hogy mérkőzésről-mérkőzésre haladunk és folyamatosan nyerünk, miközben a lehető legkevesebb hibát követjük el. Minden csapat a saját sorsáért felelős. Gyakorlatilag csak egy pont a tiszta előnyünk az egy meccsel kevesebbet játszó Interrel szemben, valamint három pont a Napolival és hét pont a Juventusszal szemben. Alapvetően a csapat koncentráltnak, ébernek és elszántnak tűnik, de emellett nagyon nyugodtnak is érezzük magunkat. Nem vettem észre semmi mást, mert semmi nem változott. Nyílt a verseny az első négy helyeken és jó irányba akarunk haladni. Mindig a következő a legfontosabb győzelem.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet