2022. december 03., szombat

Két Milan játékos van az olaszok keretében

-

Roberto Mancini olasz szövetségi kapitány 33 fős keretet hirdetett a közelgő válogatott mérkőzésekre.

Olaszország március 24-én Észak-Macedóniát fogadja Palermóban a 2022-es világbajnokság pótselejtezőjében. Amennyiben az olaszok legyőzik ellenfelüket, akkor a kijutásért vívott fináléban a Portugália-Törökország meccs győztesével találkoznak.

Alessandro Florenzi és Sandro Tonali személyében a Milanból két játékos kapott meghívót az olasz válogatottba. A szövetségi kapitány döntése értelmében a keretből kimaradt Davide Calabria és Alessio Romagnoli.

AZ OLASZ VÁLOGATOTT KERETE:

KAPUSOK: Alessio Cragno (Cagliari), Gianluigi Donnarumma (Paris Saint Germain), Pierluigi Gollini (Tottenham), Salvatore Sirigu (Genoa);

VÉDŐK: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Cristiano Biraghi (Fiorentina), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Lyon), Alessandro Florenzi (Milan), Luiz Felipe (Lazio), Gianluca Mancini (Roma);

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Nicolò Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Juventus), Lorenzo Pellegrini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta), Stefano Sensi (Sampdoria), Sandro Tonali (Milan), Marco Verratti (Paris Saint Germain);

TÁMADÓK: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Joao Pedro (Cagliari), Matteo Politano (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo), Gianluca Scamacca (Sassuolo) Mattia Zaccagni (Lazio), Nicolò Zaniolo (Roma).

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Mancini egyik hibája, hogy kapitánysága alatt képtelen volt megtalálni a Bonucci-Chiellini páros alternatíváját – talán nem is igazán kereste. És ez a mostani keret sem azt tanúsítja, hogy feladná az elveit. Chiellini beválogatása nevetséges, bár lehet, hogy a felháborító lenne a helyes szó. A pali az egész szezonban 13 meccsen játszott a Juvéban, február eleje óta egy percet sem volt a pályán. És akkor kimarad Romagnoli, aki ugyan nem egy Nesta, de az nem is kérdés, hogy jobban rászolgált volna a meghívóra, mint Chiellini. (Hasonló a helyzet, mint a svédeknél Ibrahimovic behívása, az is egy vicc.) Úgy gondolom, ez még akkor is védhetetlen, ha az öreg nem lép pályára.
    Vannak jó középső védői Olaszországnak, csak próbálgatni kellene őket. A Bonucci-Chiellini páros sebességben már egyszerűen kevés. A csapatok szélső védői is kapnak támadó feladatokat a legtöbb csapatnál. Ugyanakkor ezt az olaszoknál, ha Chiellini marad hátul, rendkívül kockázatos megcsinálni, így biztosításnak egy gyors embernek még hátul kellene maradnia. Remélhetőleg Bastoni lesz az első számú jelöltje Mancininek, a “párja” meg… Talán Mancini.

    Van néhány megkérdőjelezhető név a bő keretben, bár nyilván a szűkebb keret lesz a mérvadó. Hogy Calabria kimaradt, azon annyira nem csodálkozom. Egy lelkes iparos, aki nagyon tud küzdeni, de a futball IQ-ja nem túl magas.

    Masszív csapatot lehet ebből a keretből összerakni, amelyet nem lesz egyszerű legyőzni. A középpálya nagyon jó nevekből áll (egy Barella, Verratti, Tonali hármas azért képes szétfutni bárkit), de szerintem hiányzik egy igazi kreatív támadó középpályás, még akkor is, ha a 4-3-3-ban ez nem is létszükséglet.

    A valószínűsíthető olasz-portugál meccs rendkívül érdekesnek ígérkezik. A szervezettség talán az olaszok mellett szól, a tehetségbeli fölény és a támadó potenciál inkább a portugálok mellett. Úgy gondolom, az olaszok végül meglepően simán jutnak ki a vb-re. Ronaldóéknak azért Törökországon sem lesz egyszerű feladat túljutni. Hihetetlen és azért szomorú is, hogy Szerbia és Svájc már páholyban, a legutóbbi két Európa-bajnok közül meg legfeljebb az egyik lesz ott Katarban.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS