Hernández: “A Milan a megfelelő klub számomra”

2

Theo Hernández a L’Equipe-nek adott exkluzív interjújában elmondta, hogy milyen szerepe volt Paolo Maldininek a Milanhoz való csatlakozásában, hogyan változott meg a játéka Stefano Piolinak köszönhetően, mely a legideálisabb formáció számára és miért döntött a szerződésének meghosszabbítása mellett.

A FORMÁCIÓRÓL
“A 3-5-2-es játékrendszer illik a legjobban a képességeimhez. Több lehetőségem van támadni, lendületesen meg tudok indulni és amikor előre megyek, a mögöttem lévő terület le van fedve. Négyvédős rendszerben másképp kell játszani, mert kevésbé lehet szabadon támadni.”

A JÁTÉKSTÍLUSÁRÓL
“Több vagyok, mint egy védő, támadó-szellemű játékos vagyok. Modern szélsőhátvédnek tartom magam, aki szereti kivenni a részét a játékból, követni a támadásokat és gólt szerezni. Ez kockázatokkal jár, de ezzel tisztában vagyunk. Megvan hozzá a testi erőm, hogy megcsináljam a feladatot, még akkor is, ha néha nehéz folyamatosan oda-vissza sprintelgetni. Körülbelül 10 kilométert futok meccsenként.”A MILANRÓL
“Megtaláltam a számomra megfelelő klubot a megfelelő időben. Nagy jövő előtt állunk csapatként és újraéleszthetjük a Milant. A klubnál lévő emberek is fantasztikusak. Ezért döntöttem úgy, hogy meghosszabbítom a szerződésemet 2026-ig. Itt mindenem megvan, jól érzem magam és most meg kell nyernünk a bajnoki címet. Vissza kell vezetnünk a Milant a helyére, vagyis a csúcsra.”

A KAPITÁNYI KARSZALAGRÓL
“Én vagyok a harmadik vagy a negyedik számú csapatkapitány a hierarchiában. Romagnoli, Kessié, Calabria és Kjaer áll előttem a sorban, de a sérülések és a hiányzók miatt lehetőségem volt három mérkőzésen viselni a karszalagot. Csodás érzés 24 évesen a Milan kapitányának lenni. Több utasítást adsz és erősebbnek érzed magad. Pályafutásom során először adatott meg, hogy az én karomon volt a karszalag. Előtte még az ificsapatokban sem voltam kapitány. Óriási élmény.”

PAOLO MALDINIRŐL
“Nagyrészt neki köszönhető, hogy a Milanhoz szerződtem. Nagyon közel álltam ahhoz, hogy csatlakozzak a Bayer Leverkusenhez, de jött Maldini és mindent a feje tetejére állított. Eljött hozzám, hogy személyesen találkozzon velem Ibizán a nyaralásom alatt. Sokat beszélgettünk a futballról és azonnal tudatosult bennem, hogy a Milan a megfelelő hely számomra. Sok jó dolgot mondott a játékomról és a fejlődésemről. Nem is lehetne nála jobb referenciapont ezen a poszton a Milanban.”

PIOLIRÓL
“Rögtön az érkezésekor ragaszkodott ahhoz, hogy úgy játsszak, ahogy tudok és neki köszönhetően felszabadult lettem. Megértette a természetemet, az erősségemet és nem korlátozott. Az én esetemben egy támadó játékos DNS-e van egy védő testében. Itt a Milannál feljavult a támadójátékom és valami elkezdődött Piolival. Deschamps a válogatottban is azt mondja, hogy támadjak, de ne felejtsek el védekezni.”

GIROUD-RÓL
“Közel állunk egymáshoz, ő egy nagyszerű srác. Csodálatos dolgokat csinál ebben a szezonban. Sokat köszönhetünk neki, hogy versenyben vagyunk. Olivier nagylelkű ember a pályán és azon kívül is, egy példa mindenki számára, egy igazi harcos.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Ő egy rosszfiú, de abszolút jó értelemben. Egy harcos, az edzéseken is mindig ilyen. Mindig segíteni akar nekünk és tanácsokkal lát el minket. És amikor Zlatan beszél, akkor mindenki csendben hallgatja őt.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. na igen! egyértelmű, hogy ő legjobban egy három védős rendszerben szárnyvédőként funkcionálna a legjobban. ettől függetlenül észrevehető, h ’22-ben micsoda fejlődésen ment át a védőmunkája. örülnék, ha néha képes lenne a csapat három védős rendszerre átállni. ez egyébként idén meglehetősen feküdt volna megfelelő 10-es hiányában. 3-4-3-ban nincs szükség Brahimra és nem kell Krunicból vagy Kessiéből tkp-t farigcsálni.

  2. “Én vagyok a harmadik vagy a negyedik számú csapatkapitány a hierarchiában. Romagnoli, Kessié, Calabria és Kjaer áll előttem a sorban”

    Nagy szerencse, hogy a foci jobban megy neki, mint a matek…
    Vagy lehet, hogy már tud valamit és ez csak egy elszólás? (Kessie + Romagnoli távozásával valóban előre léphet a rangsorban)

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet