A Monaco tehetsége a Milan célkeresztjében

11

Hasonlóan a két évvel ezelőtti Pierre Kalulu-transzferhez újabb tehetség érkezhet Franciaországból a soron következő nyári átigazolási időszakban, ráadásul ingyen.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a Milan vezetősége szemet vetett a Monaco U19-es ificsapatának 17 éves futballistájára, Mamadou Coulibalyra, akinek szerződést készül kínálni a klub.

A 2004-es születésű bal lábas középpályásnak a szezon végén lejár a szerződése és amennyiben a Milan sikerrel jár, ingyen juthat hozzá a játékoshoz. Az elmúlt napokban a Rossoneri magasabb fokozatba kapcsolt és intenzív tárgyalások folynak a szerződtetéséről.

A Gazzetta hozzátette, hogy kiélezett a verseny Coulibaly megszerzéséért, ugyanis a Milan mellett a Tottenham, a Manchester City és a Juventus is érdeklődést mutat iránta, továbbá több német és francia alakulat is felfigyelt rá.Két évvel ezelőtt, 2020 nyarán Pierre Kalulu hasonló körülmények között – szintén lejáró szerződés után – érkezett a piros-feketékhez, méghozzá az Olympique Lyon B csapatából. A 21 éves francia utánpótlás-válogatott játékosnak nem volt egyetlen felnőtt meccse sem a Lyonban és a Milan nevelési költségként mindössze 450 ezer eurót kellett fizetnie a francia alakulatnak.

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

   • Jaja. A Traorét tenném még hozzá, nagyon gyakori, olyannyira, hogy már csak 26 éves Adama Traoréból van 3 is nívósabb euróai klubokban. 😀

    • Jut eszembe. Chaka Traoré 17 éves. Tavaly vették a Parmaból. Nagyon tetszik a srác bevállalós játéka, nemrég rúgott is gólt valamelyik meccsen.
     Bízom abban, hogy bizonyít és idővel be tudják majd építeni.
     Amennyiben nem, úgy sajnálom, mert 18-19 évesen még a Parmaban is jobban járna a Serie B-ben, mint a primaverában. Márpedig itt nem volt nagy divat sosem a fiatalokhoz nyúlni.

 1. Moncada végülis még a klubnál van? gondolom az ő érdemeit is ki kell ezesetben emelni, mert Kalulu is az ő hatásköréből érkezhetett

  • Őőőő ezt hogy érted? Minden játékos 17 éves egyszer, és jó részük felnő a feladathoz, jó részük meg nem.

   Felteszem a Primaveraba jönne.

   • Úgy értem, hogy nem minden játékos tudja kezelni ilyen fiatalon azt, hogy egy ilyen nagy klubhoz igazol reflektorfény, big money és elvárások. Hakim Mastour egyik legjobb példa erre.

    Ilyen fiatalon sokat számít 1-2 év. Ha már mondjuk 19 évesen kerül fel valaki sokkal érettebb és nagyobb esélyjel állja meg a helyét. Persze mindenre van példa és ellenpélda. Ez csaj saját vélemény.

    • Oké, így értem. Van benne valami, bár szerintem a primavera-ban talán azért nincs meg ez a nyomás. LEgalábbis 99%-ra veszem, hogy oda kerülne.

 2. Nyár óta özönlenek az igazolások a primaverába, ami persze nem jelent önmagában sikert (lásd PénzeSG), de elszomorító a csapat helyezése. Talán még a gólarány is mínuszos.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet