2022. december 03., szombat

Hauge eladása bevételt hoz a nyáron a klubnak

-

Szinte biztosra vehető, hogy Jens Petter Hauge a következő szezonban is marad az Eintracht Frankfurtban, ugyanis hamarosan automatikusan aktiválódik a játékos szerződésében szereplő vételi opció.

Hauge egy év milánói kaland után tavaly nyáron búcsút intett a Milannak, miután Rafael Leao és Ante Rebic mögött nem volt garantált számára az elegendő játéklehetőség a támadó-szekció bal szélén. A norvég támadó Németország felé vette az irányt.

Az Eintracht Frankfurt egy szezonra vette kölcsön Haugét egy vásárlási opcióval. A játékos szerződésében egy záradék szerepel, amelynek értelmében a frankfurti együttesnek kötelezően meg kell vásárolnia 2022 nyarán, amennyiben a csapat kiharcolja a bennmaradást a Bundesligában.

A Calciomercato írása szerint a Milan vezetősége a nyáron bevételre tesz szert Hauge eladásából, aki végleg a Frankfurté lesz. A német együttes jelenleg a 10. helyen áll és szinte biztosra vehető, hogy a következő szezonban is a Bundesligában fog szerepelni. A megegyezés alapján a Milan 12 millió eurót kap a 22 esztendős norvég futballistáért.

Ez azt jelenti, hogy a Rossoneri több mint kétszeres áron értékesíti Haugét, aki 2020-ban 4 millió euró + 800 ezer euró bónuszok ellenében érkezett a Bodo/Glimt együttesétől

Hauge egyébként nem számít alapembernek a Frankfurtban és csupán epizódszereplő. Az idei szezonban 23 tétmeccsen lépett pályára, azonban mindössze 6 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja. A mérlege 763 játékperc alatt 3 gól és 1 gólpassz..

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Leao és Rebic mögött tényleg nem lett volna esélye, de a jobb oldalon talán megérdemelt volna egy esélyt. Saelemaekers által nem túl magas a léc. Ha jól rémlik tavaly az egyik sajtótájékoztatón felvetették Piolinak, h nem tervezi-e áttenni a jobb oldalra Haugét. A válasza annyi volt, hogy minden játékost azon a poszton játszat, ahol a legjobbat képesek kihozni magukból.

    Bár beszédes, hogy a Bundesliga középmezőnyében lévő Frankfurtban is csak perceket kap néha. Valami nem oké a sráccal.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS