Sacchi elismerő szavakkal illette a Milant

1

A szakértőként tevékenykedő korábbi sikeredző, Arrigo Sacchi a La Gazzetta dello Sportnak adott értékelésében nagyon dicsérte a Milant a Napoli elleni győzelem után. Az olasz szakember kiemelte a csapat védekezését, a vezetőség és az edző munkáját, továbbá megnevezte azt a két futballistát, akinek a legjobban kedveli a játékát.

A MILANRÓL
“A Serie A első négy helyezett csapata közül a Milan az a klub, amely a legkevesebbet költötte. Kevesebbet, mint az Inter, a Napoli vagy éppen a Juventus. Ez azt jelenti, hogy a vezetőség jó munkát végzett és nagyon versenyképes csapatot épített.”

A NAPOLI ELLENI MECCSRŐL
“Azt mondanám, hogy megérdemelten győzött a Milan. Az első félidőben mindkét csapat nagyon óvatos volt, nyilvánvalóan féltek kockázatot vállalni. A kapusoknak is alig volt dolguk és nem igazán voltak igazi gólhelyzetek. Aztán Giroud gólja megtörte az egyensúlyt.”GIROUD GYŐZTES GÓLJÁRÓL
“Ösztönös mozdulat volt. Ha megnézzük alaposan az akciót, akkor látható, hogy Giroud visszalépett lesről, így arra készült, hogy játékba avatkozzon. Majd csatárhoz méltó ösztönös mozdulattal beletette a lábát a lövésbe. Tökéletes kivitelezés.”

A NAPOLI REAKCIÓJÁRÓL
“Nem tudtak azonnal reagálni, mert a Milan a vezetés megszerzése után továbbra is nyomta a gázt. Azt láttam, hogy a lepattanó labdákra rendre egy Rossoneri játékos ért oda elsőként. Ez azt mutatja, hogy több energiájuk volt. Aztán az akaraterőnek köszönhetően a Napoli megpróbált reagálni, de ez inkább ideges reakció volt. A két szélső, Insigne és Politano meglehetősen csalódást keltő teljesítménye befolyásolta a helyzetkialakításokat, továbbá Zielinski is keveset tett. Azt viszont ki kell emelni, hogy a Milan szinte tökéletesen védekezett. A középpálya stabilitást adott a védelemnek, így a hátvédek nagyobb nyugalommal nézhettek szembe az ellenfél játékosaival. Végül a Napoli megoldása szinte mindig az volt, hogy rövid passzokkal vagy hosszú indításokkal próbálták megjátszani Osimhent, aki nagyon bátor, gyors és technikailag képzett, de nem oldhat meg mindent egyedül.”

AZ ÁLTALA LEGJOBBAN KEDVELT JÁTÉKOSOKRÓL
“Mindenekelőtt két játékos van: Rafael Leao és Theo Hernández. Úgy tűnik, mintha Leao motorral közlekedne a pályán, miközben a többiek bicikliznek. Következetesen játszik. Hernández pedig ha fizikálisan fitt, akkor tényleg egy bika. Megvan az ereje, a kitartása és soha nem adja fel. A hosszabbítás perceiben volt energiája egy 60 méteres sprintre és assziszttal felérő passzt adott Saelemaekersnek. Bennacer játékát is nagyon kedvelem, kiváló a presszingben és jól osztogat. Azt láttam, hogy Kessié is fejlődött.”

A GYŐZELEM JELENTŐSÉGÉRŐL
“Ez nagy lelkesedést ad a csapatnak. Ha megnyersz idegenben egy ilyen meccset az egyik közvetlen riválisoddal szemben, ahogy a Rossoneri tette, akkor feltöltődsz, megbizonyosodsz az erődről és még jobban hiszel magadban. Továbbá úgy tűnik számomra, hogy a csapat fizikális szempontból is fejlődik.”

A CSAPATRÓL
“Van egy szempont, amit érdemes megfigyelni: a Milanban sok fiatal játékos van és ezek a srácok ugyanolyan könnyen érezhetik az eufóriát, mint a depressziót. Meg kell találni a tökéletes egyensúlyt, de a kivételes munkát végző Pioli a stábjával együtt tudja, hogyan kell beavatkozni bizonyos helyzetekben.”

A SCUDETTÓRÓL
“Lehetetlen megmondani egy ilyen fiatal csapatról, hogy a Scudetto favoritja. Az a legfontosabb, hogy továbbra is a játékra és saját magukra koncentráljanak. Csak így lehet leküzdeni a tapasztalati és ebből fakadóan a technikai hiányosságokat és akik tisztelik az ellenfelet. A Milan egy olyan csapat, amely sokat szenved, ha az ellenfél kihasználja a fizikumát és az erősségét. Ebben a tekintetben fejlődniük kell és soha nem szabad elfelejteni, hogy a csapat végső győzelméhez – ami számomra egy igazi bravúr lenne – a gördülékeny játék, a játékosok figyelme és az áldozatkészség szükséges. Csak csapatként lehet győzni, ha mindenki kiveszi a részét a védekezésből és a támadásból.”