Az UEFA szerint a Milan újra megsértette az FFP-t

17

Olasz sajtóinformációk szerint a Serie A-ban szereplő klubok közül többen is megszegték a Pénzügyi Fair Play (FFP) szabályait az elmúlt időszakra vonatkozóan.

A világjárvány súlyos veszteségeket okozott pénzügyi szempontból a labdarúgás világában, azonban a Pénzügyi Fair Play továbbra is él. Az illetékesek a helyzetre való tekintettel változtattak és az eddigi hároméves időszak helyett négy évre lebontva vizsgálják a klubok költségvetéseit, ezáltal lehetőség van a veszteségek “szétosztására”.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) írásban tájékoztatta a Milant arról, hogy a klub az elmúlt időszakban megsértette a Pénzügyi Fair Play szabályait.A Rossoneri mellett a Serie A-ból az Inter és a Roma is értesítést kapott az FFP megsértése miatt, valamint erősen valószínű, hogy hamarosan a Juventust is megkeresik. A Gazzetta szerint az UEFA a költségvetések szemügyre vétele során körülbelül 30 klub esetében állapította meg a szabálysértést.

A lap hozzátette, hogy az elkövetkező hetekben a Milan vezetősége meghallgatáson fog részt venni az UEFA székházában. Ugyanakkor ebben az úgynevezett átmeneti időszakban várhatóan nem fogják súlyosan szankcionálni az FFP-t megsértő klubokat.

A Milan az elmúlt években nagy figyelmet fordított a kiadások és a bevételek közötti egyensúlyhiány fokozatos csökkentésére és a klub politikáját a visszafogott, átgondolt és ésszerű költekezés jellemezte. Ehhez eredmények is párosultak, ugyanis a Rossoneri hosszú évek után visszatért a Bajnokok Ligájába, továbbá nőttek a bevételek és jelentősen csökkent a játékosok fizetésére fordított bérkeret.

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A PSG tulaj, az UEFA-ban vezető pozíciót tölt be. Összeférhetetlenség fel sem merülhet persze. Vagy a City…. Ott is mindent betartanak.

 2. A Chelsea 2 milliárd!!!al tartozik Abramovicnak!!!Tehát ha jól értelmezem a klubnak már léteznie se kellene,hát akkor ott minden rendben?

 3. Nem lesz nagy jövője a focinak, ha nem alakul át az uefa. Olaszoknál nem lehetnek tele a stadionok és közben a top játékosok egyre többet akarnak keresni, de még a menedzsert is a klub fizeti és a szerződés lejártával még ingyen is távoznak. A pénzügyi fair play is jól hangzott régen, de a valóságban ugyanúgy öli a focit, mint amikor összevásárolták a galaktikus, papíron verhetetlen csapatokat.

  Az emberek a Milan-t és a Barca-t akarják látni a nemzetközi kupákban a Salzburg vagy Sheriff helyett, hiába játszanak néha sokkal izgalmasabb meccseket ezek a kis csapatok, mert nincs akkora reklám értéke. Idén is arra van nagyobb esély, hogy 2 angol csapat lesz a döntőben, mert ott költenek a legtöbbet, de az nem túl izgalmas.

 4. Szerintem itt nem csak a jegyek értékesítéséről van szó. Persze ez is nagy érvágás a telt házas ligákhoz képest. Jó lenne egy saját stadion, ahol több bevétel maradna meg a klubnak. Sajnos azt Milánó Önkormányzata megint keresztül húzta a Milán, Inter új stadionjának építését. Nem értem nekik miért nem jó, ha az eladásból bevétele lesz Milánónak??? Illetve miért akar közös stadiont a 2 klub?? Szerintem jobb lenne 2 külön stadion.

 5. A Barcelona utolsó 4 évébe ha picit beleásnák magukat akkor érdekes számokat dobna a számológép és nem lenne idejük a csóró AC Milan baszogatására! Inkább azon kéne gondolkozzanak, hogy 3 vagy 4 évre tiltsák el az átigazolásokból a Katalán kutyákat!
  Plusz még benézhetnek a PSG,City,Chelsea,Juventus könyvelésébe is! Na ott is lennének érdekességek!
  Felháborító az ami itt folyik!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet