Pioli: “Nehéz meccs lesz, bízom a játékosaimban”

0

A szezonbeli harmadik milánói derbit rendezik ma este a San Siróban, a Milan és az Inter ezúttal az Olasz kupa elődöntőjében csap össze egymással. Stefano Pioli a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján próbálta levenni a nyomást és terhet a játékosokról és kiemelte, hogy ugyan fontos hét előtt állnak, de nem lesz sorsdöntő a szezont illetően.

A FELKÉSZÜLÉSRŐL
“A csapat figyelmesen felkészült erre a fontos mérkőzésre. Ez még csak az elődöntő első találkozója, de a szurkolók támogatásával jó lenne pozitív eredménnyel kezdeni.”

A SZEZONRÓL
“Most a szezon kulcsfontosságú szakaszához érkeztünk, innentől kezdve egészen a végéig a saját sorsunk kovácsai vagyunk. Az elmúlt két évben fantasztikusan teljesítettünk. Most egyetlen dolog fog számítani, hogy innentől kezdve hogyan teljesítünk. Sokkal jobban tudunk játszani annál, mint a legutóbbi két mérkőzésen látszott. Erőre, érettségre és öntudatra lesz szükségünk ahhoz, hogy előnyt szerezzünk abból, amit eddig megszereztünk. Most már csak az utolsó lépés hiányzik, ami egyben a legnehezebb is, de bízom a játékosaimban.”AZ INTER FORMÁJÁRÓL
“Ez a szezon mindenkinek nehéz. Minden csapat nehéz időszakon megy keresztül, amikor a játékosok az ideálisnál gyengébb formában vannak. A bajnokság nagyon kiegyensúlyozott és nem lehet megjósolni a mérkőzés végkimenetelét, mert ez egy derbi lesz. Mint mindig, most is hiszek abban, hogy az egyéni párharcok kulcsfontosságúak lesznek az eredmény szempontjából.”

ENNEK A HÉTNEK A JELENTŐSÉGÉRŐL
“Minden mérkőzés fontos, de a szezonunkat nem ez az egy hét fogja eldönteni. A derbi után lesz még egy visszavágó és a Napoli elleni mérkőzést követően még tíz bajnoki meccs vár ránk. Szükségünk van ezekre a mérkőzésekre. A játékosaimnak magabiztosnak kell lenniük, hogy nyerni tudnak, mert ehhez megvan bennük a kvalitás. Minden mérkőzésen magabiztosan kell játszanunk, hogy győztesen kerüljünk ki. Még hosszú út áll előttünk a bajnokságban, de jelenleg csak a kupamérkőzésre kell koncentrálnunk.”

AZ ELHULLAJTOTT PONTOKRÓL
“Voltak nehézségeink, nem sikerült idő előtt eldönteni egyes mérkőzéseket és időnként nem tudtunk dominálnunk. Nagy árat fizettünk ezért a két hibáért. Agresszívabb és kitartóbb mentalitásra lesz szükségünk a mérkőzések megnyeréséhez. Az erősségünk a nagy tempójú játékban rejlik, de igyekszünk fejlődni a játékmenedzsment terén is. De nem akarunk leállni a támadásokkal. Az elmúlt két mérkőzésünkön kissé visszaesett a játék minősége.”

A KEZDŐCSAPATRÓL
“Az elmúlt mérkőzéseket tekintve elvégeztem az értékeléseimet. Krunic és Florenzi is önbizalommal teli és mindketten készen állnak a játékra. Szerencsés vagyok, hogy két erős jobbhátvédem van Florenzi és Calabria személyében. Nagyon örülök annak, ahogy Alessandro teljesít. Meglátjuk, hogy kit fogok választani. A derbi mindig rengeteg érzelmet hoz magával. Ez a mérkőzés fontos a döntőbe jutás szempontjából, valamint a bajnokságra önbizalmat és lelkesedést adhat.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Ibrahimovic? Zlatan már kissé jobban van, az állapotát naponta figyelemmel kísérjük. Nem tudom, hogy a Napoli elleni mérkőzésen bevethető lesz-e. Kessié? Ugyan kevesebb gólt szerez az előző szezonhoz képest, de még mindig fontos munkát végez a pályán. Saelemaekers? Jól teljesít a különböző posztokon, de a döntő játékhelyzetekben jobbnak kell lennie. Gyakran sokkal gyorsabbnak kell lennünk, hogy segíteni tudjuk Giroud játékát.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet