Pioli szavai az Udinese elleni döntetlen után

9

A Milan újabb döntetlent játszott és hazai pályán 1-1-es eredményt ért el az Udinese ellen a Serie A 27. fordulójában. Stefano Pioli csalódottan nyilatkozott a mérkőzést követően és kiemelte, hogy jobban kellene kezelnie az ilyen helyzeteket. Az olasz szakember hevesen bírálta a játékvezetést is, mivel az Udinese játékosa szabálytalanul, kézzel egyenlített.

“A második félidő elején nem sikerült úgy teljesítenünk, ahogyan szerettünk volna. Túlságosan leeresztettünk, pedig erre nem volt okunk. Ezekben a helyzetekben jobban kellene fejlődnünk. Ráadásul nyilvánvaló, hogy az Udinese gólja nem volt szabályos. Nem feltétlen a játékvezető szemszögéből, de a VAR-nak mindenképpen látnia kellett volna. Kár, mert egyetlen góllal is meg lehet nyerni egy mérkőzést, akkor is, ha nem játszol jól. A dolgok másképpen is alakulhattak volna.” – mondta Pioli.

“A saját hibáinkon túl másokéért is nagy árat kell fizetnünk. Egyértelmű kezezés történt és bár a játékvezetőt a játékosok akadályozhatták a látásban, de egyszerűen hihetetlen, hogy a VAR a visszajátszás alapján sem látta. Nagyon furcsa. Nem ez az első ilyen eset, hogy nyilvánvaló incidensek miatt kell bűnhődnünk. Igaz, hogy nem nyújtottunk kiváló teljesítményt, de az egyenlítő gólt érvényteleníteni kellett volna. Nem beszélve Messias megindulásáról, amikor előnyszabály ítélése helyett lefújták.”“Továbbá nem tudom elhinni, hogy egy 95 perces mérkőzésen mindössze 45 perc aktív játék van a pályán. Ilyen esetben a játékvezetőnek sokkal határozattabbnak kell lennie. Ha egy csapat az első perctől kezdve húzza az időt, akkor a játékvezetőnek tennie kell valamit vagy hozzá kell adnia a hosszabbításhoz. Elfogadhatatlan, hogy mindössze 45 perc volt a folyamatos játékidő. Lehet, hogy akkor sem nyertük volna meg a meccset, ha tovább tart, talán egyszerűen ez nem a mi esténk volt, de ez így nem fair és nem is néz ki jól. Ez egy olyan dolog, amit gyakran hangsúlyozok, mert ez nagy hiba és minden a játékvezetőn múlik. Ha egy játékvezető kevesebb szabálytalanságot fúj le, akkor a játékosok nem fognak olyan gyorsan a földre kerülni és lent maradással húzni az időt. De ha továbbra is minden apróságot lefúj, akkor az időveszteség.”

“Jelenleg nem teljesítünk olyan jól, mint eddig és a mérkőzéseken hiányzik belőlünk az a következetesség, amely szükséges ahhoz, hogy megnyerjük ezeket a meccseket. Az előző két ellenfelünk a tabella hátsó felében áll, de semmiképpen sem voltak könnyű meccsek. Nagyobb tempóval, egyenletesen és minőségibb játékot kell játszanunk. Túl sok labdát szórtunk el támadásban, amelyekből jó helyzetek alakulhattak volna ki, de ehelyett az Udinese ellentámadásba lendült.”

“A játékosoknak tudniuk kell kezelni ezt a nyomást, mert a jelenlegi helyzetünkben ez egy kiváltság. Sikerült magas szintet elérnünk, most meg kell tennünk a következő lépést és keményen kell dolgoznunk. Egyértelmű, hogy a következő mérkőzés különleges lesz és el akarjuk érni az Olasz kupa döntőjét. Tisztában vagyunk az ellenfelünk képességével, tehát a legjobb tudásunk szerint felkészülünk, hogy készen álljunk erre a kihívásra.”

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ave pioli Ave mi szurkolok mindig veled leszünk mi tudjuk téged semmilyen felelősség nem terhel csak azokat játékosokat akik nem tudjak kezelni nyomás akik rosz döntéseket hoznak a bírók a vár stb stb az igaz hogy te készíted fel őket és te hozod a taktikai döntéseket de te semmiért nem vagy felelős vagy inkább nem akarod elismerni ha hibád mi szurkolok mindig veled vagyunk Ave mester Ave

 2. Pioli szerintem amióta itt van, folyamatosan vállalja a felelősséget, mint ahogy most is tette. Ez az egyik eleme a kitűnő csapatkovácsoló képességének, ami miatt már majdnem 2 éve erőn felül teljesít a Milan.

  A varra mutogatni most teljesen jogos, főleg, hogy ez a sokadik eset, és vagy 5-6 pontunkbe került már asló hangon, simán vezetnénk a tabellát.
  De közben meg elismeri azt is, hogy nem elég jó a csapat jelen pillanatban, és keményebben kell dolgozniuk.

 3. Bocsi de akkor nem egyezik a véleményünk de az a szép ebben a fórumban hogy mindenki megirhasa amit gondol

  • Igen megírhatja. Megint nem játszottunk jól, ez tény. Mint ahogy az is, hogy a labdarúgásnak írott szabályai vannak és abban a kézzel szerzett gól szabálytalannak van minősítve.

   Nekem is tele lenne a hócipőm, ha egy ilyen kiélezett bajnoki versenyfutásban pontokat vennének el sokadjára bírói műhiba miatt. Ezt nem lehet szónélkül hagyni! Ráadásul olasz bajnokként nemcsak a pénzcsapok nyílhatnának meg, hanem a BL-sorsolásnál is kiemeltek lennénk.

 4. Nemértem minek irnak ide olyanok akik nemis a Milannak szurkolnak…az hogy szarul játcunk egy dolog de az hogy már sokadszor csalják el a meccsünket az már hihetetlen szinte.Pioli biztos azt mondta a fiuknak játcatok nagyképűen hisz ez egy kis csapat nincs mitőt tartani..szarul játcva is lehet nyerni..meg jol játcva is kikapni..aki soha nem sportolt ezt nehezen érti meg..ha én a tv elött láttam hogy kéz volt akkor a War szobában mért nem látják?mert Sinter vagy Bunda Juve szurkolok ők is.ennyi

 5. Szerintem az Udineset nem egy góllal kellene megverni egy bajnokesélyes csapatnak. Pláne nem a wart okolni emiatt. Szerintem….

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet