VIDEÓ: Kezezős gól az Udinesétől, a VAR nem jelzett

2

Újabb súlyos játékvezetői hibával van tele az olasz sajtó, miután az Udinese játékosa kézzel szerezte az egyenlítő gólt a Milan elleni 1-1-es döntetlenre végződő meccsen.

Rafael Leao góljának köszönhetően a piros-feketék fél órán belül előnybe kerültek az Udinese ellen, azonban a második játékrészben jött az egyenlítés – erősen vitatható körülmények között. A 66. percben egy nagy bedobást követően az Udinese játékosa ollózva tette középre a labdát, amelyet Destiny Udogie közvetlen közelről Alessio Romagnoli mellett a kapuba kotort.

Ezt követően a Milan játékosai egyből kezezést reklamáltak és az Udinese 19 éves gólszerzője nagyon visszafogottan ünnepelt, miközben megerősítést várt a bírótól a gól érvényességét illetően. Az eset után a VAR szobában helyet foglaló Marco Guida hosszú ideig vizsgálta a “kezezés gyanús” jelenetet és végül szabályosnak ítélte a találatot.A felvételek alapján látható, hogy Udogie kezéről pattant a labda a kapuba. A bíró, Matteo Marchetti nagyon messze állt, így takarásban valószínűleg nem láthatta jól a labda mozgását, azonban a VAR felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Guidának értesítenie kellett volna a játékvezetőt arról, hogy az Udinese játékosa kézzel ért a labdához és ennek következtében érvényteleníteni az egyenlítő gólt.

VIDEÓ:

 

Luca Marelli, korábbi olasz játékvezető a DAZN-nak nyilatkozott a kezezés kapcsán.

“Érthetetlen számomra, hogy a VAR miért nem avatkozott közbe. Ebből sok vita fog kialakulni. Többször megnézve megállapítható, hogy Udogie a bal karjával hozzáért és így a kapuba terelte a labdát. Leao gólja? Nagyon kevés kétség merül fel a két játékos közötti kontaktnál. A gól szabályos volt és gyorsan lezajlott a VAR ellenőrzése is.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Szerencsére a csapat végigdominálva a mérkőzést megannyi helyzetet dolgozott ki, és több gólt szerzett egy kiesés ellen menekülő Udinese ellen, így a már menetrendszerűen érkező fatális bírói hiba is bőven belefért a győzelmünkbe. JA NEM!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet