Pioli: “Szilárdabb teljesítményt várok el”

0

Az olasz bajnokság 27. fordulója következik és Stefano Pioli csapata ma este az Udinese együttesét fogadja a San Siróban. A Milan edzője megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját és elmondta, hogy higgadtnak kell lenniük a döntő pillanatokban és nem hibázhatnak.

A MÉRKŐZÉSRŐL
“A csapat koncentrált és határozott. Az Udinese kemény ellenfél. Egységesek, jól szervezettek, figyelmesek a védekezésben és veszélyesek az ellentámadásokban. Nehéz lesz területet találni és gyorsan kell járatnunk a labdát. A lehető legjobb játékot kell játszanunk és technikai szempontból is a maximumot kell kihoznunk magunkból. Higgadtan kell meghozni a döntéseket a pályán és a lehető legkevesebb hibát véteni.”

A CSAPATRÓL
“Jól vagyunk, még ha az utolsó mérkőzésen hibákat is követtünk el. Ezen a héten elemeztünk és keményen dolgoztunk. Sokkal szilárdabb teljesítményt várok el ezen a meccsen. Salernóban remekül kezdtük a mérkőzést, de utána túlságosan is frenetikusan játszottunk. Nagyon ráfeszültünk a mérkőzés lezárására és csak erre koncentráltunk ahelyett, hogy követtünk volna az előre meghatározott játéktervet. Profi játékosokat edzek, a rendelkezésemre álló összes játékos jól teljesít és ez növeli a csapat játékának szintjét.”A TABELLÁRÓL
“Nem figyelünk a többi csapatra és csak a saját mérkőzéseinkre koncentrálunk. Mindig előrelépést és fejlődést várok el a csapattól. Ez egy kulcsfontosságú része a szezonnak és az igazság az, hogy a bajnokságban mindig nehezek és kiegyensúlyozottak a mérkőzések. Minőségi játékot kell mutatni, ha nyerni akarsz. Fontos hét áll előttünk, kezdve ezzel a meccsel. Értékes pontok forognak kockán és trükkös mérkőzések lehetnek. Továbbra is az a célunk, hogy javítsunk az előző szezonban elért pontszámunkon. Ha ez a Scudetto megnyeréséhez vezet, akkor ezzel egy rendkívüli eredményt érhetünk el. Bár az előző szezonhoz képest most kevesebb pontra lesz szükség a bajnokság megnyeréséhez, ennek ellenére így is magas pontszám fog kelleni.”

AZ EDZŐI MUNKÁJÁRÓL
“A Milannál mindig is úgy éreztem, hogy megbecsülnek és támogatnak engem. A Milanellóba érkezésem első napjától kezdve nyugodt vagyok és ez lehetővé teszi, hogy mindig lelkesen dolgozhassak, fejlődhessek és ezáltal a csapat is fejlődjön. Nagyon bízom a csapatomban, a játékosaimmal bármi lehetséges.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Rebic? Sokat várok tőle, mert egy erős játékos. A fizikális állapota javult. Ibrahimovic jövője? Biztos vagyok benne, hogy Zlatan folytatni akarja a játékot. Az erőnléti állapota egyre jobb, de a vártnál lassabban haladt a felépülése. Napi szinten felmérjük az állapotát. Saelemaekers? Dinamikus játékos, de pontosabbnak kell lennie a döntő pillanatokban. Lazetic? Egyre jobban van és fizikális szempontból remek munkát végez. Marko újra a csapattal edz, de az Udinese ellen még nem játszik. Már nincs messze a debütálása.”