Két hónap szünet lesz a következő szezonban

1

A Lega Serie A közgyűlésén úgy határoztak, hogy a 2022/2023-as idény közepén közel két hónapon keresztül szünetelni fog az olasz bajnokság a 2022-es világbajnokság miatt.

Mint ismert, idén a szokásos időszaktól eltérően november 21. és december 18. között rendezik meg a világbajnokságot, amelyet Katar rendez. Egyelőre Olaszország még nem kvalifikálta magát az eseményre, ugyanis márciusban pótselejtező meccsen kell kiharcolnia a részvételt.

Az olasz élvonalbeli bajnokságot szervező Lega Serie A nemrég egy ülésen meghatározta a legfőbb időpontokat a következő szezont illetően. Ezúttal a Serie A 2022/2023-as idénye a szokásosnál egy héttel hamarabb, augusztus 13-án fog kezdődni, míg az utolsó forduló 2023. június 4-én kerül megrendezésre.A katari vb-re való tekintettel a többi bajnoksághoz hasonlóan az olasz élvonal is szünetelni fog, így november 13-tól egészen január elejéig nem lesznek fordulók Olaszországban. Ez közel két hónapos szünetet jelent a csapatok számára.

Nemrég felmerült annak a lehetősége, hogy a Serie A-s csapatok – a vb-ről lemaradó játékosokkal – felkészülési meccseket játszanak a szünet alatt az Egyesült Államokban. Ez azt a célt szolgálja, hogy azok a játékosok is formában maradjanak, akik nem vesznek részt a világeseményen. Luigi De Siervo, a Serie A vezérigazgatója megerősítette az amerikai torna terveit és hozzátette, hogy a felkészülési mérkőzéseket úgy akarják lebonyolítani, hogy ne ütközzenek a vb meccsnaptárával.

1 HOZZÁSZÓLÁS