Sacchi a Scudetto esélyekről és a Milanról

0

Arrigo Sacchi, a csapat korábbi sikeredzője hisz benne, hogy a Milan 11 év után idén képes lehet megnyerni az olasz bajnokságot és elmondta, hogy véleménye szerint minek kell teljesülnie ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

A piros-feketék 26 forduló elteltével vezetik a Serie A-t, amire 10 éve nem volt példa. Rendkívül kiélezetté vált a harc a dobogón és még 12 forduló van hátra a szezonból. Sacchi, az 1988-as bajnokcsapat edzője a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott az esélyekről, a Scudettóról és a Milanról.

“Nagyon izgalmassá vált a küzdelem a Scudettóért. Három csapat van versenyben, a Milan, az Inter és a Napoli. A Rossoneri ismét bebizonyította, hogy ha nem csapatként játszik, akkor bárki ellen pontokat veszíthet, legyen az akár az utolsó helyezett Salernitana.” – mondta Sacchi.Sacchi szerint az idei szezonban a Milan játssza a legjobb futballt Olaszországban.

“Pioli csapata nem a legerősebb Olaszországban, de ők futballoznak a legjobban. Ugyanakkor ha nem egységes és összetartó csapatként dolgoznak, akkor nem jutnak sehova. Salernóban a csapat megszerezte a vezetést a mérkőzés elején, aztán kikapcsolt.”

“Gyakran megkérdezik tőlem, hogy a Milan megnyerheti-e a Scudettót. A válaszom: Igen. Mindaddig, amíg megvan a csapatszellem, a munkamorál és az áldozathozatal. A Milan csak így tudja ellensúlyozni a közvetlen riválisokkal szemben lévő technikai és tapasztalati korlátait.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet