Serie A: Újra megemelték a maximális nézőszámot

0

Olaszországban enyhítettek az elmúlt hetek korlátozásain és mostantól kezdve még több néző lehet a mérkőzéseken.

Az olasz sportminisztérium december végi határozata alapján január óta a stadionok befogadóképességének csupán a felét használhatták a szurkolók a szabadtéri sporteseményeken, míg január végén a Serie A-ban két forduló esetén is csupán 5 ezer főre korlátozták a maximális kapacitást az esetszámok rendkívüli növekedése miatt.

Most enyhítés következett és az Olasz Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy minden régióban a nézők újra megtölthetik a stadionok 75 százalékát.

Így a következő fordulótól az eddigi 50 százalékos korlátozással szemben még több szurkoló látogathat ki a San Siróba és a nézőszám elérheti az 50-55 ezret, amire a decemberi Napoli elleni rangadó óta nem volt példa. Jó hír, hogy a március 1-én rendezendő Milan-Inter Olasz kupa-elődöntő első mérkőzésén is megtölthetik a lelátók 75 százalékát.Továbbá Valentina Vezzali sportért felelős államtitkár-helyettes megerősítette, hogy ha minden jól alakul, akkor hamarosan újra teljes 100 százalékos befogadóképességgel működhetnek a stadionok.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet