Pioli szerint tökéletes hetet zárt a csapat

0

Rafael Leao góljával a Milan 1-0-ra legyőzte a Sampdoria együttesét a San Siróban, így ezzel a győzelemmel átvette a tabellán a vezetést. Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően, azonban kihangsúlyozta, hogy a csapatnak mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnia és nem változtathat a hozzáállásán.

“A bajnoki állást kinyomtatva kitettük az edzőteremben, mert a szezon kezdete óta az a célunk, hogy több pontot szerezzünk, mint az előzőben. Az előző idényben 79 pontot gyűjtöttünk, ami összességében soknak mondható. Szeretnénk ezen javítani és ez azt jelenti, hogy kellőképpen következetesnek és koncentráltnak kell lennünk ahhoz, hogy a tabella első helyén maradjunk. Ez a hét nem is alakulhatott volna jobban. Tudjuk, hogy még nagyon sokat kell dolgoznunk és továbbra is keményen kell hajtanunk. Koncentráltnak kell maradnunk és felkészülni a következő meccsekre.” – nyilatkozta Pioli.

“Világos elképzeléseink vannak a támadások felépítéséről. A Sampdoria egy kicsit visszaállt és nem hagytak fel a védekezéssel. Leao gólját követően sem próbáltak meg nyomást gyakorolni ránk. Maignan gólpassza? Számos játékosunk volt elől és létszámfölény alakult ki, csak így volt értelme megjátszani a labdát. Egyértelmű, hogy Rafa és Mike is tökéletes pontossággal, időzítéssel és minőséggel oldotta meg. Ez egy extra megoldás számunkra, amivel igyekszünk kiszámíthatatlanabbak lenni.”“A játékvezetői döntések befolyásolják a játékosokat. Ha nem fújsz le minden fél szabálytalanságot, akkor a játékosok nem lesznek olyan gyakran a földön és a játék sokkal folyékonyabb illetve látványosabb lesz. Minél több a játék, annál nagyobb az esély a gólszerzésre. Ha megtörik a játék, azzal elveszik a ritmus. A futball egy kontakt sport, ezért a több játékot kellene preferálni a meccseken. A tényleges játékidő bevezetése mellett vagyok, de amíg ez nincs meg, addig alkalmazkodni fogunk. Mindig arra törekszünk, hogy tempóval és sebességgel játsszunk., hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy problémát okozzunk az ellenfélnek.”

“Napoli-Inter? Megnéztem a mérkőzést, hiszen hamarosan újra az Interrel fogunk játszani az Olasz kupában, majd az elődöntő első meccsét követően a Napolival is szembenézünk a bajnokságban. Azt hiszem, hogy a játékosok is megnézték, de bármi is lett volna az eredmény, a hozzáállásunk semmit sem változott. A mi szemszögünkből bármilyen eredményt jónak lehetett tekinteni. Nekünk csak az számított, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést és a saját meccseinkre koncentráljunk. Teljesen felesleges azon gondolkozni, hogy más csapatok mennyi pontot szerezhetnek vagy éppen mennyit veszíthetnek. Folytatnunk kell a kemény munkát. Nem tudom hányan gondolták volna a derbi előtt, hogy a Milan mindhárom meccsét megnyeri a héten. A játékosok nagyon jól teljesítettek, de még mindig hosszú út áll előttünk és a mentalitásunknak nem szabad megváltoznia. Egyszerre csak egy mérkőzésre gondolhatunk és minden egyes meccsen mindent bele kell adnunk.”

“Ez egy tökéletes hét volt. Nehéz és kényes mérkőzések voltak, úgyhogy minden bizonnyal egy nagyszerű jel, hogy mindhármat sikerült megnyernünk, de még sok van hátra. Most vissza kell nyernünk az energiánkat és megőrízni a mentalitást.”

“A Milannak megvan az identitása, függetlenül attól, hogy ki játszik vagy ki nem. Ez a legörömtelibb dolog számomra. Célunk, hogy fejlődjünk az előző szezonhoz képest. Jelenleg kettővel több pontunk van, mint tavaly ilyenkor, szóval nem lesz könnyű, de minden egyes mérkőzésre a legfontosabb próbatételként tekintünk. Úgy gondolom, hogy egy egységes környezet alakult ki és edzőként büszkeséggel tölt el, hogy a szurkolók képesek felismerni a játékosok gesztusait egy-egy labdáért folyó küzdelemben vagy egy szerelésben. Nagyon magas szinten vagyunk az önbizalom és a magabiztosság terén, így mindannyian – a klub, a játékosok és a szurkolók – egy irányba tartunk.”

“BL? Csalódás volt, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából, mert a madridi győzelem esélyt adott nekünk, hogy továbbjussunk. Sajnos a Liverpool ellen nem jártunk sikerrel és ezt nagyon sajnáljuk. Az Olasz kupában is érdekeltek vagyunk, amelynek köszönhetően a bajnokságon kívül lesznek még plusz mérkőzések, ezáltal lesz lehetősége minden olyan játékosnak játszani, aki bizonyítja elkötelezettségét és akaratát. Tavaly az Inter számára előnyt jelentett, hogy tavasszal nem szerepelt a BL-ben, de nem csak ezért nyerték meg a Scudettót. Azért lettek elsők, mert jobban játszottak és következetesebbek voltak. Igyekszünk kihasználni, hogy egy teljes hetünk van egy-egy meccs előtt.”

“Leao? Rafa egy kivételes játékos, nagyszerű jellemvonásokkal, de nem szabad ülni a babérjain. Nem szabad megelégednie azzal, ha szerez egy gólt. Ha 90 percen keresztül végig a pályán akar lenni, akkor a végéig futnia kell, mint minden csapattársának. Nem tudom, hogy jelenleg mi vagyunk-e a legjobb csapat a bajnokságban, de a csapatszellem szempontjából igen. A szezon kezdete előtt a nyáron azt mondtam a stábnak, hogy Leao és Tonali teljesen más játékosként tért vissza a nyári szünetről. Nagyon fiatalok, de még mindig sokat fejlődhetnek. Tudják, hogy áldozatok nélkül nincs siker.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet