Nincs bevethető balhátvédje a Milannak

15

Stefano Piolinak kényszermegoldáshoz kell folyamodnia, mivel elfogytak a balhátvédek az első csapat keretében. Theo Hernández és Fodé Ballo-Touré sem áll rendelkezésre a hétvégi Sampdoria elleni bajnokin.

A Milan vasárnap délben 12:30 kezdettel a Sampdoria ellen lép pályára a San Siróban a 25. fordulóban. Mivel Theo Hernández az Inter elleni 2-1-re megnyert rangadó hosszabbításában piros lapot kapott, így biztosan kihagyja a Samp elleni bajnokit. A fegyelmi bizottság határozata szerint a francia válogatott balhátvéd 1 meccsre szóló eltiltást kapott.

Ráadásul Theo cseréje, Ballo-Touré sem bevethető, aki az elmúlt egy hónapban az Afrika kupán szerepelt és megnyerte a tornát Szenegállal. Ballo-Touré megsérült a kieséses szakaszban, így a döntőben nem lépett pályára. Állítólag a szenegáli balhátvéd izomszakadással bajlódik a combjában.A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Pioli bevethető balhátvéd hiányában kényszerből Davide Calabriát küldheti pályára a védelem bal szélén a Sampdoria ellen.

A saját nevelésű játékos számára nem lenne teljesen idegen ez a poszt, ugyanis több alkalommal is szerepelt balhátvédként az eddigi karrierje alatt. A Gazzetta szerint jobbhátvéd poszton Alessandro Florenzi fog játszani, míg a védelem tengelyébe visszatér Fikayo Tomori – szintén kezdőként. Calabria mellett Kalulu neve is felmerülhet, mint lehetséges opció Theo helyettesítésére, ugyanis az aktuális szezonban 4 mérkőzésen is játszott balhátvédet.

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem gondolom, hogy Florenzi, Calabria, Kalulu trió bármelyike ne tudná megoldani.
  Kerkezt viszont megnéztem volna, bár Pioli még így is előbb tenné át Florenzit, vagy húzná hátra Krunicot, Kessiét, minthogy beállítson valakit a fiataloktól.

  • Pont ezért volt jó döntés, hogy Hollandiába ment. Ha tényleg jó, akkor ott szépen fokozatosan beépítik.

   Sajnos a Milanban az elmúlt 2 évben nagyon kevesen kapták meg a lehetőséget az ificsapatból a felnőttek között, talán 1-2-en, akik esetleg nagyon kiemelkedtek. Maldini és Colombo óta meg senki az ég világon. Pedig simán ki lehetne tölteni a keretet a saját nevelésűekkel ilyen Conti, Castillejo, Ballo-Touré, Krunic szintű játékosok helyett.

  • +1 de a fiatalok szerintem sem érnek semmit. Ballot meg eddig amit láttunk az elég is volt belőle. Florenzi megoldja szerintem.

  • A tabellán lévő helyezésből egyáltalán nem következik az, hogy akkor az egész csapat kuka.
   Lásd a 2014-es Primaverát, ami ha jól emlékszem megnyerte a legrangosabb ifitornát Olaszban. Abból a 25-30 fős csapatból ketten ütötték meg a Serie A szintet, Calabria és Petagna.

   Az utóbbi időben is van/volt 2-3 olyan játékos, akik igen is kiemelkedtek a mezőnyből és megérdemelték volna h legalább leüljenek a felnőtt csapat cserepadjára. Főleg ha sérülés vagy eltiltás miatt alapból nem maradt ember vagy cserelehetőség azon a poszton.

 2. Theo-t Fodé se pótolná, ezért a hiánya érezhető lesz mindenféleképpen, az ő előrefutásai fontos része Pioli taktikai repertoárjának. Nem becsülném le a Sampdoria-t, de még így is győzni kell, mert van még pár játékos a keretben, akik el tudják dönteni a meccset, maximum nem lesz annyira látványos győzelem, mint esetleg Theo-val, aki remek formában van.

 3. 1 meccsre még oké, hogy odaáll egy Calabria/Florenzi, de azért jobblábasként védekezésben és támadásban is problémás az a poszt. BT szerintem bőven elég cserének, ott rotálásról sok szó úgysincs, Theo játszik, mikor egészséges (és nincs eltiltva). Erre az 1-2 meccsre nem kell komolyabb játékos, de én is sajnálom, hogy épp most ment el a magyar tehetség… 🙁

    • A korábbi csapatában hol jobbhátvéd volt, hol középhátvéd a TM szerint. Eleinte ugye itt is oda állt be néha, de Florenzi érkezésével két remek jobbhátvédünk lett, a kh poszt meg sérülésektől tarkított, így most egy ideje ott van.

 4. Istenem… Kerkez Miklósunk Január végén igazolt el Hollandiába. Február eleje van.. itt lehetett volna a nagy lehetőség bemutatkozni a nagy csapatban.. De kár érte.. 🙁

  • Kerkez Miklós. Ez hatalmas. 😀 😀 😀 Szakadtam a röhögéstől, mikor olvastam. Mondjuk ha magyar felnőtt válogatott lesz, akkor simán lehet Miki belőle, ha Nego meg Lajos.

   Viccet félretéve valószínűleg hamarabb játszott volna Krunic balhátvédet, mint Kerkez. Sajnos.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet