Pioli: “Nagy meccs lesz, tovább akarunk jutni”

0

Az előző hétvégi derbi győzelmet követően újabb fontos mérkőzés vár a Milanra, ezúttal az Olasz kupa negyeddöntője következik és a Lazio lesz az ellenfél. Stefano Pioli megtartotta a sajtótájékoztatóját, amelyen kiemelte a kupa fontosságát.

“A Lazio a történelme során jó eredményeket ért el az Olasz kupában. Nagyon sok minőségi játékosuk van, különösen a támadó-szekcióban. Nekik van az egyik legerősebb támadósoruk a Serie A-ban. Magas szintet képviselnek és természetesen ez egy fontos illetve nehéz mérkőzés lesz, amelyhez jól kell hozzáállnunk.” – mondta Pioli.

“Mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb. Egyértelmű, hogy a megnyert derbi értékes három pontot jelentett a tabellán. Tudtuk, hogy még 15 mérkőzés vár ránk, amelyeken 45 pontot lehet szerezni. Még mindig hosszú út áll előttünk és koncentráltnak kell maradnunk. Most erősen fókuszálunk és készülünk az Olasz kupa negyeddöntőjére. Ez egy olyan versenysorozat, amelyben messzire akarunk jutni.”“A szurkolóink mindig ott voltak mellettünk, nagyszerű támogatásról és szenvedélyről tettek tanúbizonyságot. Biztos vagyok abban, hogy a csapatom taktikailag és mentálisan is felkészült lesz. A célunk az, hogy mindent beleadjunk és mérkőzésről-mérkőzésre a legjobb formánkat nyújtsuk. Majd az idény végén fogunk értékeléseket készíteni, most a szezon nagyon fontos szakaszában vagyunk. Ez az Olasz kupa kieséses szakasza, így ez egy nagy mérkőzés lesz. A lehető legjobb módon kell felkészülnünk és folytatnunk kell a fejlődést. Tudjuk, hogy lesznek nehézségek, de ezek a problémák a megfelelő hozzáállással mindig megoldhatóak.”

“Giroud a különbséget jelentheti? Hiszek benne és továbbra is így gondolom. Nem fogom megváltoztatni a szemléletemet. Egyedül egyetlen játékos nem döntheti el egy csapat sorsát, viszont egy mérkőzést igen. Motiváció, koncepció, elv és áldozat szükséges a nagy célkitűzések eléréséhez és a végén ez jelenti a különbséget. Giroud-nak továbbra is így kell folytatnia, de ezen felül az egész csapatnak hinni kell és intenzíven játszani.

“Ez egy nagy mérkőzés lesz. A játékosaim állapotát figyelembe véve a lehető legjobb kezdőcsapatot fogom pályára küldeni, mert az ellenfél egy nagyon jó csapat. A Napolitól eltekintve a bajnokság TOP 7 helyezettje bejutott a nyolcaddöntőbe a kupában és minden csapat meg akarja nyerni, ahogy mi is. Az egyéni teljesítmények segítenek emelni a csapat szintjét és a bátorságnak nagy szerepe van a játékunkban. Kockáztatunk és eddig is vállaltunk némi kockázatot. Ha mi akarjuk irányítani a mérkőzést, akkor lendületesen kell játszanunk és mindvégig hinni a kvalitásunkban.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet