Pioli: “Tudjuk, hogy milyen fontos ez a mérkőzés”

2

Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját az Inter elleni mérkőzést megelőzően és kijelentette, hogy a csapat a győzelemre játszik. Az olasz tréner kommentálta a meccs jelentőségét, Fikayo Tomori felépülését, Franck Kessié formáját és kifejtette az első benyomásait Marko Lazeticről.

A DERBIRŐL
“Mindig tisztában kell lenni az ellenfél képességeivel és jellemvonásaival, de figyelnünk kell arra, hogy ez túlzottan ne befolyásolja a saját játékunkat. Ez most is így lesz. Jól és gyorsan kell mozognunk. Azért harcolunk, hogy jó helyezést érjünk el. Sok év után a Milan újra harcban van a TOP 4-be kerülésért a Serie A-ban. Jól szervezettek és intenzívek voltunk a Juventus ellen, de egy kis minőség hiányzott a játékunkból, aminek az Inter ellen meg kell lennie. Jól felkészültünk, a csapat tudja, hogy mit jelent ez a mérkőzés és nyerni akarunk. Egy győzelem nagy önbizalmat, erőt és értékes három pontot adna.”

A HETI FELKÉSZÜLÉSRŐL
“Nincs olyan, hogy jó vagy rossz hét egy mérkőzés előtt. Nagyon keményen és nagy odafigyeléssel dolgoztunk az edzéseken, elegendő idő állt a rendelkezésünkre. Nincsenek titkaink. Megvizsgáltam minden egyes játékosunk formáját, a csapat jól edzett.”A SÉRÜLTEKRŐL
“Ibrahimovic és Rebic nem lesz bevethető. Tomori keményen dolgozott és ott lehet a keretben, de nem hiszem, hogy a kezdőcsapat tagja lesz. Ibra távolléte sajnálatos, de megmutattuk, hogy nélküle is tudunk jól teljesíteni. Ante egy rúgást kapott a bokájára a múlt hét végén és még nem jött rendbe teljesen. Reméljük, hogy hamarosan visszatér, mert meghatározó játékos számunkra. Tomorinak másfél teljes értékű edzése volt a csapattal, így nem valószínű, hogy sokat fog játszani ezen a meccsen három hét kihagyás után. Nagyon keményen dolgozott, hogy visszanyerje az erőnléti állapotát.”

AZ ELLENFELEKRŐL
“Az Inter nagyszerű szezont fut és nagyon kitartónak tűnnek. Még nem mutattuk meg a legjobb formánkat és képesek vagyunk jobban teljesíteni. Az előző idényben az Inter nyerte meg a bajnokságot és idén is erősek. Még mindig úgy gondolom, hogy problémát okozhatunk nekik. Nagyon sok kulcsfontosságú csata zajlik a pályán és meg kell ragadnunk minden olyan lehetőséget, ami szembe jön velünk.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Giroud? Olivier egy nemzetközi szintű játékos. Éhes a teljesítményre és mindig készen áll a játékra. Ő egy intelligens és komplett játékos, aki képes összekapcsolni a játékunkat és bejutni a tizenhatoson belülre. Hernández? Theo fejlődött és komplett játékossá vált. Az itt töltött időm alatt a legutóbbi mérkőzéseken nyújtotta az eddigi legjobb teljesítményét védekezésben. A csúcsot kell megcéloznia, hiszen védekezésben és támadásban is komoly befolyással lehet a játékra. Kessié? Franck jól teljesít, nagyon jó mentális és fizikális állapotban van. Nagyszerű játékot várok tőle. Leao? Jogosan várunk el sokat Rafától. Gyorsan fejlődik és eljött az ideje, hogy ezt megmutassa.”

A TÉLI MERCATÓRÓL ÉS A SERIE A-RÓL
“Magabiztos vagyok, mert tudom, hogy milyen jó játékosaim vannak. Hinniük kell a saját képességeikben és érezni a bizalmat a klubtól és tőlem is. Mindannyiunk közös döntése volt, hogy nem igazolunk a télen. Úgy döntöttünk, hogy a saját játékosainkra támaszkodunk, mert tudjuk, hogy milyen jók. Úgy gondolom, hogy erős csapat vagyunk és jó esélyünk van arra, hogy a legjobb négyben végezzünk. A Juventus a téli mercatótól függetlenül mindig is versenyben volt a BL-helyekért. A Serie A igazán versenyképes, ahogy az előző szezonban is az volt. Innentől kezdve meg kell nyomnunk a bajnokság végéig.”

LAZETICRŐL
“Nyitott és győzelemre éhes játékosnak tűnik. Megfelelő hozzáállást mutat és megvan a hajlandósága arra, hogy fejlődjön. Fizikálisan impozáns és nagyon jól bánik a labdával. Ott lesz velünk az Inter ellen és tudatosulhat benne, hogy mit jelent a Milan játékosának lenni és a Serie A-ban játszani.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ