Sacchi szavai a Milanról a mercato zárása után

4

Arrigo Sacchi, a Milan korábbi sikeredzője szerint a szurkolóknak bízniuk kell Paolo Maldiniék munkájában és úgy véli, hogy az elmúlt mérkőzéseket figyelembe véve a csapatnak fel kell ébrednie.

Hétfőn véget ért a téli átigazolási időszak és a különböző közösségi platformokon rengeteg kritika érte a Milan vezetőségét a visszafogott téli mercato miatt. Paolo Maldini januárban többször is elmondta, hogy nem várható nagy igazolás és játékosmozgás. Végül egyedül Marko Lazetic érkezett, míg három játékos távozott. A januári átigazolási időszak után Sacchi a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott és megvédte a klubot. A 75 esztendős szakember kijelentette, hogy bízni kell a vezetőségben, amely nagyon jó munkát végzett az elmúlt két és fél évben.

“A Milan egy komoly klub és a vezetőség nagy figyelmet fordít a pénzügyi mérleg egyensúlyára. Maldini és Massara nagyon jól választotta ki a fiatalokat és azokat a játékosokat, akiknek újra kellett indítani a karrierjüket. Bízni kell a munkájukban.” – mondta Sacchi.“Lazetic? Ő egy olyan srác, akiről mindenki pozitívan beszél. Ha megteheted, akkor költekezel, ellenkező esetben ötletekkel érheted el a céljaidat.”

“A csapatnak gyorsan fel kell ébrednie, mert az elmúlt néhány mérkőzésen nem azt a megszokott Milant láthattuk a pályán, amely tele van lelkesedéssel, bátorsággal, alázattal és áldozatkészséggel.”

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Az utolsó sor elég röhejes, nem tudom, mit szívott, az utolsó 3-4 meccsünk pont ilyen volt, a téli szünet után. A Spezia kilógott, de rosszul ott sem játszottunk, plusz ugye az epic bírói tévedés is akkor volt. Legutóbb a Juvét ripityára vertük mezőnyben, ha jól rémlik, a Zebrék kapura tartó lövésig sem jutottak, mi meg rúghattunk volna gólokat, de nem jött össze. De az irammal, küzdéssel, intenzitással finoman szólva sem volt gond…

  2. részben azért igaza van. A védelmünk rendben volt és a mezőnyben is rendesen robotoltak, hajtottak, csak az ötlet, a váratlan, a merész megmozdulásokból van mostanában kevesebb. És bár valóban a Speczia ellen bírói tévedés, meg pech meg minden, de ha az őszi formában játszottunk volna, akkor ez csak annyit jelentett volna, hogy nem sok góllal verjük őket, köszönhetően mondjuka végén egy hatalmas bírói bakinak, hanem csak kevéssel.

  3. Ez még valamennyire igaz is – bár Leao képviseli egyedül a váratlant – de Sacchi nem erről beszélt, hanem a munkáról, alázatról, stb. Szerintem maximálisan megvolt, és az elmúlt 4 meccsen talán egy 15 perc volt a Spezia ellen, ahol nem domináltuk a meccseket jó mezőnyjátékkal, magas intenzitással.