Az utóbbi időben nagyon rossz állapotban volt a San Siro talaja, ezért a Milan és az Inter úgy döntött, hogy teljesen új gyepszőnyeget telepítenek a stadionba.

A hétvégén a Milan-Juventus rangadó volt a nyolcadik mérkőzés a San Siróban mindössze 17 nap leforgása alatt, ráadásul kétszer is előfordult, hogy 24 óra alatt 2 meccset rendeztek. Az elmúlt hetekben rendkívüli terhelést kapott a pálya, amelynek következtében a gyep borzalmas állapotban volt. Nemrég Stefano Pioli és Simone Inzaghi is erősen kritizálta a pálya talaját.

A Milan és az Inter úgy döntött, hogy a január végi bajnoki szünetet kihasználva kicserélik a San Siro gyepszőnyegét, így a február 5-én rendezendő milánói derbit már teljesen új és tökéletes állapotú gyepszőnyegen fogják lejátszani.A San Siro pályamunkása, Giovanni Castelli elmondta, hogy az elkövetkező 10 napban az időjárási körülmények sem fogják hátráltatni a munkát. Rögtön a Milan-Juve mérkőzés után megkezdődtek a munkálatok. Először a teljes régi gyepfelület eltávolítására kerül sor, majd megtörténik a Veronából érkező vadiúj gyepszőnyeg pihentetése és szombattól egészen jövő hét csütörtökig dolgoznak a telepítésen. Castelli szerint általában nyáron szoktak hasonló munkálatokat végezni, amikor több idő áll rendelkezésre, azonban a jelenlegi körülményeket figyelembe véve elengedhetetlen volt a csere.

A Corriere della Sera szerint az új gyepszőnyeg és a pálya cseréje összesen 500 ezer euróba kerül a Milannak és az Internek.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem a városé a stadion amit a csapatok csak bérelnek? Csak mert akkor a bérbe adó dolga lenne a gyepcsere. Vagy tévedek?

  2. Azért megkérdeznék egy-két kertészt, hogy télen, a 0 fokban kicserélt gyep minősége (és tartóssága) mennyire korrelál a “így a február 5-én rendezendő milánói derbit már teljesen új és tökéletes állapotú gyepszőnyegen fogják lejátszani” kijelentéshez.. 🙂

  3. Lali: jól sejted, az a gyep messze lesz a tökéletestől. Helyesbítek: tökéletesen le lesz rakva. (Annyiért legyen is…) Viszont a fűnek a februári hidegben esélye sem lesz rendesen legyökerezni az első meccsig. Nyáron meglepően gyorsan képes megkapaszkodni a gyepszőnyeg, ha jó a tömörítés, de februárban nyilván nem, hacsak nincs fűtve alulról. Akkor esetleg. (Nem tudom, a San Siróban fűtött-e a gyepszőnyeg, a modernebb pályák nagy részét már úgy építik, ha jól tudom.) Viszont az első meccsen akkor is szétfutják a játékosok azt a kevés vékonyka gyökeret, ami addig esetleg nőne, és a heti 1-2 terhelés miatt ez a kitavaszodásig nem is lesz jobb. A meleg érkeztével nyilván jobban regenerálódik a fű. Szóval amikor elkezdtem olvasni a cikket, magamban kacagtam egyet:

    “Az utóbbi időben nagyon rossz állapotban volt a San Siro talaja” – 20 éve ezt halljuk mindenkitől. 😁

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet