2022. szeptember 29., csütörtök

Jogerős ítélet, Robinho 9 év börtönt kapott

-

Kilenc év börtönbüntetést kapott csoportos nemi erőszak elkövetése miatt Robinho, a Milan korábbi brazil válogatott támadója.

A 37 éves Robinhót korábban, 2017-ben bűnösnek találták és 9 évre elítélték egy csoportos nemi erőszakban való részvételért. A játékos tagadta a vádakat, ezért fellebbezett az ítélet ellen. Az eset 2013-ban történt, Robinho születésnapját ünnepelték egy milánói szórakozóhelyen, ahol a vád szerint az akkor a Milanban futballozó támadó és barátja, Ricardo Falco illetve további négy társuk megerőszakolt egy 23 éves albán nőt. Falco szintén kilenc év börtönt kapott, a társaikat azonban nem találta meg a rendőrség.

A milánói fellebbviteli bíróság szerdán elutasította Robinho és társa fellebbezését, így a korábbi ítélet jogerős, fellebbezésnek már nincs helye, a döntés végrehajtása azonnali.

Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal, de így sem lehet nyugodt Robinho, mert ha olyan helyre utazik, amelynek van – ez csaknem hetven ország –, akkor azt kockáztatja, hogy alkalmazzák vele szemben a nemzetközi elfogatóparancsot. A brazil támadót korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették.

A futballista, aki megfordult a Real Madridban és a Manchester Cityben is, 2010 nyarán a Milan játékosa lett és négy évet töltött a piros-feketéknél, amelynek színeiben 144 tétmeccsen 32 gólt szerzett illetve 30 gólpasszt osztott ki.

Forrás:MTI

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • “A Silvio Berlusconi olasz kormányfő tulajdonában lévő Fininvest cégnek 560 millió eurós kártérítést kell fizetnie egy rivális médiacsoportnak” – innentől kezdődött a csapat mélyrepülése, ez 2011-ben volt. Szóval nem egy örök győztes Berlu sem. Mindettől függetlenül Robinho egy igazi hülyegyerek.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS