A Milan harmadik olasz futballklubként ott van a TOP 10-ben.

A transfermarkt kimutatást készített arra vonatkozóan, hogy az elmúlt 22 esztendőben mely topligás klubok fordították a legtöbb pénzt játékosok átigazolási áraira. Az eredmény egészen meglepő lett. A lenti listában csak és kizárólag az igazolások szerepelnek. A 21. században a Chelsea költötte a legtöbbet, szám szerint 2,44 milliárd euróval – megelőzve a Manchester Cityt és az FC Barcelonát. Összesen hat olyan klub van, amely 2 milliárd euró feletti összegért igazolt futballistákat a vizsgált időszakban.

A Milan a 10. helyen szerepel a listán és az elmúlt 22 évben összesen 1,46 milliárdot fordított igazolásokra, ami Olaszországban a harmadik legmagasabb szám, azonban így is jócskán elmarad a Juventus és az Inter kiadásától.TOP 10 LEGTÖBBET KÖLTŐ KLUB A 21. SZÁZADBAN:

# KLUB KIADÁS
1. CHELSEA 2,44 Mrd
2. MAN. CITY 2,34 Mrd
3. BARCELONA 2,24 Mrd
4. REAL MADRID 2,19 Mrd
5. JUVENTUS 2,11 Mrd
6. MAN. UTD 2,02 Mrd
7. INTER 1,73 Mrd
8. PSG 1,65 Mrd
9. LIVERPOOL 1,61 Mrd
10. MILAN 1,46 Mrd
ATLÉTICO 1,46 Mrd
12. TOTTENHAM 1,40 Mrd
13. ROMA 1,39 Mrd
14. ARSENAL 1,38 Mrd
15. BAYERN 1,13 Mrd

megjegyzés: az összegek milliárd euróban szerepelnek.

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. PSG meglepő számomra. Bár ők később kezdték a nagy bevásárlásokat illetve idén ráálltak az ingyen sztárokra. 😀

  • Nem igazolgatnak minden átigazolási időszakban. Viszont amikor kell a zsebükbe nyúlnak. Meg jól építik be a fiatalokat is. Hogy az saját e vagy igazolt e az mindegy.

 2. Kicsit off. A Barca megmondta Dembelenek, hogy baratom, 7 honapja targyalunk veletek, vagy alairsz vagy eladunk jan 31-ig. Mi ezt miert nem tudjuk megcsinalni?

  • Azért nem, mert Dembele nem a mi játékosunk 😀
   Viccet félretéve nekünk is hasonlóan kéne eljárnunk!

  • Dembelét jobban megértem mint a Milanos sztárocskákat. A Barca Messi távozása óta ott van ahová mindenki saccolta. Volt egy fain keretük aztán évekig úgy hagyták, hagytak mindenkit kiöregedni aztán meg kapkodva próbáltak igazolgatni. Kicsit olyan Milanos az egész sztori. Csak a Milan a jelenlegi tulaj óta kezd magára találni. Hiába kezelik jól Dembelé ügyét, valami változás ott se àrtana a vezetőségben.

  • Dembelének szerződése van. Abba, hogy eladják, neki is bele kell egyeznie. Ugyanaz, mint Messi esete, csak akkor Messi ment volna, de a Barca (JMB) nem engedte, most lehet, hogy a játékos mondja azt, hogy akkor is marad, ha 1 percet sem játszik… Ezt a fizetést máshol nem kapja meg. Ha kitölti a szerződését, akkor is lesznek kérői. Vicces, ahogy a Barca keménykedik.

 3. Igen de mikor mi voltunk a toppon 140 ből komplett csapatot vásároltak, most meg vesznek egy Dembelét aki 4 és fél év alatt 31 gólt lőtt, egy Hazardot 100 milláé aki eddig 4 gólt lőtt stb😁😁

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet