2022. szeptember 29., csütörtök

A szövetség elnöke Serráról és a Milanról

-

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke a Corriere dello Sportnak adott interjújában kommentálta a Milan-Spezia meccsen történt eseményeket és a Rossoneri játékosainak reakcióját, továbbá úgy véli, hogy Olaszországban egyre kevesebb a játékvezetői hiba.

A legújabb fejlemények szerint Marco Serra játékvezető mégsem kapott eltiltást a hétfői Milan-Spezia meccs után, amelyen a végeredményt jelentősen befolyásoló súlyos hibákat követett el. A jelentések szerint a 39 éves bíró a lefújást követően a könnyeivel küszködött és több Milan-játékos is vigasztalta. Serra a hétvégén a Serie B-ben fog tevékenykedni és a VAR-szobában foglal helyet a Brescia-Ternana bajnokin.

Gravina, az Olasz Szövetség 68 esztendős elnöke szerint a Milan játékosai példaértékűen viselkedtek a játékvezetői hiba után.

“Nagy változások történtek az olasz játékvezetésben, hiszen Gianluca Rocchi (ő felel a bírók küldéséért – a szerk.) számos fiatal játékvezetőt nevezett ki. Ennek meg kell fizetni az árát, de meglesznek az eredményei. Egyre jobban csökkennek a játékvezetői hibák, a VAR technológia sokat segít.” – reagált Gravina.

“Sokan megfeledkeznek arról, hogy manapság már nincsenek tévedések a lesek terén. Szeretném hozzátenni, hogy nagyra értékelem a Milan játékosainak példamutatóan sportszerű reakcióját a bíró hibája után.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ez mondjuk tényleg egy nagyon peches emberi hiba volt, benne van. A korábbiak sokkal rosszabbak voltak, amikor VAR-szobában tévedtek, és még utólag sem bíráltak felül téves döntéseket, amikor volt rá lehetőség… itt nem volt. Rohadt idegesítő, és nagyon rosszul jöttünk ki belőle, de itt szerintem nem nagyon van kit szidni úgy istenigazából.

  2. Én csak azt nem értem ilyen egyértelmű, meccset befolyásoló emberi hiba után miért nem biztosítják a valamiféle kompenzáció vagy utólagos módosítás lehetőségét. (És nem egy bocsánat kérésre gondoltam)

    Így az egész kezd egy kontrollálatlan szerencsejátékra hasonlítani nem pedig egy szabályok szerint lezajló profi sport eseményre.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS