Gabbia és Plizzari is távozhat januárban

7

Olasz sajtóértesülések szerint Matteo Gabbia és Alessandro Plizzari személyében a Milan két saját nevelésű játékosát is kölcsönadhatja a januári átigazolási időszakban.

Gabbia az idei szezon első felében nagyon kevés játéklehetőséget kapott és csupán negyedik számú opció volt a védelem tengelyében Fikayo Tomori, Simon Kjaer és Alessio Romagnoli mögött. Ugyanakkor a belsővédők kiesése miatt az előző két meccsen kezdő volt Pierre Kaluluval együtt.

A Sky Sport Italia jelentése szerint a Sampdoria középhátvédet akar igazolni januárban és bejelentkezett Gabbiáért. A Milan nyitott a saját nevelésű középhátvéd elengedésére a folyamatos játéklehetőség és a tapasztalatszerzés érdekében. A genovai alakulat mellett a Cagliari és Salernitana is érdeklődik a 22 éves védő iránt.A MilanNews és a La Gazzetta dello Sport közölte, hogy Gabbia a szezon végéig kölcsönben távozhat vételi opció nélkül, azonban csak és kizárólag azután, hogy a Milan igazolt egy védőt. Jelenleg Eric Bailly (Manchester United) a legvalószínűbb opció.

Továbbá Plizzarit is kölcsönadhatja a klub a 2021/22-es idény hátralévő részére – írja a Tuttosport. A saját nevelésű kapus térdsérülés miatt négy hónapig nem volt bevethető és Mike Maignan sérülése miatt a Milan az ősszel szerződtette Antonio Mirantét, így Plizzari még hátrébb került a rangsorban. Jelenleg negyedik számú kapus Maignan, Tatarusanu és Mirante mögött. A megoldás a téli kölcsönadása lehet a másodosztályba, ugyanis a Spal és a Brescia bejelentkezett érte. Plizzari már felépült és megkezdte az edzéseket.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • én leszek mr. x figyeljétek meg 😉 január végén igazolnak mint középhátvédet megegyeztek velem évi fél millát kérek jelenleg én is covid pozitív vagyok majd negatív teszt után igazolnak le és az üveglábú manchesterivel leszek a kezdő azt mondta Maldini 😀

  1. Ezt nem értem, azt értem, hogy tapasztalat szerzés meg ilyenek, de tényleg Tatarusanu, Mirante meg a manchesteri srác leigazolása….. mi van?!Ezek a srácok simán hoznák ezek szintjét. Nagyon örülök Maldini munkájának, de ez szerintem felesleges pénzkidobás.

  2. Nem tartom elképzelhetetlennek jobban átgondolva, hiszen ha hozunk valakit, akkor Tomori, Romagnoli, Valaki, Kalulu lehet négy belső védőnk. Kockázatos, de Maldini biztos megdumcsizza Piolival. Gabbia-nak meg tényleg kellene a folyamatos meccs.

  3. Jó döntés! Gabbia egy bajnoki címért való küzdelemre alkalmatlan a rutintalansága miatt és mert nagyon gyenge az 1-1 elleni párharcokban. Fél év folyamatos lehetőséggel viszont hatalmasat fejlődhetne egy Cagliari kaliberű csapatnál. Tomori, Romagnoli, Kalulu és Bailly pedig itt lenne és meglennénk középen. Ha Romagnoli eligazol és Bailly visszamegy Angliába akkor egy sokat fejlődő Gabbia aranyat érhet.