Pioli szavai a Venezia elleni győzelem után

0

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője a Venezia elleni 3-0-s sikert követően elmondta, hogy minden mérkőzésen ilyen teljesítményt vár el a csapattól és kitért a hozzáállásra, a védekezésre, Theo Hernández fejlődésére és Rafael Leao játékára is.

“A csapat megérdemli az elismerést a mérkőzéshez való hozzáállásáért. Teljesen tisztában vagyunk a helyzetünkkel és azzal, hogy egy meccs hogyan változhat meg a vezetés megszerzésével vagy egy kapott góllal. Könnyebbé tettük magunknak a mérkőzést annál, mint amilyen volt, mert csapatként játszottunk az egész mérkőzésen.” – értékelt Pioli.

“Végig 95 percen keresztül magas szintű koncentrációnk volt és mindkét meccsen sikerült túljutnunk a trükkös pillanatokon. Nagyon sokat dolgoztunk, ami a legfontosabb dolog. Nem feledkeztünk meg az elképzeléseinkről és a játékunk koncepciójáról. Továbbra is arra kell fókuszálnunk, hogyan legyünk veszélyesek és hogyan támadjunk. Amikor nincs nálunk a labda, őrülten kell dolgoznunk, hogy visszaszerezzük.”“Legtöbbször ha nem kapsz gólt, az azért van, mert az egész csapat keményen dolgozott és koncentrált, ez segít a védelemnek is. Nyilvánvalóan a védők is nagyon jól teljesítettek, de továbbra is ilyen koncentrációval és elkötelezettséggel kell dolgoznunk, mert bármikor kialakulhat veszély a kapunk előtt.”

“Ilyen teljesítményt várok el a csapattól. Ismerem a játékosaim hozzáállását. Nem volt könnyű vagy nyilvánvaló mérkőzés, de nagy érettséget és odafigyelést mutattunk. Hernández? Minden megvan benne ahhoz, hogy a világ egyik legjobb szélsőhátvédje legyen. Mindig nagy figyelemmel illetve elszántsággal dolgozik és nagyban hozzájárul a csapat sikeréhez. Azt mondtam neki, hogy ő már egy nagyon jó játékos, de kár lenne megelégedni ennyivel. Theóból top játékos válhat.”

“Leao? Nem akarom ismételni magam, de ugyanazok a dolgok érvényesek rá, mint amit Theo esetében is elmondtam. Dolgoznia kell, hogy világklasszis játékos legyen. Sokkal tudatosabb a játéka, a különböző szituációkban megfelelő döntéseket hoz, alaposan kiveszi a részét a játékból és most már felelősségteljesebb. Ez a fejlődési folyamat része, de egyre jobb és továbbra is nagyon ambiciózusnak kell lennie. Rengeteg időt, munkát és áldozatot igényel, hogy egy játékos a lehető legjobbat hozza ki magából.”

“Tizenegyesek? Ezúttal Theo volt a kijelölt büntetőrúgó és helyes döntés volt, hogy ő állt oda. Jól tudja, hogyan kell tizenegyest rúgni és ezúttal is jól lőtte el a labdát, pontos és erős lövés volt. Jó, ha több játékos közül is választhatunk, hogy hatékonyabbak legyünk.”

Piolinak ez volt a 400. mérkőzése a Serie A-ban az edzői pályafutása alatt.

“Ezt nem tudtam, ez elég sok meccs… De azért látható, hogy milyen sok ránc van az arcomon.” – mondta nevetve. “Nagy elégedettséggel tölt el, hogy ezt a mérföldkövet ebben a klubban értem el, amelytől rengeteg támogatást kapok és egy ideális környezet teremtett. 2006-ban volt az első mérkőzésem a Serie A-ban. egy Torino-Parma meccs, ami 1-1-es döntetlennel zárult. Ennek már sok-sok éve…”