Andrea Belotti a Milanba akart igazolni

14

Urbano Cairo, a Torino elnöke egyre inkább kezd beletörődni abba, hogy Andrea Belotti nem hosszabbítja meg a szerződését. Úgy tűnik, megbánta, hogy nem engedte el a Milanhoz.

A 28 éves csatárnak 2022 júniusában jár le a szerződése a Torinóval és minden jel arra utal, hogy szabadon igazolhatóként távozni fog. A lehetséges célállomások között a Milan is szerepel. Cairo, a Torino elnöke a La Stampának nyilatkozott Belottiról és kifejtette, hogy 2017-ben talán jobb döntés lett volna eladni az elvágyódó csatárt.

“Azt hiszem, hogy Belotti úgy fog távozni a Torinóból, hogy egyetlen eurót sem kapunk érte. Be kellene vezetni, hogy kártérítést fizessenek a kluboknak, ha a játékosok a szerződésük lejártával távoznak. Belottit 8 millió euróért szerződtettük a Palermótól és nem hittek benne.” – mondta Cairo.“Sokat adott nekünk és ő is sokat kapott a Torinótól. Talán arra számított négy évvel ezelőtt, hogy eladom őt a Milannak, mert a Rossoneri játékosa akart lenni. De nem törhettem meg a közöttünk lévő kapcsolatot és harmóniát. Idővel megértettem, hogy jobb egy játékost elengedni, ha menni akar. Ha egy játékos fejben nincs ott, akkor növekszik a stressz és a sérülésveszély.”

Mint ismert, 2017 nyarán a Milan akkori vezetősége Marco Fassone és Massimiliano Mirabelli révén minden követ megmozgatott Belotti megszerzése érdekében, de a Torino elnöke egy 100 millió eurós árcédulát tett rá és a túlzott követelés miatt a milánói együttes letett a szerződtetéséről.

Az olasz válogatott játékos 2015 óta erősíti a Torinót és 238 meccsen 107 gólt lőtt.

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Többet biztosan nem lesznek olyan hülyék, ha egyáltalán a közeljövőben lesz olyan szintű játékosuk, akiért oda van a piac. A Fiorentinánál sokkal jobban csináljak (lehet pont a Torino-i példa miatt is) pedig azért ott is volt egy bomba formában lévő Bernandeschi, Chiesa-rol és Vlahovic-ról pedig ne is beszéljünk. Ebből a 3 játékosból ösze fog jönni minimum 160 millió, míg Belotti-nál a 70 milliós plusz helyett lesz 8 millió mínusz.

  • 8 millio minusz azert nem lesz mivel kitermelte az arat de a hulye elnok miatt sokat bukik a Torino. A hulye eladhatta volna akar tavaly is

   • Nagyjából kitermelte. De ha csak azt nézzük hogy mennyiért jött és mennyiért megy el akkor minuszos. Szerintem nem véletlenül nem ment el tavaly, nem hiszem hogy 1 évvel a szerződése vége előtt bárki fizetett volna érte pénzt, mikor tudták hogy Belotti menni akar, másrészt Cairo talán még reménykedett benne, hogy hátha rá tudja beszélni a hosszabbításra. Így Belotti is jobban jár, mert szabaduszóként ő is több pénzt kérhet. Mondjuk ahogy idén elnéztem őt Torinóban… Neki se sok kedve volt még ehez az 1 évhez.

 2. Ebben a szezonban egy meccset játszott végig.
  239 percenként lőtt gólt, ez 2 gólt jelent ebben a szezonban. Pobega 4 gólnál jár, igaz ő csak 290 percenként lő gólt.
  Sokat sérült és valahogy sokkal halványabb mint abban az időben amikor meg akartuk venni. Szerintem tavaly már nem volt komoly kérője. Egyszerűen kiégett a Torinoban. Szóval az elnök nem csak 70 millától szabadította meg a csapatot, hanem Belotti karrierje is ráment.

  • A srác hosszabbított hogy ne ingyen menjen el, mert megígérték hogy elengedik egy jó ajánlatért.
   A gyerekkori kedvenc csapata bejelentkezett és 70 millát ajánlott, és nem engedték el.
   Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem nagyon demotiváló lenne ez.
   A srác egy jó 9 es, és ha ide jönne, biztos vagyok benne hogy magára találna.
   Mindkét lábával tud lőni, és fejelni is. Én örülnék neki.. Nem mellesleg lenne egy erős milanista magunk.. Calabria, Tonali, Belotti… 🙂

 3. Scamacca 6 gólnál jár, Vlahovic 16 gólnál, az ő ára viszont már 70 millió. Őt elfelejthetjük. Tavaly nyáron még el lehetett volna hozni relativ jó áron. Igy majd megy a Juveba vagy az Interbe. Köszönjük Singer bácsi.

  • Vlahovic nem 70 millió lesz, szerintem többért megy majd Angliába vagy a PSG-be. De a City lenne a tippem, és szerintem 100 alatt nem fog menni…

   Ő kb szerintem az új Lukaku.

 4. “Be kellene vezetni, hogy kártérítést fizessenek a kluboknak, ha a játékosok a szerződésük lejártával távoznak.”

  Ha Cairo nem indulatból beszélt volna, nem mond ekkora ökörséget.

  A legnagyobb gond a “kártérítés” kifejezés használata (ez inkább “kártalanítás” vagy “kompenzálás” akart volna lenni szerintem), éppen a felelősség (hiányának) problematikája miatt.

  Cairo tehát úgy gondolja, hogy ha köt egy szerződést egy játékossal, akinek jogában áll kitölteni a kontraktusát, meg persze az is, hogy ne hosszabbítson, akkor utána kárTÉRÍTÉS járna a korábbi klubnak…

  Egy pár kérdés azért felmerül.

  Kitől kapna kárTÉRÍTÉSt a klub? A játékostól vagy a “vevő” klubtól? (Azaz – Cairo gondolatmenete alapján – ki lenne a felelős a “károkozásért”?)
  Mi alapján felelne akárki azért, mert egy szerződés nélküli játékossal állapodik meg?
  Mi alapján mérnék azt a “kárt”, ami az adott játékos távozása által ér(het)i a klubot?

  Cairo lényegében egy olyan felelősségi rendszert álmodott meg, ami alapján azzal, hogy egy klub és egy játékos (valamelyik vagy mindkettő) nem tud vagy nem akar megállapodni a folytatásról (a megállapodás elmaradása e felek felelősségi körébe tartozik), egy harmadik szereplő tartozna kártérítési felelősséggel a korábbi klub felé… Teljesen abszurd eszmefuttatás.

  Ha a klub szeretne megállapodni, de a játékos nem akar, a klub persze rosszul jár, és a klub akár érvelhetne azzal, hogy nem rajta múlt, hogy nem került sor hosszabbításra. De ha fordítva történik, akkor mi lenne az érv? A klubnak nincs szüksége a játékosra (quasi “értéktelennek” tartja), de “kártérítésre” igényt tartana? Ráadásul úgy, hogy korábban esetleg éppen a klub hibája következtében nem sikerült eladnia a játékost, mert egy teljesen abszurd árat határozott meg az esetében?? Azaz: ha korábban nem volt jó pl. Cairónak a 30-40-50 millió, akkor ingyen távozásnál mi alapján tartaná a markát?

  Értem Cairo nosztalgiázását, de az 1995 előtti rendszer visszahozatala sok tekintetben problémás lenne, borzasztó nehéz lenne a kompenzáció kikalkulálása, követhetetlen lenne a rendszer a rengeteg játékosmozgás miatt, a játékosok brutális árai és az ügynöki jutalékok miatt a vevő klubok sem feltétlenül örülnének egy ilyen rendszernek.

  Az átigazolási rendszerhez hozzá kell nyúlni, ezzel párhuzamosan a transzferekkel kapcsolatos ügynöki tevékenységet keretek közé kell szorítani – pénzügyi tekintetben mindenképpen.

 5. Nem kártérítést, egyszerűen meg lehet oldani, akinek lejár a szerződése az minimum annyiért távozhat amennyiért a klub vásárolta, a klub kinullázza magát, nem megy mínuszba, és aki megveszi az is jól jár

  • Ezt azért gondold át még egyszer…

   Egy példával megvilágítva… Lejár egy játékos szerződése, akit 8 évvel korábban 120 millióért szerződtetett a klub. A játékos most 34 éves, van egy csomó sérülése, mondjuk kétszer műtötték a térdét. Július 1-je van, a játékosnak nincs szerződése. Ha jól értem, azt mondod, hogy valaki (a “vevő” klub) fizessen a korábbi klubnak egy 34 éves, többször műtött játékosért, akinek már nincs sok a pályafutásából 120 millió eurót… Az egy dolog, hogy ilyen klub nem lesz, de a játékossal mi fog történni? Ő még szeretne játszani, lehet, hogy lenne is rá kereslet, mert “ingyen” szívesen leigazolná néhány csapat, de ennyiért nem fogja. Ha a te ötletedet ültetnék át a gyakorlatba, akkor ennek a játékosnak június 30-án garantáltan befejeződne a pályafutása. A korábbi klubnak persze megérné a dolog, de az új klub miért is járna jól?

   • Igen, valószínűleg nem kellene senkinek, és itt a lényeg, hogy vagy még a szerződés kitöltése előtt hosszabbítana a klubbal, vagy mondjuk eladnak 60 millióért a szerződés kitöltése előtt. Valószínűleg a százmilliók se röpködnének már egy egy játékosért

 6. Budai 2 volt ilyen púpos anno,de ő egy aranycsapat tagja volt.
  Belottinak egy szezonja volt jó,akkor irgarmatlan összeget kért érte…
  Már rég rájött,hogy elrontotta!
  Teljesen Immobile eset,volt pár jó szezonja,de kiemelkedőt-pl.F.Inzaghi,Totti- soha nem mutatott.
  Európabajnokok,de a 2006os világbajnok taljánokkal köszönőviszonyban sincsenek…..

 7. Én azért örülnék neki a semmi helyett.

  40-50-70 M-kat soha nem fog kifizetni Singer bácsi egy játékosért sem. 10-20-ért meg nem sok semmit kapunk.

 8. Megváltozott a foci, mint üzlet. Abba kell hagyni a játékosok vásárlását és minden pénzt a fizetési sapkába kell tolni. Egyre több, egyre jobb játékosok lesznek ingyen igazolhatóak. Rá kell feküdni erre a hullámra. Mielőbb váltunk, annál jobbak leszünk. Most már, minden igazolásra költött pénz csak ablakon történő kidobás…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet