Eldőlt, hogy a svéd klasszis nem lesz bevethető a 2021-es év utolsó mérkőzésén.

Fontos hiányzó lesz a Milannál a szerdai Empoli elleni mérkőzésen, ugyanis a házi góllövőlistát vezető Zlatan Ibrahimovic kihagyja az összecsapást. Ezt Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője jelentette be a meccs előtt megtartott sajtótájékoztatóján.

Pioli közlése szerint Ibrahimovic bal térde túl lett terhelve az utóbbi időben, ezért jobbnak látták, ha kihagyja a következő mérkőzést. A 40 éves csatár az elmúlt egy hónapban 7 tétmeccsen játszott és 3-4 naponta pályán volt. Ráadásul a támadó-szekciót sújtó rendkívüli sérüléshullám miatt az edző nagyon keveset tudta pihentetni.Ibra legutóbb szeptemberben volt sérült, akkor Achilles-problémával bajlódott, míg az első két fordulóban térdsérülés után lábadozott. A svéd futballista 18 bajnoki fordulóból 6 alkalommal hiányzott sérülés miatt, a mérlege 11 meccsen 7 gól illetve 2 gólpassz.

Jelenleg Olivier Giroud az egyetlen bevethető középcsatár, így a várakozások szerint ő fog kezdeni az Empoli ellen. Rafael Leao és Ante Rebic a január elején rendezendő Roma elleni rangadón térhet vissza a pályára, továbbá Pietro Pellegri is sérült.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Őszintén szólva, nem bánom. Bár az utolsó negyed órára jó lehet, de több nincs már benne – az elmúlt hetek/hónapok alapján.

    Már csak az kellene, hogy Leao és Rebic hiányában Diaz inkább a bal szélen játsszon. Talán javulna a támadójátékunk.

  2. Neki már csak múltja van, jövője nincs. Játszik 2 meccset, 3-at kihagy, lassan görbebottal megy a pályára. Egy fiatal ambiciózus csatár kell

    • Azt én se értem, hogy ilyen sérüléshullám és Diaz formán kívülisége mellett miért nem kap lehetőséget

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet