2022. december 01., csütörtök

Pioli szerint remek volt a hozzáállás és az intenzitás

-

Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a Genoa elleni 3-0-ra megnyert idegenbeli mérkőzést követően és elmondása szerint sikerült egészen a végéig fenntartani a megfelelő intenzitást, amely kulcsfontosságú volt a győzelemhez. Az olasz tréner kitért Simon Kjaerre, Zlatan Ibrahimovicra és Junior Messiasra is.

“Tetszett az intenzitás, amit a játékosok beleadtak a mérkőzésbe és ezt sikerült végig fenntartani. Magabiztosan irányítottuk a játékot és túllendültünk egy komoly nehézségen, ami Kjaer elvesztése volt. Rögtön a mérkőzés elején megsérült és ez kissé destabilizálta a csapatot. Mindannyian aggódunk Kjaerért, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fontos tagja a csapatnak – játékosként és emberileg egyaránt.” – nyilatkozta Pioli.

“Megfelelő mentalitással játszottunk és ezért teljesítettünk jól ezen a mérkőzésen. Mindannyian szenvedünk, amikor nem nyerünk és nem sikerül kihozni a bennünk rejlő maximális potenciált. De amikor ezek sikerülnek, akkor együtt ünneplünk. Ilyen csapat vagyunk. Igyekszünk az érzelmeinket kivinni a pályára és ezt megosztjuk a klubbal illetve a szurkolókkal. Ez így van rendjén, őszinték vagyunk. Szemtől szembe megbeszéljük egymással a dolgokat, hogy megpróbáljunk javítani a szükséges dolgokon. Mindent elmondunk, amit el kell ahhoz, hogy jól teljesítsünk.”

“Ibrahimovic nagyon fontos a csapatban. Az érkezésével mindenki fejlődött és a csapattársak is jól tették, hogy elfogadták a munkamódszerét. Ő is köszönettel tartozik a társainak, hogy ugyanolyan erős játékosként tért vissza, mint évekkel ezelőtt. Zlatan sokat adott a csapatnak és sokat is kapott tőle. A hosszabbításom után üzenetet küldött és azt írta: »Gratulálok, mester! Megérdemelte és most nyernünk kell!«”

“A csapaton belüli hierarchiák folyamatosan változnak. Szerencsés vagyok, hogy ilyen sok nagyszerű játékosom van, számomra ők mindannyian kezdőcsapat szintűek. Nincs különbség számomra, hogy Kessié, Tonali, Bennacer vagy éppen Bakayoko játszik.”

“Messias? Pont ugyanolyan játékos, mint amire számítottam. Kezdetben voltak problémái, de azt mondtam neki, ha úgy tud játszani, mint a Crotonéban tette, akkor itt a helye. Vannak intelligens és kevésbé intelligens játékosok, ő az első kategóriába tartozik. Három vagy négy játékos is terítéken volt, de megvizsgáltuk a lehetőségeket és úgy gondoltuk, hogy ő lehet az ideális játékos számunkra. Képes a fejlődésre és megvan benne a kvalitás. A Genoa ellen két fontos gólt is szerzett és egyik sem volt egyszerű. Szép történet van mögötte, de azért játszik a Milanban, mert megvannak a képességei ahhoz, hogy itt legyen. Két évvel ezelőtt láttam Juniort egy Livorno-Crotone mérkőzésen. Lenyűgözött a cselezési képessége és a kvalitása. A Serie A-ban már jobban figyelemmel követtük és rájöttünk, hogy ő egy jó képességű játékos. Másfajta jellemvonásokkal rendelkezik, mint a jelenlegi támadóink és ezért új lehetőségeket teremt attól függően, hogy milyen játékot akarunk játszani.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS