2022. október 07., péntek

A Milan reagált Mino Raiola „kizárására”

-

A Milan hivatalos közleményben reagált a minap megjelent híresztelésekre.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában Alessio Romagnoli helyzetét vizsgálta és arról számolt be, hogy a játékos saját maga tárgyal a klub vezetőségével a szerződés meghosszabbításáról, miután a Milan kizárta Mino Raiolát a tárgyalásokról.

Mint ismert, Gianluigi Donnarumma távozása után – a szerződés körüli huzavona miatt – nem túl fényes a kapcsolat a Rossoneri vezérkara és a holland-olasz sztárügynök között. Tavasszal a klub szintén Raiola jelenléte nélkül tárgyalt Zlatan Ibrahimoviccsal, amelynek eredményeképpen a felek 2022. június 30-ig hosszabbítottak egymással.

A Milan szerdán hivatalosan is reagált a Raiola kizárására vonatkozó hírekre.

“A klub minden játékosügynökkel fenntartja a szakmai kapcsolatot bármiféle kizárás nélkül.”

A Gazzetta arról is beszámolt, hogy Romagnoli mellett másik három játékos esetében is folyamatban vannak a tárgyalások a hosszabbításról, ezáltal hamarosan Theo Hernández, Rafael Leao és Ismael Bennacer is új szerződést írhat alá.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Úgy gondolom, hogy legalább 1000.000 valóban tehetséges, tapasztalt, rutinos játékos szeretne a Milanba játszani akiknek nem Raiola az ügynöke. Naponta kb több ezer játékost ajánlanak Moncadanak, Maldininek, Massaranak. Hiszem, hogy a Milan Raiola nélkül is eltudja érni a céljait. Nem hiányoznak a balhék 1-2 játékos körül, mivel akkor több időt vesznek el a fontosabb igazolásoktól és szerződéshosszabbításoktól egyaránt. Kutyából nem lesz szalonna.

  2. Nem tudom, a Gazzetta honnan szedte ezt a hülyeséget. Minden játékosnak joga, hogy ügynököt, közreműködőt, segítőt, képviselőt stb. “vigyen” magával a tárgyalásokra. A klub mondhatja azt, hogy pl. Romagnolival nem hosszabbít, amennyiben Raiola marad az ügynöke; mondhatja azt is, hogy X vagy Y játékossal (aki esetleg a Milanba szeretne igazolni), nem tárgyal, ha (vagy amíg) annak Raiola az ügynöke, ezt akár ki is nyilatkoztathatja.

    A klub viszont nem zárhatja ki a játékossal való tárgyalásról a játékos ügynökét, mert az olyan lenne, mintha a játékosra rá akarná kényszeríteni, hogy aláírja a szerződést… Amennyiben viszont Romagnoli és Raiola megállapodik, hogy a mostani hosszabbítás során Raiola nem lép fel, csak esetleg abból a szempontból nézi át a megállapodást, hogy Romagnoli jogosultságai lényegesen csorbulnak-e, az más kérdés. De a Milannak önhatalmúlag nincs lehetősége korlátozni valakit, akivel annak a játékosnak van szerződése, akinek a játékjogát a klub jelenleg használja és használni akarja – mint írtam, amennyiben a játékos és az ügynök között ilyen “korlátozó” megállapodás nincs.

  3. Félreérthető a szöveg. Arról lehet szó, hogy a klub kinyilatkoztatta a játékos felé, hogy az ügynökén keresztül nem kíván a szerződéshosszabbításról tárgyalni. Vállalva azt a lehetőséget is, hogy ha a játékos nem képviseli saját magát, akkor biztosan nem lesz hosszabbítás és távozni fog.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS