Két és fél nappal a hétközi Venezia elleni mérkőzést követően ismét pályára lép a Milan, ezúttal a Spezia otthonában. Stefano Pioli megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

“Nem úgy utazunk Speziába, hogy az előző szezonbeli egymás elleni mérkőzésünkre gondolunk. Azon a meccsen sok minden hiányzott a csapatunkból, ezúttal fordítva kell lennie. Ezúttal profin kell játszanunk, csapatként az első perctől az utolsóig. Egy intenzív mérkőzés vár ránk és a lehető legjobban kell lefednünk a területeket. Taktikus és gyors játékot kell játszanunk.” – mondta Pioli.

“A szurkolóinknak köszönhetően több energiánk és nagyobb lelkesedésünk van. A mérkőzések időnként bonyolulttá válhatnak, de megfelelő pozitivitással meg lehet fordítani a dolgokat. Jól teljesítünk hazai pályán, de ez még csak a kezdet. Most egy nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk egy olyan csapat ellen, amelyet tisztelni kell. Jól szerepeltek a Juventus ellen és közel álltak a gólszerzéshez, amellyel 3-1-re vezethettek volna.”“Rövid időn belül nagyon sok mérkőzés következik. Felmérem a játékosaim állapotát annak érdekében, hogy a lehető legjobb kezdőcsapatot állíthassam össze. Figyelembe kell venni, hogy a kezdő és a cserejátékosok is fontosak lesznek. A Venezia ellen minden pályára lépett játékos jól teljesített. Volt némi változtatás, de mindenki készen állt. Nagyon fontos számomra az öt cserelehetőség, különösen ilyen időszakban, amikor sűrű a meccsnaptár. Fiatal csapatunk van, de sokat fejlődtünk. Érettek vagyunk és meggyőződésünk, hogy a végsőkig jól tudunk teljesíteni. Olaszországban magas szintű a verseny és mindig 100 százalékot kell nyújtanunk a pályán. Nem egy visszaálló, védekező csapat vagyunk. Az a feladatunk, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Örülök, hogy már nem kapunk sárga lapokat reklamálásért.”

“Nagyon ösztönző számomra, hogy számos különböző tulajdonságokkal rendelkező támadóm van. Az a célom, hogy optimális feltételeket teremtsek a játékosoknak, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassák a posztjukon. Giroud bevethető és az elmúlt napokban már a csapattal edzett, a megszokott lelkesedéssel dolgozott. Már csak azt kell eldöntenem, hogy kezdő lesz-e a meccsen vagy csereként lép pályára. Pellegri jól teljesített a Venezia ellen. Ő egy olyan támadó, aki nagyszerű jellemvonásokkal rendelkezik.”

“Serie A? A Napoli pontosan úgy szerepel, ahogy vártam. Nagyon keveset változott a keretük és a bajnokság legjobb csapatai között vannak. Mély a keretük és kiváló edzőjük van, így ők is harcolni fognak a Scudettóért és a dobogós helyekért. Kiélezett küzdelem lesz.”

Pioli arról is beszélt, hogy milyen új rendszert vezetne be a labdarúgásban.

“Javaslom egy olyan rendszer bevezetését, amelyben vannak időkérések és a támadóbb futball miatt nem engedném, hogy a csapatok a felezővonal átlépése után visszaforduljanak a labdával.”

“Sérültek? A szezon kezdete óta csak két izomsérülésünk volt Kessié és Krunic esetében, utóbbi épp a bosnyák válogatottban szerezte sérülését. A többieknek olyan problémáik voltak, amelyeket gyorsan le lehetett küzdeni, de ha sok mérkőzés van ilyen rövid időn belül, akkor ez persze nehezebb. Még nem tudtunk együtt dolgozni a teljes csapattal, ami nagy kár, hiszen ez a keret erős és mély. Ezzel az elszántsággal kell folytatnunk a munkát.”

“Calabria felépült, míg Florenzi térde megzúzódott és nem lesz bevethető a Spezia ellen. Remélem, hogy keddre a Bajnokok Ligájára visszatér, mert ő egy intelligens játékos, akire nagyon számítok. Rafael Leao az előző szezonhoz képest teljesen más és sokkal jobb játékos lett. Most már csak pontosabbnak kell lennie az utolsó mozdulatokban, passzoknál és lövéseknél, de ezt ő is tudja. Maignan? Amikor ellenünk védett az Európa Ligában teljesen lenyűgözött a kommunikációja és az a képessége, ahogyan irányította a védelmet. A klub már előtte is figyelemmel kísérte őt, Mike nagyon jól teljesít és öröm vele együtt dolgozni. Nem áll szándékunkban másik kapust szerződtetni a sérült Plizzari helyére.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet