Történelmi pillanat volt a Maldini-család számára a Liverpool elleni meccs, ugyanis Daniel az édesapja és a nagyapja nyomdokaiba lépett.

A 19 éves saját nevelésű játékos másfél évvel ezelőtt debütált a Serie A-ban és most a Bajnokok Ligájában is megkapta a lehetőséget. Daniel a 83. percben Ante Rebicet váltotta a Liverpool elleni 3-2-re elveszített meccsen.

Daniel lett a Maldini-dinasztia harmadik tagja a BEK/BL-történetében, aki pályára lépett a legrangosabb európai kupasorozatban. Az olasz támadó 19 évesen, 11 hónaposan és 4 naposan mutatkozott be. Cesare 1955 novemberében a Saarbrücken ellen debütált a BEK-ben, míg Paolo 1988-ban a Vitosa Sofia ellen. Érdekesség, hogy hármójuk közül Daniel mutatkozott be a legfiatalabban a sorozatban.CESARE MALDINI
1955. november 1. – Milan-Saarbrücken 3-4
23 évesen, 8 hónaposan és 27 naposan

PAOLO MALDINI
1988. szeptember 7. – Sofia-Milan 0-2
20 évesen, 2 hónaposan, 12 naposan

Pontosan 4943 nap telt el Paolo Maldini utolsó BL-mérkőzése és Daniel bemutatkozása között, előbbi 2008 márciusában volt az Arsenal ellen a kieséses szakaszban.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem egész jól és magabiztosan játszik. Ezért nem értettem már a Lazio ellen sem, hogy miért egy balhátvéd jön be tkp posztra!?
    Szerintem Maldininek kell adni már folyamatosan a játékperceket. Remélem a gól is jön hamarosan azzal átszakadhat egy gát.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet