A Milan hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott a Lazio ellen a harmadik fordulóban. A csapat remekül szerepelt és kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést, a győzelmet Rafael Leao és Zlatan Ibrahimovic szállította. Stefano Pioli nagyon elégedett volt a lefújást követően és megjegyezte, hogy dicséretre méltó teljesítményt nyújtottak a játékosok.

“Természetesen nagyon elégedett vagyok, hiszen visszatért a tizenkettedik játékosunk. Látni és hallani lehetett, hogy milyen hangulatot varázsolt a közönség. Sokkal energikusabbak és lelkesebbek voltunk a hihetetlen szurkolóinknak köszönhetően. Úgy gondolom, hogy jó nézni a játékunkat és így a szurkolóinknak is könnyebb. Igaz, hogy éreztük az extra energiát a hazai közönség által. Még csak a szezon elején járunk, de boldogok vagyunk, hogy három győzelemmel kezdtünk. Olyan mérkőzéseken vagyunk túl, amelyek papíron sem tűntek egyszerűnek, különösen ez, de a Sampdoria és a Cagliari elleni sem volt az. Ez még csak a kezdet és tudjuk, hogy nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy a következő szintre lépjünk. Arra a szintre, ami már lehetővé teszi számunkra, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt.” – értékelt Pioli a lefújás után.

“El sem tudjátok képzelni, hogy mennyivel másabb volt így belépni a San Siróba, hogy nem egy üresen kongó stadionban kellett bemelegíteni. Ott voltak velünk a lelkes szurkolóink, akik ismernek, vezetnek és dicsérnek minket. Ez egy teljesen más légkör, ami extra löketet ad. Örömmel fogadjuk a nyomást, hiszen mi vagyunk az AC Milan és nagyok az elvárások, de vállalnunk kell a felelősséget. A lehető legjobban dolgozunk az edzéseken és a pályán megmutatjuk a minőségünket.”“Jól fel kell készülnünk a mérkőzésekre, hogy legyenek elképzeléseink arról, hogyan elemezzük a játékot és aztán következetesen át tudjuk ültetni ezeket a gyakorlatba 95 percen át. Amikor úgy mész a félidei szünetre, hogy az edzésen végzett munkának és a pályán nyújtott teljesítménynek köszönhetően előnyben vagy az ellenféllel szemben, akkor nem szabad visszaállni. Ezen az estén nagyon jól teljesítettünk és említésre méltó volt a játékunk. Ha magasabb szintekre akarunk lépni, ami a célunk, akkor 95 percen át fenn kell tartanunk a koncentrációt és az intenzitást, legyen bárki is az ellenfelünk. Már több kemény csapattal is játszottunk és koncentráltnak kell maradnunk, de nagyszerű volt látni, ahogy a játékosaink az egész meccsen éberek és agresszívak voltak.”

“Korábban azt mondtuk, hogy továbbra sem szállhatunk el magunktól. Bár elégedettek vagyunk ezekkel a teljesítményekkel, de még mindig van hová fejlődnünk. Edzőként azt érzem, hogy a játékosok a korábbiakhoz képest most már sokkal jobban tisztában vannak a képességeikkel, a jellemvonásaikkal és a játékstílusukkal is. Tudjuk, hogy a pozíciók változhatnak a mérkőzés alatt is, de ez nem minden. Nagyon jól állunk hozzá a mérkőzésekhez és tudjuk, hogyan maradjunk játékban.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet