Az első komolyabb megmérettetés vár a Milanra a 2021/22-es szezonban, ugyanis a harmadik fordulóban a Laziót fogadja. Stefano Pioli a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján beszélt a csapatról, az ellenfélről, a különböző taktikai megoldásokról, Franck Kessiéről és Zlatan Ibrahimovicról is.

“Ez egészen jó válogatott szünet volt. Sajnos Krunic sérülten tért vissza a válogatottból a szezon egyik olyan pillanatában, amikor három naponta mérkőzést fogunk játszani. Rade nem lesz a keretben a Lazio ellen, ahogy Giroud sem, bár Olivier hétfőn már újra edzésbe állhat. Ibra és Kessié is bevethető lesz. Olyan keretünk van, amely lehetővé teszi, hogy különböző megoldásokat alkalmazzunk és versenyképesek legyünk. Örülök a rendelkezésemre álló játékosoknak, egy egyre motiváltabb csapatot látok, amely maximális erőbedobással dolgozik az edzéseken. Rengeteg megmérettetés vár ránk. Minden egyes teszt megmutatja, hogy hol is tartunk és mennyit kell emelnünk a teljesítményünk szintjén. Ezek nagy lehetőségek lesznek, hogy bebizonyítsuk értékünket. A lehető legjobb csapatot fogom pályára küldeni, mert most a Lazióra kell koncentrálnunk és csak utána összpontosul a figyelmünk a Bajnokok Ligájára.”

“A Lazio egy nagyon erős csapat, technikailag és fizikálisan is jól teljesítenek. Eddig ők szerezték a legtöbb gólt a bajnokságban. Izgalmas mérkőzés lesz, ahol mindkét csapat megpróbál a másiknak problémát okozni. Ez egy hat pontos és egy nagyon fontos mérkőzés lesz, mivel a tabella élén szeretnénk maradni. Sarri egy kiváló edző, aki Olaszországban és Angliában is sikereket ért el. Ez nem két edző közötti összecsapás lesz, hanem két támadó szellemű csapat között, akik le akarják győzni a másikat.”“Ibrahimovic? Tisztában van azzal, hogy milyen állapotban van fizikálisan és négy hónap kihagyás az hosszú idő. Ugyanakkor reggeltől estig dolgozott és – mint mindig – most is megmutatta a nagyszerű profizmusát és motivációját. Nem gondolom, hogy a csapatból bárki is végig tudná játszani a soron következő összes 7 mérkőzésünket 21 nap alatt, így mindenki esetében jól kell gazdálkodnunk az energiával. Remélem, hogy a lehető legtöbbet tud majd játszani és mindezt folyamatosan, ami az előző idényben nem volt meg. A Lazio ellen kapni fog némi játékidőt, hogy újra csúcsformába lendüljön.”

“Kessié? Természetesen bízom benne, hogy alá fog írni, de ez a klub és az ügynök dolga. Csak a pályán lévő dolgokról beszélek vele és azt láttam, hogy motivált, nyugodt és koncentrált. Nincsenek problémák. Kifütyülés? Úgy vélem, hogy a szurkolóink elég intelligensek ahhoz, hogy a Milant helyezzék előtérbe. A legfontosabb, hogy a játékosok a pályán mindent beleadjanak a győzelemért és Franck ilyen. A játékosok megérdemlik a támogatást.”

“Tonali? Azt hiszem, hogy mindenki tanúja volt a fejlődésének. Komplett játékossá vált, remek technikai és fizikális adottságokkal. Sandro nagyon profi és így kell folytatnia. A középpályán nagy a verseny a kezdőcsapatba kerülésért és mint mindenki más, ő is tudja, hogy nem a pályán töltött játékpercek számítanak, hanem a teljesítmény minősége. Pellegri? Jól dolgozik az edzéseken és alaposan kiveszi a részét a munkából. A Lazio ellen elérhető lesz. Messias? Intelligens srác és bizonyítani akar. Úgy gondolom, hogy játszhat a jobb szélen vagy támadó-középpályásként. Mérlegelni fogjuk a dolgokat, ha már 100 százalékos állapotban lesz. Jelenleg személyre szabott edzésmunkát kell végeznie. Brahim Diaz? Nagyon jó játékos és nagyot lépett előre. Időre volt szüksége, de most már készen áll.”

“Taktikai megoldások? Egy alternatíva lehet, hogy három belső középpályással játszunk, de ehhez az szükséges, hogy a középpályásaink csúcsformában legyenek. Franck és Ismael visszatérőben vannak és itt van Bakayoko is. Megvan a minőségünk, hogy bizonyos mérkőzéseken más taktikát alkalmazzunk. Nagyon fontos, hogy mindenki ugyanolyan szinten legyen fizikálisan és tempóban egyaránt.”

“Az előző idényben fél éven keresztül nagyon következetes volt a teljesítményünk, majd fejben túlságosan visszaestünk, mert túlságosan rágörcsöltünk a bajnokság megnyerésére. Most bizonyítanunk kell, hogy megtanultuk a leckét és fejlődtünk ebben a tekintetben. Nem gondolom, hogy csak a rangadók fogják jelenteni a különbséget a végelszámolásnál. A győzelem kulcs az is, hogy a többi csapat ellen a lehető legtöbb pontot szedjük össze. Célunk, hogy mindent beleadjunk. Rajtam áll, hogy milyen döntéseket hozok. Következetesen kell teljesítenünk és a lehető legjobb formában kell maradnunk.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ami elsőre feltűnik, hogy Pioli kommunikációja közvetlenebb lett a tavalyinál. Már nem egyenrangú csapatok nehéz meccseiről szaval hanem kimondja, hogy Le akarjuk győzni őket! Tavaly sokkal óvatosabban nyilatkozott. Most már gondolom elbírja a csapat mentálisan ezt a terhet. Reméljük sikerül is. Forza Milan!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet